Σλοβενία: Ξένοι πράκτορες της Antifa προκαλούν βία σε αντικυβερνητική διαμαρτυρία

What Is Antifa? Trump Wants to Declare It a Terror Group - The New ...

Ξένοι πράκτορες Antifa προκάλεσαν βία σε μια αντικυβερνητική διαμαρτυρία στην πρωτεύουσα της Σλοβενίας, Λουμπλιάνα, την Παρασκευή. Ενώ τέτοιες διαμαρτυρίες δεν είναι
κάτι καινούργιο στη Σλοβενία, είναι η πρώτη φορά που συμμετείχε η διεθνής Antifa και πολλοί Σλοβένοι ανησυχούν.
Η Αριστερά της Σλοβενίας πραγματοποιεί διαμαρτυρίες τακτικά στην πρωτεύουσα από τότε που η Δεξιά  κυβέρνηση της πρωθυπουργού Janez Jan toa ανέλαβε καθήκοντα τον Μάρτιο, συχνά παραβιάζοντας τα μέτρα lockdown της χώρας για τον COVID-19. Οι διαδηλωτές έχουν πολλές καταγγελίες εναντίον της νέας κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων αυτών που ισχυρίζονται ότι υπάρχουνι προσπάθειες της κυβέρνησης να αυξήσει τις αστυνομικές δυνάμεις, για διάβρωση της δημοκρατίας και της ελευθερίας του Τύπου, για αντι-περιβαλλοντικά μέτρα, για αποτυχία της πανδημικής τους αντίδρασης και υποκίνηση μίσους κατά των μεταναστών.
Μια ακόμη διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε στη Λιουμπλιάνα την Παρασκευή το απόγευμα, και περίπου 5.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην εκδήλωση, σύμφωνα με έκθεση του Associated Press. Σε αυτήν καταγράφηκε περισσότερη βία από τις προηγούμενες διαδηλώσεις και επτά άτομα συνελήφθησαν για λίγο από την αστυνομία όταν προσπάθησαν να καταστρέψουν έναν φράκτη ασφαλείας που περιβάλλει το κτίριο του Κοινοβουλίου της χώρας. Εκείνοι που συμμετείχαν στην επίθεση τιμωρήθηκαν. Μερικοί αστυνομικοί δέχτηκαν επιθέσεις επίσης από εξτρεμιστές.
Νωρίτερα την ίδια μέρα, μερικές δεκάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία για αλληλεγγύη με τις συνεχιζόμενες ταραχές στις Ηνωμένες Πολιτείες που προέκυψαν από το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.
Οι διαδηλώσεις της Παρασκευής ήταν διαφορετικές, ωστόσο, στο ότι οι εξτρεμιστές της Antifa από άλλες χώρες ήταν παρόντες και προσπαθούσαν να προκαλέσουν προβλήματα στις αρχές προκαλώντας βία. Οι μασκοφόροι εξτρεμιστές ντυμένοι με μαύρα και αθλητικά, κοινά διεθνή λογότυπα Antifa, στάθηκαν στην πρώτη γραμμή της διαδήλωσης, και σε ορισμένες περιπτώσεις ζήτησαν οργανωμένη βία, σύμφωνα με έκθεση του Nova24TV της Σλοβενίας. Φώναξαν «Προσοχή στους φασίστες!» και έφεραν ένα πανό που έγραφε «Απεριόριστη αλληλεγγύη, κατά της καταστολής, του μιλιταρισμού και του φασισμού» δηλ. κοινά συνθήματα των ομάδων Antifa στη Δυτική Ευρώπη και τις ΗΠΑ.




















ΠΗΓΗ




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις