Η Σχολή για Δικτάτορες Covid του Klaus Schwab και το Σχέδιο για τη «Μεγάλη Επαναφορά»

 

Ο οικονομολόγος Ernst Wolff πιστεύει ότι μια κρυφή συμμαχία πολιτικών και

εταιρικών ηγετών εκμεταλλεύεται την πανδημία με στόχο τη συντριβή των εθνικών οικονομιών και την εισαγωγή ενός παγκόσμιου ψηφιακού νομίσματος.

Πώς γίνεται περισσότερες από 190 κυβερνήσεις από όλο τον κόσμο να κατέληξαν να αντιμετωπίζουν την πανδημία COVID-19 με σχεδόν τον ίδιο τρόπο, με τα lockdowns, τις εντολές μάσκας και τις κάρτες εμβολιασμού να είναι πλέον συνηθισμένα παντού; Η απάντηση μπορεί να βρίσκεται στο σχολείο Young Global Leaders, το οποίο ίδρυσε και διαχειρίζεται ο Klaus Schwab του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, από το οποίο πολλοί από τους σημερινούς επιφανείς πολιτικούς και επιχειρηματικούς ηγέτες πέρασαν στο δρόμο τους προς την κορυφή.

Ο Γερμανός οικονομολόγος, δημοσιογράφος και συγγραφέας Ernst Wolff αποκάλυψε κάποια γεγονότα σχετικά με το σχολείο «Young Global Leaders» του Schwab που σχετίζονται με την κατανόηση των παγκόσμιων γεγονότων κατά τη διάρκεια της πανδημίας σε ένα βίντεο από το podcast της Γερμανικής Επιτροπής Κορώνας. Ενώ ο Wolff είναι κυρίως γνωστός ως επικριτής του χρηματοπιστωτικού συστήματος παγκοσμιοποίησης, πρόσφατα επικεντρώθηκε στο να φέρει στο φως αυτό που βλέπει ως κρυφή ατζέντα πίσω από τα μέτρα κατά του Covid που θεσπίζονται σε όλο τον κόσμο.


Μυστηριώδη Ξεκινήματα

Η ιστορία ξεκινά με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), το οποίο είναι μια ΜΚΟ που ιδρύθηκε από τον Klaus Schwab, Γερμανό οικονομολόγο και μηχανολόγο μηχανικό, στην Ελβετία το 1971, όταν ήταν μόλις 32 ετών. Το WEF είναι περισσότερο γνωστό στο κοινό για τα ετήσια συνέδρια που διοργανώνει στο Νταβός της Ελβετίας κάθε Ιανουάριο, τα οποία αποσκοπούν στη συγκέντρωση πολιτικών και επιχειρηματικών ηγετών από όλο τον κόσμο για να συζητήσουν τα προβλήματα της ημέρας. Σήμερα, είναι ένα από τα σημαντικότερα δίκτυα στον κόσμο για την ελίτ της παγκόσμιας δύναμης, και χρηματοδοτείται από περίπου χίλιες πολυεθνικές εταιρείες.

Το WEF, το οποίο αρχικά μέχρι το 1987ονομαζόταν Ευρωπαϊκό Φόρουμ Διαχείρισης, κατάφερε να συγκεντρώσει 440 στελέχη από 31 έθνη ήδη στην πρώτη του συνάντηση τον Φεβρουάριο του 1971, η οποία, όπως επισημαίνει ο Wolff, ήταν ένα απροσδόκητο επίτευγμα για κάποιον όπως ο Schwab, ο οποίος είχε πολύ μικρή διεθνή ή επαγγελματική εμπειρία πριν από αυτό. Ο Wolff πιστεύει ότι ο λόγος μπορεί να οφείλεται στις επαφές που έκανε ο Σβαμπ κατά τη διάρκεια της πανεπιστημιακής εκπαίδευσής του, συμπεριλαμβάνοντας τις σπουδές του με τον πρώην Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας και υπουργό Εξωτερικών Χένρι Κίσινγκερ. Ο Wolff επισημαίνει επίσης ότι ενώσω ο Schwab ήταν εκεί, το Harvard Business School ήταν στη διαδικασία σχεδιασμού ενός δικού τους φόρουμ διαχείρισης και είναι πιθανό ότι το Χάρβαρντ κατέληξε να αναθέσει το έργο της οργάνωσής του σε αυτόν.

Το Φόρουμ αρχικά συγκέντρωσε ανθρώπους μόνο από τον οικονομικό τομέα, αλλά σύντομα, άρχισε να προσελκύει πολιτικούς, εξέχουσες προσωπικότητες από τα μέσα ενημέρωσης (συμπεριλαμβανομένου του BBC  και του CNN),ακόμη και διασημότητες.


Νεαροί Παγκόσμιοι Ηγέτες του Schwab: Θερμοκοιτίδα της Μεγάλης Επαναφοράς;

Το 1992 ο Schwab ίδρυσε έναν παράλληλο θεσμό, το σχολείο Global Leaders for Tomorrow, το οποίο επανεγκαθιδρύθηκε ως Νέοι Παγκόσμιοι Ηγέτες το 2004. Οι συμμετέχοντες στο σχολείο πρέπει να υποβάλουν αίτηση εισόδου, και στη συνέχεια υποβάλλονται σε αυστηρή διαδικασία επιλογής. Τα μέλη της πρώτης τάξης του σχολείου το 1992 περιελάμβαναν ήδη πολλούς που έγιναν σημαντικές φιλελεύθερες πολιτικές προσωπικότητες, όπως η Άνγκελα Μέρκελ, ο Νικολά Σαρκοζί και ο Τόνι Μπλερ. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 1.300 απόφοιτοι αυτού του σχολείου, και ο κατάλογος των αποφοίτων περιλαμβάνει αρκετά ονόματα εκείνων που έγιναν ηγέτες των ιδρυμάτων υγείας των αντίστοιχων εθνών τους. Τέσσερις από αυτούς είναι πρώην και νυν υπουργοί Υγείας της Γερμανίας, συμπεριλαμβανομένου του Jens Spahn, ο οποίος είναι Ομοσπονδιακός Υπουργός Υγείας από το 2018. Ο Philipp Rösler, ο οποίος ήταν Υπουργός Υγείας από το 2009 έως το 2011, διορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος του WEF από τον Schwab το 2014.

Άλλα αξιοσημείωτα ονόματα στον κατάλογο του σχολείου είναι η Jacinda Ardern, η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, της οποίας τα αυστηρά μέτρα καραντίνας έχουν επαινεθεί από τις παγκόσμιες υγειονομικές αρχές. Ο Εμανουέλ Μακρόν, ο Πρόεδρος της Γαλλίας· ο Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος ήταν μέχρι πρόσφατα ο Καγκελάριος της Αυστρίας· ο Viktor Orbán, πρωθυπουργός της Ουγγαρίας· ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής· και η Annalena Baerbock, η αρχηγός των Γερμανών Πρασίνων που ήταν η πρώτη υποψήφια καγκελάριος του κόμματος στις φετινές ομοσπονδιακές εκλογές, και η οποία εξακολουθεί να είναι υποψήφια για διάδοχος της Μέρκελ. Βρίσκουμε επίσης τον κυβερνήτη της Καλιφόρνια Γκάβιν Νιούσομ στη λίστα, ο οποίος επιλέχθηκε για την τάξη του 2005, καθώς και τον πρώην προεδρικό υποψήφιο και νυν υπουργό Μεταφορών των ΗΠΑ Πίτερ Μπούτιγκιγκ, ο οποίος είναι πολύ πρόσφατος απόφοιτος, έχοντας επιλεγεί για την τάξη του 2019. Όλοι αυτοί οι πολιτικοί που ήταν στην εξουσία τα τελευταία δύο χρόνια έχουν ευνοήσει τις σκληρές απαντήσεις στην πανδημία COVID-19 και οι οποίοι επίσης έτυχε να αυξήσουν σημαντικά την εξουσία των αντίστοιχων κυβερνήσεών τους.

Γκάβιν Νιούσομ, Νεαροί Παγκόσμιοι Ηγέτες,
τάξη του 2005
Άνγκελα Μέρκελ, Παγκόσμιοι Ηγέτες για το Αύριο
τάξη του 1992
Peter Buttigieg, Νεαροί Παγκόσμιοι Ηγέτες
τάξη του 2019
Εμανουέλ Μακρόν, Νεαροί Παγκόσμιοι Ηγέτες
τάξη του 2017

Αλλά ο κατάλογος αποφοίτων του σχολείου δεν περιορίζεται στους πολιτικούς ηγέτες. Βρίσκουμε επίσης πολλούς από τους καπετάνιους της ιδιωτικής βιομηχανίας εκεί, συμπεριλαμβανομένου του Μπιλ Γκέιτς της Microsoft, του Τζεφ Μπέζος της Amazon, του Ρίτσαρντ Μπράνσον της Virgin και της Τσέλσι Κλίντον του Ιδρύματος Κλίντον. Και πάλι, όλοι εξέφρασαν τη στήριξή τους για την παγκόσμια αντίδραση στην πανδημία και πολλοί αποκόμισαν σημαντικά κέρδη ως αποτέλεσμα των μέτρων.

 Jeff Bezos, Παγκόσμιοι ηγέτες για το Αύριο,
 τάξη του 1998
Μπιλ Γκέιτς, Παγκόσμιοι Ηγέτες για το Αύριο
τάξη του 1993

Ο Wolff πιστεύει ότι οι άνθρωποι πίσω από το WEF και το σχολείο Global Leaders είναι αυτοί που πραγματικά καθορίζουν ποιοι θα γίνουν πολιτικοί ηγέτες, αν και τονίζει ότι δεν πιστεύει ότι ο ίδιος ο Schwab είναι αυτός που παίρνει αυτές τις αποφάσεις, αλλά είναι απλώς ένας διαμεσολαβητής. Επισημαίνει επίσης ότι οι απόφοιτοι του σχολείου περιλαμβάνουν όχι μόνο Αμερικανούς και Ευρωπαίους, αλλά και ανθρώπους από την Ασία, την Αφρική και τη Νότια Αμερική, υποδεικνύοντας ότι η εμβέλειά του είναι πραγματικά παγκόσμια.

Το 2012, ο Schwab και το WEF ίδρυσαν έναν ακόμη θεσμό, την «Παγκόσμια Κοινότητα Διαμορφωτών» (Global Shapers Community), ο οποίος συγκεντρώνει εκείνους που έχουν ηγετικές δυνατότητες από όλο τον κόσμο και είναι κάτω των 30 ετών. Περίπου 10.000 συμμετέχοντες έχουν περάσει από αυτό το πρόγραμμα μέχρι σήμερα, και πραγματοποιούν τακτικά συναντήσεις σε 400 πόλεις. Ο Γουλφ πιστεύει ότι είναι ένα ακόμη σημείο απόδειξης όπου οι μελλοντικοί πολιτικοί ηγέτες επιλέγονται, ελέγχονται και προετοιμάζονται πριν τοποθετηθούν στον παγκόσμιο πολιτικό μηχανισμό.

Ερνστ Γουλφ

Ο Wolff επισημαίνει ότι πολύ λίγοι απόφοιτοι της σχολής Global Leaders το αναφέρουν στα βιογραφικό τους. Λέει ότι το έχει δει μόνο σε ένα: συγκεκριμένα, αυτό του Γερμανού οικονομολόγου Richard Werner, ο οποίος είναι γνωστός επικριτής του κατεστημένου. Ο Wolff θέτει το ενδεχόμενο το σχολείο να φαίνεται να θέλει να συμπεριλάβει ακόμη και επικριτές του συστήματος στις τάξεις του, καθώς ένα άλλο όνομα μεταξύ των αποφοίτων του είναι ο Gregor Hackmack, ο Γερμανός επικεφαλής της Change.org,  ο οποίος ήταν στην τάξη του το 2010.

Ένα άλλο πράγμα που οι απόφοιτοι του Global Leaders έχουν κοινό είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς έχουν πολύ φτωχό βιογραφικό, εκτός από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, προγενέστερα της προαγωγής τους σε θέσεις εξουσίας, γεγονός που μπορεί να υποδηλώνει ότι η σύνδεσή τους με τους θεσμούς του Schwab είναι ο αποφασιστικός παράγοντας για την έναρξη της σταδιοδρομίας τους. Αυτό είναι πιο εμφανές όταν οι απόφοιτοι του σχολείου ερωτώνται δημόσια για θέματα για τα οποία δεν τους έχει δοθεί εντολή να μιλήσουν εκ των προτέρων και η προσπάθειά τους να βρουν απαντήσεις είναι συχνά αρκετά εμφανής. Ο Wolff ισχυρίζεται ότι οι ρόλοι τους είναι μόνο να ενεργούν ως φερέφωνα για τα θέματα συζήτησης τα οποία όσοι βρίσκονται πίσω τους θέλουν να συζητηθούν σε δημόσια συζήτηση.



Οι Γιες Μεν του Schwab σε Δράση

Δεδομένης της αυξανόμενης δυσαρέσκειας για τα μέτρα κατά του Covid που εφαρμόζονται από τους αποφοίτους του σχολείου, οι οποίοι τώρα είναι εθνικοί ηγέτες, ο Wolff πιστεύει ότι είναι πιθανό αυτοί οι άνθρωποι να επιλέχθηκαν λόγω της προθυμίας τους να κάνουν ό, τι τους λένε και ότι έχουν στηθεί έτσι ώστε να αποτύχουν, οπότε η επακόλουθη αντίδραση να μπορεί να αξιοποιηθεί για να δικαιολογήσει τη δημιουργία μιας νέας παγκόσμιας μορφής κυβέρνησης. Πράγματι, ο Wolff σημειώνει ότι οι πολιτικοί με μοναδικές προσωπικότητες και ισχυρές, πρωτότυπες απόψεις έχουν γίνει σπάνιοι και ότι ο ιδιαίτερος χαρακτήρας των εθνικών ηγετών των τελευταίων 30 ετών ήταν η υπακοή και η προσκόλλησή τους σε μια αυστηρή παγκοσμιοποιητική γραμμή που υπαγορεύεται από ψηλά. Αυτό ήταν ιδιαίτερα εμφανές στην αντίδραση των περισσότερων χωρών στην πανδημία, όπου πολιτικοί που δεν γνώριζαν τίποτα για ιούς πριν από δύο χρόνια ξαφνικά διακήρυξαν ότι ο Covid ήταν μια σοβαρή κρίση υγείας που δικαιολογούσε το κλείδωμα των ανθρώπων στα σπίτια τους, το κλείσιμο των επιχειρήσεων τους και την καταστροφή ολόκληρων οικονομιών.

Ο προσδιορισμός του πώς ακριβώς λειτουργεί το σχολείο είναι δύσκολος, αλλά ο Wolff έχει καταφέρει να μάθει κάτι γι ‘αυτό. Στα πρώτα έτη του σχολείου, τα μέλη κάθε τάξης συμμετείχαν σε συναντήσεις αρκετές φορές κατά τη διάρκεια ενός έτους, συμπεριλαμβανομένης μιας δεκαήμερης συνεδρίας «εκτελεστικής κατάρτισης» στο Harvard Business School. Ο Wolff πιστεύει ότι, μέσω της γνωριμίας με τους συμμαθητές τους και της συμμετοχής τους σε ένα ευρύτερο δίκτυο, οι απόφοιτοι στη συνέχεια δημιουργούν επαφές στις επόμενες καριέρες τους. Σήμερα, το πρόγραμμα του σχολείου περιλαμβάνει μαθήματα που προσφέρονται κατά τη διάρκεια πέντε ετών σε ακανόνιστα χρονικά διαστήματα, τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να αλληλεπικαλύπτονται με την αρχή ορισμένων από τις πολιτικές ή επαγγελματικές σταδιοδρομίες των συμμετεχόντων – πράγμα που σημαίνει ότι θα πραγματοποιούν τακτικές επισκέψεις στο Νταβός. Ο Εμανουέλ Μακρόν και ο Peter Buttigieg, για παράδειγμα, επιλέχθηκαν για το σχολείο πριν από λιγότερο από πέντε χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιθανό να παρακολουθούν τακτικά προγράμματα που σχετίζονται με νέους παγκόσμιους ηγέτες ενώ βρίσκονται σε πολιτικό αξίωμα και μπορεί στην πραγματικότητα να εξακολουθούν να τα παρακολουθούν και σήμερα.


Ένα Παγκόσμιο Δίκτυο Πλούτου και Επιρροής

Οι απόφοιτοι της σχολής Νεαρών Παγκόσμιων Ηγετών, και οι Παγκόσμιοι Ηγέτες για το Αύριο πριν από αυτούς, βρίσκονται σε πολύ καλή θέση, δεδομένου ότι στη συνέχεια έχουν πρόσβαση στο δίκτυο επαφών του WEF. Το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο του WEF περιλαμβάνει διασημότητες όπως η Christine Lagarde, πρώην Διευθύνουσα Σύμβουλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και νυν Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η  Βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας, η οποία έχει καταταχθεί από το Forbes  ως μία από τις 100 πιο ισχυρές γυναίκες στον κόσμο και ο Larry Fink, Διευθύνων Σύμβουλος της BlackRock, της μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης επενδύσεων διεθνώς και η οποία διαχειρίζεται περίπου 9 τρισεκατομμύρια δολάρια ετησίως. Εντοπίζοντας τις συνδέσεις μεταξύ των αποφοίτων του σχολείου, ο Wolff ισχυρίζεται ότι είναι φανερό πως συνεχίζουν να βασίζονται ο ένας στον άλλο για υποστήριξη των πρωτοβουλιών τους πολύ μετά τη συμμετοχή τους στα προγράμματα Global Leaders.

Ο Wolff πιστεύει ότι πολλά ελίτ πανεπιστήμια διαδραματίζουν ρόλο στη διαδικασία που καθορίζεται από το WEF και ότι δεν πρέπει πλέον να θεωρούνται ότι λειτουργούν εκτός των τομέων της πολιτικής και της οικονομίας. Αναφέρει το παράδειγμα της Επιχειρηματικής Σχολής του Χάρβαρντ, η οποία λαμβάνει εκατομμύρια δολάρια από δωρητές κάθε χρόνο, καθώς και της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, η οποία μετονομάστηκε σε Σχολή Δημόσιας Υγείας Harvard T. H. Chan αφού έλαβε 350 εκατομμύρια δολάρια από τον γεννημένο στο Χονγκ Κονγκ δισεκατομμυριούχο Τζέραλντ Τσαν. Το ίδιο ισχύει και για τη Σχολή Δημόσιας Υγείας Johns Hopkins, η οποία έγινε η Σχολή Δημόσιας Υγείας Johns Hopkins Bloomberg όταν ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης Michael Bloomberg δώρισε 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια στο σχολείο το 2018.

Ο Wolff δηλώνει ότι η επιρροή του WEF υπερβαίνει κατά πολύ εκείνους που έχουν περάσει από τα προγράμματα Global Leaders και Global Shapers, ωστόσο, καθώς ο αριθμός των ανθρώπων που συμμετέχουν στα ετήσια συνέδρια του Νταβός είναι πολύ μεγαλύτερος από ό, τι πολλοί υποψιάζονται. Αναφέρει πως έχει ενημερωθεί ότι περίπου 1.500 ιδιωτικά τζετ φέρνουν τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση κάθε χρόνο, υπερφορτώνοντας τα αεροδρόμια της Ελβετίας.


Η Συμμαχία των Μεγάλων Επιχειρήσεων και της Κυβέρνησης

Ο κύριος στόχος των δραστηριοτήτων του WEF, πιστεύει ο Wolff, είναι να διευκολύνει και να προωθήσει τη συνεργασία υψηλού επιπέδου μεταξύ των μεγάλων επιχειρήσεων και των εθνικών κυβερνήσεων, κάτι που ήδη βλέπουμε να λαμβάνει χώρα. Η Viviane Fischer, άλλη μια συμμετέχουσα στο podcast της Επιτροπής Corona,  επισημαίνει ότι η βρετανική εταιρεία Serco επεξεργάζεται μετανάστες για τη βρετανική κυβέρνηση και διαχειρίζεται επίσης φυλακές σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των πολλών άλλων δραστηριοτήτων της. Η διεθνής εμβέλεια της φαρμακευτικής βιομηχανίας είναι επίσης σημαντική: ο Wolff αναφέρει ότι ο απόφοιτος του Global Leaders, Bill Gates, για παράδειγμα, είχε από καιρό συνεργαστεί με την Pfizer, έναν από τους κύριους παραγωγούς των αμφιλεγόμενων εμβολίων κατά του Covid, μέσω των πρωτοβουλιών του Ιδρύματός του για τη δημόσια υγεία στην Αφρική πολύ πριν από την έναρξη της πανδημίας. Ίσως όχι συμπτωματικά, ο Γκέιτς έχει γίνει ένας από τους σημαντικότερους πρωταθλητές της καραντίνας και των εμβολίων Covid από τότε που έγιναν διαθέσιμα, και  η Wall Street Journal ανέφερε ότι το Ίδρυμά του είχε αποκομήσει περίπου 200 δισεκατομμύρια δολάρια σε «κοινωνικά οφέλη» από τη διανομή εμβολίων  πριν καν αρχίσει η πανδημία. Μπορεί κανείς να φανταστεί ποια είναι τα κέρδη του εμβολίου σήμερα.

Η ψηφιακή τεχνολογία, η οποία είναι πλέον διάχυτη, διαδραματίζει επίσης εξέχοντα ρόλο στα παγκόσμια σχέδια της ελίτ. Ο Wolff τονίζει ότι η BlackRock, την οποία διαχειρίζεται ο απόφοιτος της Global Leaders, Larry Fink, είναι επί του παρόντος ο μεγαλύτερος σύμβουλος των κεντρικών τραπεζών του κόσμου, συλλέγει δεδομένα για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα για περισσότερα από 30 χρόνια τώρα και αναμφίβολα έχει μεγαλύτερη κατανόηση του τρόπου λειτουργίας του συστήματος από ό, τι οι ίδιες οι κεντρικές τράπεζες.

Ένας από τους στόχους των σημερινών πολιτικών που ακολουθούν πολλές κυβερνήσεις, πιστεύει ο Wolff, είναι να καταστρέψουν τις επιχειρήσεις των μικρών και μεσαίων επιχειρηματιών, έτσι ώστε οι πολυεθνικές εταιρείες που εδρεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα να μπορούν να μονοπωλούν τις επιχειρήσεις παντού. Η Amazon, της οποίας ηγούνταν μέχρι πρόσφατα ο απόφοιτος του Global Leaders Jeff Bezos, ειδικότερα έχει αποκομίσει τεράστια κέρδη ως αποτέλεσμα των μέτρων αποκλεισμού που έχουν καταστρέψει τη μεσαία τάξη.

Ο Wolff υποστηρίζει ότι ο απώτερος στόχος αυτής της κυριαρχίας των μεγάλων πλατφορμών είναι να εισάγουν το ψηφιακό τραπεζικό νόμισμα. Μόλις τους τελευταίους μήνες, το Διεθνές Φόρουμ Οικονομικών της Κίνας, το οποίο είναι παρόμοιο με το WEF, πρότεινε την εισαγωγή του ψηφιακού γιουάν, το οποίο με τη σειρά του θα μπορούσε να διεθνοποιηθεί από το νομισματικό δίκτυο που βασίζεται στην αλυσίδα μπλοκ Diem. Είναι ενδιαφέρον ότι η Diem είναι διάδοχος του Libra, ενός κρυπτονομίσματος που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά από το Facebook του Mark Zuckerberg, υποδεικνύοντας ότι συζητείται επί του παρόντος ένα παγκόσμιο νόμισμα που θα υπερβεί τη δύναμη είτε του δολαρίου είτε του γουάν, και το οποίο θα είναι διαχειρίσιμο μέσω της συνεργασίας κινεζικών, ευρωπαϊκών και αμερικανικών επιχειρηματικών δικτύων. Το εποπτικό συμβούλιο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ περιλαμβάνει ονόματα όπως η Κριστίν Λαγκάρντ του WEF· ο Jean-Claude Trichet, πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, και ο Horst Köhler, πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ο Wolff εξηγεί επίσης ότι τα lockdowns και τα επακόλουθα πακέτα διάσωσης που παρατηρήθηκαν σε όλο τον κόσμο τα τελευταία δύο χρόνια άφησαν πολλά έθνη στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Προκειμένου να αποφευχθεί μια οικονομική καταστροφή, οι κυβερνήσεις του κόσμου κατέφυγαν να αντλήσουν 650 δισεκατομμύρια σε ειδικά δικαιώματα, ανάληψης ή SDRs, τα οποία είναι συμπληρωματικά συναλλαγματικά αποθέματα που διαχειρίζεται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Όταν τελικά αυτά καταστούν ληξιπρόθεσμα, θα αφήσει αυτές τις ίδιες κυβερνήσεις σε δεινή θέση, και αυτός μπορεί να είναι ο λόγος που η εισαγωγή του ψηφιακού νομίσματος έχει γίνει μια ξαφνική προτεραιότητα – καθώς και ο κρυφός σκοπός των καραντινών ευθύς εξ αρχής.

Ο Wolff αναφέρει ότι δύο ευρωπαϊκές χώρες είναι ήδη έτοιμες να αρχίσουν να χρησιμοποιούν ψηφιακό νόμισμα: η Σουηδία και η Ελβετία. Ίσως όχι συμπτωματικά, η Σουηδία δεν είχε ουσιαστικά περιορισμούς καραντίνας λόγω της πανδημίας και η Ελβετία έχει λάβει μόνο πολύ ελαφρά μέτρα. Ο Wolff πιστεύει ότι ο λόγος για αυτό μπορεί να είναι ότι οι δύο χώρες δεν χρειάστηκε να συντρίψουν τις οικονομίες τους μέσω μέτρων καραντίνας επειδή ήταν ήδη έτοιμες να αρχίσουν να χρησιμοποιούν ψηφιακό νόμισμα πριν από την έναρξη της πανδημίας. Υποστηρίζει ότι μπορεί να προετοιμάζεται ένας νέος γύρος καραντινών που θα αποτελειώσει οριστικά τις παγκόσμιες οικονομίες, οδηγώντας σε μαζική ανεργία και ως επακόλουθο στην εισαγωγή του Καθολικού Βασικού Εισοδήματος και στη χρήση ενός ψηφιακού νομίσματος που διαχειρίζεται μια κεντρική τράπεζα. Αυτό το νόμισμα θα μπορεί να υφίσταται απαγορεύσεις, τόσο όσον αφορά στο πού μπορούν να το ξοδέψουν τα άτομα όσο και στο χρονικό πλαίσιο στο οποίο πρέπει να το ξοδέψει κανείς.

Επιπλέον, ο Wolff αναφέρει ότι ο πληθωρισμός που παρατηρείται επί του παρόντος σε όλο τον κόσμο είναι αναπόφευκτη συνέπεια του γεγονότος ότι οι εθνικές κυβερνήσεις, μετά τη λήψη δανείων από τις κεντρικές τράπεζες, εισήγαγαν περίπου 20 τρισεκατομμύρια δολάρια στην παγκόσμια οικονομία σε λιγότερο από δύο χρόνια. Ενώ τα προηγούμενα πακέτα διάσωσης κατευθύνθηκαν στις αγορές, αυτός ο τελευταίος γύρος στράφηκε στους απλούς ανθρώπους, και ως εκ τούτου, αυτό αυξάνει τις τιμές των προϊόντων στα οποία οι απλοί άνθρωποι ξοδεύουν τα χρήματά τους, όπως τα τρόφιμα.

Η Δημοκρατία Ακυρώθηκε

Το τελικό συμπέρασμα που πρέπει να εξαχθεί από όλα αυτά, σύμφωνα με τον Wolff, είναι ότι η δημοκρατία, όπως την γνωρίζαμε, έχει ακυρωθεί σιωπηλά, και ότι παρόλο που η εμφάνιση δημοκρατικών διαδικασιών διατηρείται στις χώρες μας, το γεγονός είναι ότι μια εξέταση του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί σήμερα η διακυβέρνηση σε όλο τον κόσμο δείχνει ότι μια ελίτ υπερ-πλούσιων και ισχυρών ατόμων ελέγχει αποτελεσματικά όλα όσα συμβαίνουν στην πολιτική,  όπως ήταν ιδιαίτερα εμφανές σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο καλύτερος τρόπος για να καταπολεμηθούν τα σχέδιά τους, λέει ο Wolff, είναι απλά να ενημερωθούν οι άνθρωποι για το τι συμβαίνει και να συνειδητοποιήσουν ότι το αφήγημα του «υπερ-επικίνδυνου ιού» είναι ένα ψέμα που έχει σχεδιαστεί για να τους χειραγωγήσει ώστε να δεχθούν πράγματα που έρχονται σε αντίθεση με τα ίδια τους τα συμφέροντα. Εάν ακόμη και το 10% των απλών πολιτών το αντιληφθούν αυτό και αποφασίσουν να αναλάβουν δράση, αυτό θα μπορούσε να ανατρέψει τα σχέδια της ελίτ και ίσως να ανοίξει ένα παράθυρο δυνατότητας οι απλοί πολίτες να πάρουν πίσω τον έλεγχο της μοίρας τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

  1. Εδώ ΚΑΠΙΟΙ που λένε για τα med beeeads,έχουν ένα κάποιο θέμα υγείας και οι ίδιοι δεν το πιστεύουν αυτο που λένε!ΑΣΕ που και!Αυτά σου κάνουν γουτσου γουτσου στο DNA..ΑΑΑΧ ΑΥΤΟ ΤΟ DNA.ΛΥΣΑΞΑΝ.ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΚΑΛΑ🧠

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To κήτος ειναι έτοιμο να σκάσει απ'το κακό του.
    Ο μακρόν έτοιμος να εκραγεί.
    Ο Γκαβιν με την Ανγκελα αναπωλούν το παρελθόν τους
    και ο μπέζος με τον πόρτα, πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις