Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕ ΘΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟ ΑΦΘΟΝΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ Φ.ΑΕΡΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΤΕ...!!!

Σχετική εικόνα


Η ΕΔΕΥ, από τον ιδρυτικό νόμο (4001 του 2011) και το καταστατικό της, συστήθηκε για να οργανώνει τους διεθνείς διαγωνισμούς και να εκπροσωπεί τα συμφέροντα του Δημοσίου έναντι
των εταιρειών που αναλαμβάνουν τις έρευνες υδρογονανθράκων.

Ακόμη μέχρι σήμερα και ενώ «τρέχουν» τρεις συμβάσεις με εταιρείες και πρόκειται να υπογραφούν ακόμη πέντε, δεν διαθέτει την κατάλληλη στελέχωση προκειμένου να αναλάβει τον ρόλο αυτόν.
Τ η θέση του Προέδρου και ∆ιευθύνοντος Συµβούλου της Ελληνικής ∆ιαχειριστικής Εταιρίας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) κατειχε η καθηγήτρια του ΕΜΠ Σοφία Σταματάκη, που διοριστηκε στη θέση αυτή από την ίδρυση της κρατικής εταιρείας επί υπουργίας Γιάννη Μανιάτη.

Η κυρια αυτη πριν τον διορισμο της ειχε δηλωσει...

 “Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να ζήσει ποτέ μόνο από το πετρέλαιο, αυτό είναι ένα φανταστικό σενάριο χώρις να έχει επιστημονική βάση”


 Έψαξα να βρώ πώς έγινε καθηγήτρια ΕΜΠ, ποιό ήταν το Διδακτορικό της, ποιά η επιστημονική της δραστηριότητα, σε τι συνέδρια έχει πάρει μέρος …
αλλά δεν βρήκα τίποτα το σημαντικό. Η επιστημονική κοινότητα στο Λονδίνο γνωρίζει ελάχιστα για αυτήν.

Η ανωτερω κυρια ηταν 
προϊστάμενος του τμήματος της ΣΧΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΏΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΩΝ ΕΜΠ. 
Το τμήμα αυτό δεν έχει καμμία σχέση με Γεωλογία, Γεωφυσική, Υδρογονάνθρακες.


 Υπήρχαν πάρα πολλές και σοβαρές υποψηφιότητες γιά την θέση του Προέδρου της ΑΔΕΥ από διακεκριμένους επιστήμονες με πείρα και διεθνή αναγνώριση, και όμως δεν επιλέχθησαν. Επιστήμονες που γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις μιλάνε ανοιχτά πλέον για «παιχνίδια» που γίνονται ήδη πάνω στους ελληνικούς υδρογονάνθρακες ώστε μέσω της απαξίωσής τους να έχουν και χαμηλή τιμή κόστους σε μελλοντική εκμετάλλευσή τους από ξένες εταιρείες.

Επισης ειχε δηλωσει  
 
“Η Ελλάδα δεν κάθεται πάνω σε πετρέλαια και όλα τα κοιτάσματα στο Κατάκολο, στον Πατραικό και στα Ιωάννινα ειναι το πετρέλαιο μιας χρονιάς. Όσο πετρέλαιο έδωσε ο Πρινος γιά 30 χρόνια, εμείς το καίμε σε ένα χρόνο”

Η γυναίκα ειτε είναι άσχετη η κατι αλλο συμβαινει. Τα κοιτάσματα στις πιό πάνω περιοχές δεν θεωρούνται Στρατηγικά. Στρατηγικά κοιτάσματα έχουμε στο Ιόνιο, το Πύρρος και Αχιλέας, το μεγάλο κοίτασμα, εντός της Ελληνικής ΑΟΖ, στο τριπλό σημείο όπου ενώνονται οι ΑΟΖ της ΙΤΑΛΙΑς-ΕΛΛΑΔΟΣ-ΛΙΒΥΗΣ. Τα κοιτάσματα αερίου νοτίως της Κρήτης και τα κοιτάσματα αερίου και πετρελαίου στην λεκάνη Ηροδότου που ανήκουν στο σύμπλεγμα Καστελορίζου. Τα κοιτάσματα αυτά είναι τεράστια, μιλάμε γιά 100-450 χρόνια ενεργειακής κατανάλωσης της Ελλάδας και έχουν αποδειχθεί από PGS, USGS, BGS, CGS, Γαλλικό Ινστιτούτο Πετρελαίων, Deutsche Bank.





Ας δουμε μια αλλη δηλωση της 


“Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να ζήσει από το πετρέλαιο και λέει ότι αυτό είναι ένα φανταστικό σενάριο. Αναφερομένη δε στην άντληση πετρελαίου από το Ιόνιο και την Κρήτη τονίζει πως είναι ακόμη ένας στόχος μακρινός. Είπε ακόμη και να είχαμε το κοίτασμα θα χρειαζόταν αρκετά χρόνια για να το εκμεταλλευτούμε.”

 
Εδώ δηλώνει καθαρά ότι είναι άσχετη. Το κοίτασμα TAMAR στο Ισραήλ ανακαλύφθηκε το 2009 και το 2013 είναι εκμεταλεύσημο. Το κοίτασμα ΑΦΡΟΔIΤΗ στην Κύπρο ανακαλύφθηκε το 2011 και είναι εκμεταλεύσημο στο τέλος του 2015. 


Αυτη η γυναικα λοιπον ηταν η επικεφαλης της 
Ελληνικής ∆ιαχειριστικής Εταιρίας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ)....!!!

Τον Μαιο του 2016 υπεβαλε την παραίτησή της από τη θέση του Προέδρου και ∆ιευθύνοντος Συµβούλου της Ελληνικής ∆ιαχειριστικής Εταιρίας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) για υποβαθμιση και μη καταλληλη στελεχωση του οργανισμου.


Η αληθεια ειναι οτι παράλληλα με την ΕΔΕΥ, ρόλο διοργανωτή των διαγωνιστικών διαδικασιών και αξιολογητή των προσφορών αναλαμβάνουν επιτροπές που συνιστά η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ με επικεφαλής μέλος της.

Ολοι καταλαβαινουμε τι σημαινει αυτο και τιμητικη η παραιτηση με "αρωμα διαμαρτυριας" αλλα οχι μετα απο 5 χρονια και με την αλλαγη κυβερνησης.

Η νεα κυβερνηση λοιπον,προχωρησε σε ιδρυση και αλλης εταιριας-οργανισμου με παρεμφερη αρμοδιοτητα κι επικεφαλης συζυγο βουλευτη του ΣΥΡΙΖΑ...!!! 

Την συνεχεια την αφηνω σε καθε λογικα σκεπτομενο ανθρωπο που μπορει να δει περα απο κομματικα συμφεροντα και τον ενδιαφερει η σωτηρια της πατριδας του και μονο...


Το αρθρο εχει αντλησει πληροφοριες απο https://attikanea.blogspot.com

και απο
https://www.euro2day.gr


καθως και απο τον
N.P. (BSc, MSc, DIC, PhD)
Geologist (London) 






 SINOMOSIOLOGOS

sinomosiologos.blogspot.gr 




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις