ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΜΕ τη ΖΩΝΗ ΦΩΤΩΝΙΩΝ; Γιατί ΡΩΣΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ το ΦΑΡΟ του ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ;

 
 
Όπως διαβάζουμε σε πολλά ξένα και εγχώρια sites, Ρώσοι ερευνητές και επιστήμονες συγκεντρώνουν χρήματα για την κατασκευή ενός δορυφόρου ο οποίος θα τεθεί σε τροχιά γύρω από τη Γη. Ονομάζεται Mayak, που σημαίνει «φάρος». Τι, όμως, μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτόν;
Ο δορυφόρος αυτός θα αποτελείται από ένα πολυμερές υλικό 20 φορές πιο λεπτό από μια ανθρώπινη τρίχα που θα ανακλά το φως του Ηλιου. Κατά συνέπεια η κατασκευή θα λειτουργήσει σαν καθρέφτης και θα γίνει το πιο φωτεινό αντικείμενο στον ουρανό μετά από το μητρικό μας άστρο.


Ίσως, να ακούγεται λίγο παράδοξο, αλλά οι εφαρμογές του ετερόφωτου «Φάρου» θα έχουν να κάνουν κυρίως, με το να παρέχει φυσικό φως σε καλλιέργειες μετά την δύση του Ηλίου με σκοπό αυτές να αναπτύσσονται ταχύτερα.
Το project λογαριάζεται να είναι έτοιμο μέχρι το επερχόμενο καλοκαίρι, οπότε και θα τοποθετηθεί σε ένα πύραυλο Soyuz 2 και στη συνέχεια θα εγκατασταθεί σε γεωσύγχρονη τροχιά (δηλαδή θα κινείται με ταχύτητα ίση με την ταχύτητα περιστροφής της Γης) σε ύψος 600 χλμ από την επιφάνεια του πλανήτη μας.
Το περίεργο σε αυτό το project δεν είναι μόνο ότι ο δορυφόρος θα έχει σχήμα πυραμίδας…
Εκείνο που έχει αρχίσει να ανασύρει σχόλια και θεωρίες είναι η πιθανότητα να κρύβεται κάτι άλλο πίσω από την επιχείρηση αυτή των Ρώσων, την οποία ενδεχομένως να ακολουθήσουν και άλλες χώρες ή ιδιώτες. Έχει να κάνει με την Ζώνη Φωτονίων.
Σύμφωνα με την θεωρία αυτή: «Όταν το ηλιακό σας σύστημα Ήλιος-Απόλλων εισχωρήσει μέσα στο νέφος φωτονίων, για σαράντα οχτώ ώρες περίπου θα επικρατήσει απόλυτο σκοτάδι και μέχρι να εξισορροπηθούν οι συνθήκες φωτισμού ο ήλιος δεν θα φαίνεται πότε δύει και πότε ανατέλλει. Η Γαία θα βιώνει συνθήκες κόλασης. Ο Ουρανός θα φαίνεται γεμάτος από αστέρια που θα πέφτουν αλλά δεν θα φωτίζουν […]»
Αρχικά υπήρχε η εκτίμηση ότι η Γη θα περνούσε μέσα από την ζώνη αυτή γύρω στο 2012, αλλά ίσως έπεσαν έξω.

Η κατασκευή των Ρώσων του «Φάρου του Διαστήματος» αναζωπυρώνει αυτή την θεωρία και φαίνεται να πυροδοτεί νέες εκτιμήσεις ότι αυτό το πέρασμα θα συμβεί μέσα στο επόμενο διάστημα…
 
 
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις