Μην πίνετε φυσικούς χυμούς στην καθαρή τους μορφή!

Χυμοί και smoothies : 7 μοναδικές προτάσεις - Μπακιρτζή Α. Αρχοντούλα 

 Αυτό ισχύει

ιδιαίτερα για τους χυμούς από πορτοκάλι, ρόδι, γκρέιπφρουτ, πράσινο μήλο και ακτινίδιο. Αυτό οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητα σε οξύ αυτών των χυμών. 

Αυτά τα οξέα, διαταράσσοντας την οξεοβασική ισορροπία, μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά το σμάλτο των δοντιών και επίσης να προκαλέσουν ερεθισμό της βλεννογόνου μεμβράνης του οισοφάγου και του στομάχου.

Για να αποφύγετε τέτοια προβλήματα, συνιστάται να αραιώσετε αυτούς τους χυμούς με νερό σε αναλογία 1:1 πριν τους καταναλώσετε. Με αυτόν τον τρόπο, η επίδραση των οξέων στο πεπτικό σύστημα μπορεί να αμβλυνθεί.

Επίσης, μην ξεχνάτε τον υγιή πολτό στους χυμούς. Περιέχει φυτικές ίνες, οι οποίες είναι σημαντικές για τη φυσιολογική πέψη, καθώς και πολλά μικροστοιχεία που είναι ευεργετικά για τον οργανισμό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις