Γεωργιανοί ελεύθεροι σκοπευτές καταθέτουν στημένη σφαγή στο Μαϊντάν με χέρι από ΗΠΑ

 


“Πυροβολισμοί που κατευθύνονταν σε διαδηλωτές στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου, γνωστή και ως Μαϊντάν, πραγματοποιήθηκαν το χειμώνα το 2014 από τους μισθοφόρους που
είχαν φθάσει στο Κίεβο με σκοπό την οργάνωση αναταραχής”, δήλωσε ο δικηγόρος Αλεξάντερ Γκοροσίνσκι στο 112.Ukraina channel, όπως μετέδωσε το Tass στις 13 Δεκεμβρίου.

Σε μια δραματική εξέλιξη στη δίκη στο Κίεβο πολλών αστυνομικών της Μπερκούτ που κατηγορούνται ότι σκότωσαν πολίτες στις διαδηλώσεις Μαϊντάν τον Φεβρουάριο του 2014, η υπεράσπιση παρουσίασε δύο Γεωργιανούς οι οποίοι επιβεβαιώνουν ότι οι δολοφονίες διαπράχθηκαν από ξένους ελεύθερους σκοπευτές, τουλάχιστον 50 από αυτούς, που επιχειρούσαν σε ομάδες. Οι δύο Γεωργιανοί, ο Alexander Revazishvili και ο Koba Nergadze, συμφώνησαν να δώσουν μαρτυρία μέσω βίντεο από την Τιφλίδα, αν τους το επέτρεπαν, καθώς φοβούνται για τη ζωή τους αν τους φέρουν στο Κίεβο.

Ο δικηγόρος υπεράσπισης δήλωσε:

“Οι αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι είδαν με τα μάτια τους μια ομάδα ανθρώπων που είχαν λάβει όπλα και φυσίγγια και που θα έριχναν πυρά μετά από το κτίριο του Ωδείου. Ο Nergadze είδε επίσης ελεύθερους σκοπευτές στην οροφή του Ξενοδοχείου Ukraine. Ξέρουν τα άτομα προσωπικά. Εκτός αυτού, γνωρίζουν τους διοργανωτές και τους πελάτες και είναι έτοιμοι να δώσουν τα ονόματά τους, καθώς και τα ονόματα των δραστών.”

“Συνολικά, περίπου πενήντα μισθοφόροι έφτασαν στο Κίεβο και στη συνέχεια συμμετείχαν στις εκδηλώσεις στο Μαϊντάν μετά και πυροβόλησαν στους διαδηλωτές στις 20 Φεβρουαρίου”, συνέχισε ο Γκοροσίνσκι. “Οι μισθοφόροι χωρίστηκαν σε ομάδες των δέκα ανδρών ο καθένας και αποστέλλονταν σε διαφορετικά σημεία από όπου έριξαν πυρά”.

“Κάθε ένας από αυτούς [τους μισθοφόρους] έλαβε 5.000 δολάρια για τη δουλειά που έγινε”, είπε. “Με άλλα λόγια, αυτοί οι άνθρωποι είχαν μεταφερθεί [στο Κίεβο] με ένα καλά καθορισμένο σκοπό να δημιουργήσουν μια σύγκρουση”.

Αυτά τα δραματικά και εκρηκτικά στοιχεία είχαν πρωτοεμφανιστεί και από τον Ιταλό δημοσιογράφο Gian Micalessin στις 16 Νοεμβρίου σε άρθρο του ιταλικού περιοδικού Il Giornale και έρχονται ξανά στην προσοχή του κόσμου από έναν δικηγόρο με λίγο θάρρος να πάρει αυτή την έκθεση και να μιλήσει ο ίδιος με τους μάρτυρες. Αυτοί οι μάρτυρες δήλωσαν στον Gian Micalessin, ακόμη πιο εκρηκτικά, ότι ο αμερικανικός στρατός συμμετείχε άμεσα στις δολοφονίες.
Ο σαφής στόχος της σφαγής Μαϊντάν στο Κίεβο, στις 20 Φεβρουαρίου 2014, ήταν να σπείρει το χάος και να καρπωθεί την πτώση της δημοκρατικά εκλεγμένης, φιλορωσικής κυβέρνησης του Γιανουκόβιτς. Οι άνθρωποι δολοφονήθηκαν για κανέναν άλλο λόγο από το να καταστραφεί μια κυβέρνηση που οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ, ιδιαίτερα οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γερμανία, ήθελαν να αφαιρέσουν λόγω της αντίθεσής της στο ΝΑΤΟ, την ΕΕ και την ηγεμονική τους προσπάθεια να ανοίξουν την Ουκρανία και τη Ρωσία στην αμερικανική και γερμανική οικονομική ανάπτυξη . Με άλλα λόγια, ήταν για τα χρήματα και την παραγωγή χρημάτων.

Δυτικά μέσα ενημέρωσης και ηγέτες ανέφεραν γρήγορα την ευθύνη της κυβέρνησης Γιανουκόβιτς για τις δολοφονίες κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων του Μαϊντάν, αλλά έχουν καταστεί διαθέσιμες περισσότερες ενδείξεις που δείχνουν ότι η σφαγή στο Κίεβο της αστυνομίας και των αμάχων – που οδήγησε στην κλιμάκωση των διαμαρτυριών που οδήγησαν στην ανατροπή της κυβέρνησης του Γιανουκόβιτς – ήταν το έργο ελεύθερων σκοπευτών που εργάζονταν με εντολές κυβερνητικών αντιπάλων και των χειριστών τους στο ΝΑΤΟ χρησιμοποιώντας τις διαμαρτυρίες ως κάλυψη για ένα πραξικόπημα.

Ένας από τους ελεύθερους σκοπευτές το παραδέχτηκαν αυτό τον Φεβρουάριο του 2015, επιβεβαιώνοντας έτσι αυτό που είχε γίνει γνωστό μόλις λίγες μέρες μετά τη σφαγή στο Κίεβο και σε μια κρυφή τηλεφωνική κλήση, ο Εσθονός υπουργός Εξωτερικών Urmas Paet ανέφερε στην επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής , Catherine Ashton, στις αρχές Μαρτίου του 2014, ότι υπήρχε ευρεία υποψία ότι “κάποιος από το νέο συνασπισμό” στην κυβέρνηση του Κιέβου μπορεί να διέταξε τις δολοφονίες από τους ελεύθερους σκοπευτές. Τον Φεβρουάριο του 2016, ο ακτιβιστής Ivan Bubenchik ομολόγησε ότι κατά τη διάρκεια της σφαγής είχε πυροβολήσει Ουκρανούς αστυνομικούς. Ο Bubenchik το επιβεβαίωσε σε ένα φιλμ που τράβηξε μεγάλη προσοχή.



Στο τεύχος του περιοδικού Oriental Review το Σεπτέμβριο του 2015, ο Δρ. Ivan Katchanovski, στο Πανεπιστήμιο της Οτάβα, δημοσίευσε ένα έγγραφο για τις δολοφονίες του Μαϊντάν, το οποίο αναφέρει λεπτομερώς τα αποδεικτικά στοιχεία ότι ήταν μια επιχείρηση false flag και ότι μέλη του σημερινού καθεστώτος στο Κίεβο συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του Ποροσένκο, συμμετείχαν στις δολοφονίες, όχι στις κυβερνητικές δυνάμεις. Ακολουθεί μια περίληψη των διαπιστώσεών του:
“Η εργασία αναλύει ένα μεγάλο αριθμό στοιχείων από διάφορες πηγές που διατίθενται στο κοινό σχετικά με αυτή τη σφαγή και τις δολοφονίες συγκεκριμένων διαδηλωτών …” Αυτή η ακαδημαϊκή έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η σφαγή ήταν μια false flag επιχείρηση που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης και κατάληψη της εξουσίας. Βρήκε διάφορες ενδείξεις για τη συμμετοχή μιας συμμαχίας των ακροδεξιών οργανώσεων, συγκεκριμένα του Δεξιού Τομέα και του Svoboda, και ολιγαρχικών κομμάτων, όπως το Fatherland. Συγκαλυμμένοι σκοπευτές και παρατηρητές βρίσκονταν σε τουλάχιστον 20 ελεγχόμενα κτίρια ή περιοχές του Μαϊντάν. Οι διάφορες αποδείξεις ότι οι διαδηλωτές σκοτώθηκαν από αυτές τις θέσεις περιλαμβάνουν περίπου 70 μαρτυρίες, κυρίως από διαδηλωτές του Μαϊντάν, μερικά βίντεο «σκοπευτών» που στοχεύουν διαδηλωτές από αυτά τα κτίρια, συγκρίσεις θέσεων των συγκεκριμένων διαδηλωτών κατά τη στιγμή της δολοφονίας τους και των εισόδων τραυμάτων τους, και σημάδια κρούσης από σφαίρες. Η μελέτη αποκάλυψε διάφορα βίντεο και φωτογραφίες οπλισμένων “σκοπευτών” στο Μαϊντάν και παρατηρητές σε πολλά από αυτά τα κτίρια.”

Ο Δρ. Katchanovski έχει ένα πολύ σημαντικό σημείο στο συμπέρασμά του:

”Δεν βρέθηκαν αξιόπιστα στοιχεία σχετικά με ξένους ελεύθερους σκοπευτές ή διοργανωτές της σφαγής από τρίτες δυνάμεις … Λόγω διαφόρων στοιχείων που αποδεικνύουν ότι η αμερικανική κυβέρνηση υποστηρίζει την αντιπολίτευση του Μαϊντάν, τη συμμετοχή της στη λήψη αποφάσεων της κυβέρνησης του Μαϊντάν και τη λήψη πολιτικών αποφάσεων και το ιστορικό της υποστήριξης ή οργάνωσης αλλαγής καθεστώτων σε άλλες χώρες, απαιτείται πρόσθετη έρευνα για να εξεταστεί εάν υπήρξε οποιαδήποτε εμπλοκή της αμερικανικής κυβέρνησης στη βίαιη ανατροπή της Ουκρανικής κυβέρνησης.”
Λοιπόν, τώρα έχουμε αυτά τα στοιχεία.

Στο άρθρο της 16ης Νοεμβρίου στο Ιταλικό περιοδικό Il Giornale που επαναλήφθηκε στο Ιταλικό τηλεοπτικό Canale 5, ο δημοσιογράφος Gian Micalessin αποκάλυψε ότι 3 Γεωργιανοί, όλοι εκπαιδευμένοι στρατιωτικοί σκοπευτές και με συνδέσεις με τον Μιχαήλ Σαακασβίλι και τις δυνάμεις ασφαλείας της Γεωργίας, διατάχθηκαν να ταξιδέψουν στο Κίεβο από την Τιφλίδα κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του Μαϊντάν. Είναι δύο από αυτούς τους άνδρες που καλούνται τώρα να καταθέσουν στο Κίεβο.

Στις 18 Φεβρουαρίου τους δόθηκαν όπλα και δύο από αυτούς ανέλαβαν θέσεις στο Hotel Ukraina με θέα την πλατεία Μαϊντάν ενώ ο τρίτος τοποθετήθηκε στο Ωδείο. Άλλοι σκοπευτές τοποθετήθηκαν σε άλλα κτίρια για να πυροβολήσουν στην πλατεία.

Πριν από αυτό, συναντήθηκαν, μεταξύ άλλων, με έναν αμερικανό στρατιώτη με στολή, ένα «πρώην» μέλος της 101ης Αεροπορικής Μεραρχίας του αμερικανικού στρατού, ο οποίος τους έδωσε εντολές για το τι πρέπει να κάνουν, που αποδείχθηκε ότι ήταν να πυροβολήσουν στην πλατεία Μαϊντάν στοχεύοντας τυχαία ανθρώπους, διαδηλωτές και την αστυνομία, δημιουργώντας φόβο και σύγχυση, να εμπλέξουν τις κυβερνητικές δυνάμεις ως τους σκοπευτές, δημιουργώντας το χάος που είναι απαραίτητο για να υπονομεύσει την κυβέρνηση του Προέδρου Γιανουκόβιτς, ο οποίος εγκατέλειψε λίγο μετά το γεγονός, βλέποντας ότι η ζωή του ήταν σε κίνδυνο.



Το όνομα του Αμερικανού στρατιώτη, ή το ψευδώνυμο που χρησιμοποίησε, ήταν Brian Christopher Boyenger. Εμφανίστηκε αργότερα ως σύμβουλος της Ουκρανικής Γεωργιανής Λεγεώνας. Ένας από τους ελεύθερους σκοπευτές δήλωσε:

“Μια φορά, μάλλον περίπου στις 15 Φεβρουαρίου, ο Mamulashvili επισκέφτηκε προσωπικά τη σκηνή μας. Υπήρχε ένας άλλος τύπος μαζί του φορώντας μια στολή. Ο Mamulashvili τον παρουσίασε σε εμάς και μας είπε ότι ήταν Αμερικανός στρατιωτικός και θα είναι ο εκπαιδευτής μας”.

Ένας άλλος δήλωσε:

“Αυτός ο Αμερικανός ήταν ο Brian Christopher Boyenger, ένας πρώην στρατιώτης, ένας ελεύθερος σκοπευτής, από την 101η Αμερικανική Μεραρχία”.

“Αυτός ήταν αυτός που μας έδωσε εντολές.”

Φυσικά προκύπτουν ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο ο πρώην αμερικανός στρατιώτης εισήλθε στη χώρα και ανέλαβε τη διοίκηση μιας δολοφονικής μονάδας ελεύθερων σκοπευτών και είναι πολύ πιθανό ότι η λέξη “πρώην” χρησιμοποιήθηκε για να δώσει στους Αμερικανούς την εύλογη άρνηση αν ανακαλύπτονταν οι άντρες τους, όπως έχει συμβεί τώρα.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει σοβαρά ότι η παρουσία του ήταν γνωστή στον πρεσβευτή των ΗΠΑ στο Κίεβο, τον Τζέφρυ Πάιατ (που σήμερα είναι ο αμερικανός πρέσβης και στην Ελλάδα), ο οποίος, σύμφωνα με τον τότε αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ήταν σε επαφή ανά τακτά χρονικά διαστήματα με τον Andriy Parubiy, τον Ουκρανό φασίστα που ήταν υπεύθυνος για την “ομάδων αυτοάμυνας”από βαριά οπλισμένους φασίστες κακοποιούς στο Μαϊντάν. Σύμφωνα με την Ιταλική έκθεση, ο Parubiy εισερχόταν και εξερχόταν από το Ξενοδοχείο Ukraina από όπου εκτοξεύθηκαν πολλές βολές και γνώριζε την παρουσία του Αμερικανού στρατιώτη έτσι ώστε και ο Αμερικανός πρεσβευτής να γνωρίζει, καθώς και η κυβέρνησή του.

Οι Αμερικανοί δεν έχουν ακόμη εξηγήσει την παρουσία του Boyenger ή τι βαθμό κατέχει στον αμερικανικό στρατό. Ούτε ο ρόλος του Parubiy στα γεγονότα δεν έχει εξηγηθεί ποτέ, αλλά ο Ποροσένκο τον όρισε ως επικεφαλής των δυνάμεων ασφαλείας και πληροφοριών της Ουκρανίας μετά το πραξικόπημα και τώρα είναι πρόεδρος του κοινοβουλίου της Ουκρανίας από τις 14 Απριλίου 2016, σε μια θέση που μπορεί να χρησιμοποιήσει για να δώσει στους Γερμανούς και τους Αμερικανούς τη συνεργασία που θέλουν.

Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης έχουν μέχρι στιγμής αγνοήσει τις Ιταλικές συνεντεύξεις, όπως και το λεπτομερές έγγραφο του Δρ. Katachanovski και όλα τα άλλα στοιχεία που υπάρχουν.
Στις 17 Νοεμβρίου, ο Ιταλός πολιτικός και μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Λορέντζο Φοντάνα, κατέθεσε ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Βουλή αναφέροντας τα στοιχεία του Ιταλού δημοσιογράφου Gian Micalessin και ρωτώντας εάν η Επιτροπή θα διευκρινήσει τη θέση της ενόψει των νέων στοιχείων, καθώς και αν θα ανοίξει νέα έρευνα για το θέμα.







ΠΗΓΗ
















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις