Τι κρύβουν οι Πυραμίδες της Κίνας και δεν μιλάνε γι’ αυτές;

 

Βρισκόμαστε στα 1945, όταν ο πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ James Gaussman πετάει

μεταξύ Ινδίας και Κίνας. Ξαφνικά, μια λάμψη πιάνει το μάτι του να στραφταλίζει από τις πεδιάδες στην Κίνα. Πρόκειται για μια τεράστια πυραμίδα που θα προκαλούσε ντροπή στη Γκίζα, λόγω μεγέθους.

«Ήταν κατάλευκη από όλες τις πλευρές», είπε ο πιλότος, «Το αξιοσημείωτο πράγμα ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος, ένα τεράστιο κομμάτι από υλικό, σαν κόσμημα, που θα μπορούσε να ήταν κρύσταλλος. Δεν υπήρχε τρόπος να προσγειωθούμε, αν και θέλαμε. Εντυπωσιάστηκα από το τεράστιο μέγεθος».

Δύο χρόνια αργότερα, ο συνταγματάρχης Maurice Sheahan, διευθυντής της Άπω Ανατολής για την Trans World Airline, αναφέρει την ίδια εμπειρία. Αυτή τη φορά, η εφημερίδα The New York Times δημοσιεύει την ιστορία του και ο κόσμος είναι γοητευμένος με αυτό που θα μπορούσε να είναι ένα από τα μεγαλύτερα ευρήματα στην αρχαιολογική ιστορία.

Ήταν άραγε πραγματικά μια πυραμίδα, κατά πολύ μεγαλύτερη από εκείνη της Γκίζας, στην Αίγυπτο; Η επονομαζόμενη μεγάλη Λευκή Πυραμίδα της Κίνας, υπολογίζεται πως είναι 20 φορές μεγαλύτερη από τον όγκο της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας. Είναι έτσι; Κι αν είναι, τι θα μπορούσε να κρύβει στο εσωτερικό της; Όμως, δεν πρόκειται για την μοναδική πυραμίδα που λέγεται ότι υπάρχει στην Κίνα. Με το πέρασμα των χρόνων και των δεκαετιών, κυρίως, όμως λόγω της σύγχρονης τεχνολογίας, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πάρα πολλές πυραμίδες – ή έστω δομές σχήματος πυραμίδος.

Σήμερα, το Google Earth παρέχει στον οποιονδήποτε στοιχεία και εικόνες αρκετών πυραμίδων στο Xi’an, στην επαρχία Shaanxi της βορειοδυτικής Κίνας. Υπάρχουν τουλάχιστον 40 γνωστές πυραμίδες, αλλά δεν διακρίνονται εύκολα από το ανθρώπινο μάτι, καθώς καλύπτονται με δέντρα και μοιάζουν με λόφους. Ωστόσο είναι μερικές που δεν ξεγελούν για το σχήμα τους. Λέγεται, ότι σε κάποιες φυτεύονται επίτηδες κυπαρίσσια, τα οποία έχουν γρήγορη ανάπτυξη, για να καλύψουν ό,τι ακόμα είναι ορατό με γυμνό μάτι ή ακόμα και από τους δορυφόρους.

Κάποιες από τις πυραμίδες μοιάζουν περισσότερο σαν γιγάντιοι επιτύμβιοι τάφοι για αρχαίους αυτοκράτορες. Ποιοι τις έχτισαν; Για ποιο λόγο; Ήδη από τον 17 ου αιώνα, ένας Ρωμαίος Ιησουιτών έγραψε για τις πυραμίδες, ενώ το 1785, ο Γάλλος σινολόγος Joseph de Guignes έγραψε ένα δοκίμιο, το Mémoire Dans Lequel On Prouve Que Les Chinois Sont Une Colonie Égyptienne Lu Dans L’assemblée Publique De L’académie Royale Des Inscriptions, στο οποίο φαίνεται να στοιχειοθετεί πως οι Κινέζοι είναι μια αιγυπτιακή αποικία.

Όπως εξηγεί ο ακαδημαϊκός Thiks Weststeijn, «και οι δύο (Κινέζοι και Αιγύπτιοι) χρησιμοποίησαν ιερογλυφικά για να κρύψουν τη μυστική τους σοφία. Αιγύπτιοι και Κινέζοι και οι δύο με σεβαστή παράδοση. Ήταν άπληστοι ασκούμενοι της επιστήμης, ιδίως της αστρονομίας και πίστευαν στη μετανάστευση των ψυχών»

Άλλοι ερευνητές, θεωρούν ότι πρόκειται για Πελασγικές Πυραμίδες στην Κίνα κατασκευασμένες από τους υιούς των θεών και καταθέτουν επιχειρήματα για να υποστηρίξουν την θεωρία τους. Όμως για άλλους ερευνητές δεν είναι αρκετά. Κάποιοι άλλοι ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν βυθισμένες πυραμίδες σε λίμνη της Κίνας, για τις οποίες υπάρχει η άποψη ότι είναι δημιούργημα των Ελ, δηλαδή κάποιων πανάρχαιων Ελλήνων. Όμως, ούτε αυτή η εικασία μπορεί να υποστηριχτεί με κάποιον τρόπο, κυρίως, λόγω της θέσης τους κάτω από νερό.

Φημολογείται ότι κάποιες από τις 40 πυραμίδες που βρίσκονται στην επιφάνεια, στην περιοχή X’ian, χρονολογούνται από 8.000 χρόνια πριν, όμως, είναι σαφές πως δεν πρόκειται για επιστημονικά στοιχεία. Μην ξεχνάτε πως όταν μιλάμε για τις Πυραμίδες της Κίνας, μιλάμε μόνο για σκόρπιες πληροφορίες καθώς και εκείνες που έχουν διατεθεί από μια κινεζική κυβέρνηση που είναι αρκετά σφιχτή και φειδωλή σε διάφορα πράγματα. Δυτικοί αρχαιολόγοι, μέχρι σήμερα, σπάνια έχουν τη δυνατότητα να ερευνούν τέτοιους χώρους. 

Υπάρχουν διάφοροι θρύλοι, φήμες, ιστορίες – πείτε τα όπως θέλετε – που περιγράφουν τι μπορεί πραγματικά να υπάρχει μέσα σε αυτές τις πυραμίδες. Άλλοι μιλούν για μίνι πόλεις, για παλάτια, για θησαυρούς, για καταστάσεις που σε πάνε σε άλλες διαστάσεις ή κόσμους, για αρχαία εξωγήινα διαστημόπλοια και πολλά άλλα. Είναι κάποια από αυτά φαντασίες και κάποια επιστημονικής φαντασίας;

Και κάπως έτσι φτάνουμε στο ερώτημα του τίτλου: Γιατί η Κίνα Κρύβει τις Πυραμίδες της; Για ποιο λόγο δεν δίνει πληροφορίες για αυτές τις δομές; Γιατί δεν αφήνει αρχαιολόγους να πλησιάσουν; Γιατί δεν τις αξιοποιεί τουριστικά, με εξαίρεση ελάχιστες που θεωρούνται μαυσωλεία; Τι κρύβουν οι υπόλοιπες Πυραμίδες της Κίνας και δεν μιλάει γι’ αυτές; Κι όμως, δίνονται δύο έμμεσες απαντήσεις για αυτή την συμπεριφορά. Ίσως, δεν φανούν αρκετά ικανοποιητικές με την πρώτη ματιά, ωστόσο τείνουν να απαντήσουν στο ερώτημα:

Πρώτον, η κινεζική κυβέρνηση λέει ότι δεν υπάρχει ακόμη τεχνολογία τέτοια για να ανασκάψει τις πυραμίδες χωρίς να καταστρέψει το περιεχόμενό της. «Είναι πραγματικά έξυπνο αυτό που κάνουν», είπε στο LiveScience.com η αρχαιολόγος Kristin Romey, επιμελητής και σύμβουλος για την έκθεση Terracotta Warrior, αναφερόμενη στον θαμμένο βαθιά κάτω από έναν λόφο στην κεντρική Κίνα, περιτριγυρισμένο από μια υπόγεια τάφρο δηλητηριώδους υδραργύρου, όπου βρίσκεται ο τάφος του πρώτου αυτοκράτορα της Κίνας, του Κιν Σι Χουάνγκ. Πρόκειται για ένα μαυσωλείο που ενώ γνωρίζουν ότι εκεί μπορεί να βρίσκονται απαντήσεις σε πολλά ιστορικά μυστήρια, οι ειδικοί δεν ρισκάρουν και τόσο πολύ για να τον πλησιάσουν – πόσο μάλλον για τις άλλες πιθανές πυραμιδικές δομές.

«Σκεφτείτε όλες τις πληροφορίες που χάσαμε μόνο με βάση τις τεχνικές ανασκαφής της δεκαετίας του 1930. Υπάρχουν τόσες περισσότερες [πληροφορίες] που θα μπορούσαμε να μάθουμε, αλλά τότε οι τεχνικές δεν ήταν αυτές που έχουμε τώρα. Ακόμα κι αν πιστεύουμε ότι έχουμε μεγάλες τεχνικές αρχαιολογικής ανασκαφής [αυτή τη στιγμή], ποιος ξέρει, έναν αιώνα αργότερα αν ανοίξουμε αυτόν τον τάφο [θα μπορούσαν να είναι ακόμα καλύτερες]», συμπλήρωσε η αρχαιολόγος.

Δεύτερος λόγος, σύμφωνα με τον μελετητή Weststeijn υπάρχει μια ακόμα απάντηση: Ο ισχυρός «σεβασμός της παράδοσης» της κινεζικής κουλτούρας θα μπορούσε να σημαίνει ότι απλά θέλουν να αφήσουν τα μνημεία τους σε ηρεμία, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα έχουμε άλλη επιλογή από το να υποθέτουμε τα μυστικά τους – έως ότου κάποιος αποφασίσει διαφορετικά.

Κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν αυτοί οι δύο λόγοι που αναφέρθηκαν είναι οι πραγματικοί, αν υπάρχουν άλλοι βαθύτεροι και ουσιαστικότεροι, ούτε αν ήδη γίνονται έρευνες αλλά τα αποτελέσματά τους δεν φτάνουν στο φως της δημοσιότητας.

Όπως και να έχει, τις πυραμίδες μπορείτε να τις εντοπίσετε μόνοι σας, αν αφιερώσετε αρκετό χρόνο στο Google Earth. Ενδεικτικά, σας δίνουμε μερικές συντεταγμένες παρακάτω, αλλά, αν δεν σας αρέσει το παίδεμα μπορείτε να παρακολουθήσετε ταδύο videos που ακολουθούν στην συνέχεια:

  • 34° 26′ 42″ N / 108° 56′ 25″ E
  • 34° 26′ 39″ N / 108° 56′ 00″ E
  • 34° 26′ 00″ N / 108° 52′ 36″ E
  • 34° 26′ 05″ N / 108° 52′ 12″ E
  • 34° 25′ 18″ N / 108° 50′ 12″ E
  • 34° 23′ 25″ N / 108° 44′ 12″ E
  • 34° 24′ 00″ N / 108° 42′ 30″ E
  • 34° 22′ 28″ N / 108° 41′ 35″ E
  • 34° 21′ 40″ N / 108° 38′ 10″ E
  • 34° 20′ 15″ N / 108° 34′ 00″ E
  • 34° 10′ 45″ N / 109° 01′ 12″ E
  • 34° 10′ 41″ N / 109° 01′ 25″ E
  • 34° 10′ 37″ N / 109° 01′ 38″ E
  • 34° 14′ 15″ N / 109° 05′ 42″ E
  • 34° 14′ 05″ N / 109° 07′ 00″ E
  • 34° 23′ 00″ N / 109° 15′ 00″ E

Pyramids of China on Google Earth

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις