Εθνική τραγωδία – Παπαδημούλης σε Σκοπιανούς: «Ας αποκαλείτε τη Θεσ/νίκη όπως θέλετε»

 


Σε απίστευτες δηλώσεις προχώρησε ο Δ. Παπαδημούλης σε Σκοπιανό ΜΜΕ. Η υποχωρητικότητα των Κυβερνητικών και η παραχώρηση της Ιστορίας μας πλέον εξοργίζει.
Η εφημερίδα της πΓΔΜ «Nezavisen Vesnik» φιλοξενεί
συνέντευξη του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, στο περιθώριο της επίσκεψής του στα Σκόπια, στο πλαίσιο της μεικτής διακοινοβουλευτικής επιτροπής ΕΕ – πΓΔΜ.
Η τοποθέτηση-βόμβα. Σε μία στιγμή, ο Σκοπιανός δημοσιογράφος κάνει το εξής ερώτημα στον κ. Παπαδημούλη.
Solun ή Θεσσαλονίκη; Βάσει της συμφωνίας, πως θα πρέπει να αποκαλούμε την πόλη;
Για εμάς είναι η Θεσσαλονίκη. Για εσάς, είναι δικό σας θέμα πως θα την αποκαλείτε. Δεν αποφασίζω πως θα την ονομάζει κάποιος, αλλά για όλους τους Έλληνες, η Θεσσαλονίκη, είναι η Θεσσαλονίκη.
Αυτό που έχει σημασία, είναι ότι με τη συμφωνία η Θεσσαλονίκη, η Βόρεια Ελλάδα, η ελληνική Μακεδονία, ενδυναμώνονται εμπορικά, αυξάνεται η σταθερότητα, ενισχύονται οι πολιτιστικές σχέσεις και ο τουρισμός. Πιστεύω ότι η πόλη θα γίνει ένας από τους ισχυρότερους εκφραστές της εφαρμογής αυτής της συμφωνίας.
Είναι σοβαρή απάντηση Ελληνα πολιτικού; Είναι σαφές ότι οι Σκοπιανοί, στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν την εθνική ταυτότητα που δεν έχουν, επιχειρούν να σφετεριστούν την ιστορία της Ελλάδας.

Οι ΣΥΡΙΖαίοι τους δίνουν συνεχώς πατήματα.











ΠΗΓΗ












Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις