Πώς φυγάδευσαν οι ΗΠΑ τον «εγκέφαλο» των ναζί
Σάλο έχει προκαλέσει στη Γερμανία ένα νέο ντοκιμαντέρ του τηλεοπτικού δικτύου ZDF, σύμφωνα με το οποίο ένας από τους κορυφαίους συνεργάτες του Αδόλφου Χίτλερ, ο επικεφαλής σχεδιασμού
των πυραύλων V2 Χανς Κάμλερ, όχι μόνο δεν αυτοκτόνησε -όπως αναφέρεται επίσημα-, αλλά φυγαδεύτηκε από τους Αμερικανούς για να τους αποκαλύψει το μυστικό πρόγραμμα οπλικών συστημάτων των ναζί!
Ο Κάμλερ είχε κηρυχτεί επίσημα νεκρός το 1948 από γερμανικό δικαστήριο, το οποίο επιβεβαίωσε ότι ο συνεργάτης του Χίτλερ είχε αυτοκτονήσει στις 9 Μαΐου 1946, λίγες ημέρες μετά τον Φίρερ.
Ωστόσο, το ρεπορτάζ του ZDF, επικαλούμενο έγγραφα της υπηρεσίας αντικατασκοπίας της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ, υποστηρίζει ότι ο Κάμλερ επέζησε και μεταφέρθηκε μυστικά στην άλλη μεριά του Ατλαντικού με αντάλλαγμα τις ειδικές γνώσεις του.
Ενα από τα ντοκουμέντα που παρουσίασε το ντοκιμαντέρ, που έχει τίτλο «Ο επικεφαλής του προγράμματος μυστικών όπλων του Χίτλερ - Οι δύο ζωές του Χανς Κάμλερ», ήταν μια λίστα της αμερικανικής υπηρεσίας με ημερομηνία 30 Μαΐου 1945 -τρεις εβδομάδες μετά την ημέρα που φέρεται ότι αυτοκτόνησε ο Κάμλερ-, στην οποία περιλαμβάνονται τα ονόματα διάφορων υψηλόβαθμων Γερμανών αξιωματούχων που ήταν αιχμάλωτοι πολέμου και από τους οποίους μπορούσαν να αντληθούν χρήσιμες πληροφορίες. Ανάμεσα στα διάφορα ονόματα βρισκόταν και εκείνο του «αυτοκτονημένου» Κάμλερ!
Εγγραφο
Ενα άλλο έγγραφο που επικαλείται το ρεπορτάζ προέρχεται από την ίδια υπηρεσία των ΗΠΑ και είναι από τον Νοέμβριο του 1946, αρκετούς μήνες μετά τη φερόμενη αυτοκτονία του Κάμλερ.
Το έγγραφο διατάζει να ανακριθεί ο στρατηγός του Χίτλερ, προκειμένου να δώσει πληροφορίες τόσο για τις σημαντικότερες υπόγειες εγκαταστάσεις όπλων μαζικής καταστροφής των ναζί όσο και για την ανάπτυξη πυραυλικής τεχνολογίας και ατομικών βομβών.
Σύμφωνα με το ZDF, τα νέα αυτά ντοκουμέντα «αποδεικνύουν για πρώτη φορά εγγράφως ότι μετά τη λήξη του πολέμου ο Χανς Κάμλερ πρέπει να βρισκόταν στα χέρια των Αμερικανών» και ότι ήταν επικεφαλής μυστικών προγραμμάτων, όπως η ανάπτυξη πυραυλικής και πυρηνικής τεχνολογίας, καθώς και αεριωθούμενων αεροσκαφών, αλλά και υπεύθυνος για σημαντικές εγκαταστάσεις οπλικών συστημάτων και ερευνητικών εργαστηρίων.
ΠΗΓΗ
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου