Το Associated Press λεει ψεμματα οτι δεν ηξερε οτι στο γραφεια της στη Γαζα στεγαζοταν και το Αρχηγειο της Χαμας

 

Το Σάββατο, οι Στρατιωτικες δυνάμεις του Ισραηλ αντέδρασαν με αεροπορική επίθεση που κατέστρεψε ένα πολυώροφο κτίριο

που στεγάζει τα γραφεία του Associated Press (AP) και του Al-Jazeera, ενός κρατικού μέσου μαζικής ενημέρωσης του Κατάρ που διαδίδει αντισημιτική και αντι-Ισραηλινή προπαγάνδα.Το Associated Press(ΑP) το Σάββατο ισχυρίστηκε

ότι δεν είχαν ιδέα ότι η Χαμάς λειτουργούσε στο κτιριο που βομβαρδιστηκε απο το Ισραηλ

     Το AP λειτουργεί σε αυτο το κτίριο για 15 χρόνια, συμπεριλαμβανομένων τριών προηγούμενων πολέμων μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, χωρίς να εχει στοχευθει άμεσα. Κατά τη διάρκεια αυτών των συγκρούσεων καθώς και της τρέχουσας σύγκρουσης, οι κάμερες του πρακτορείου ειδήσεων από το γραφείο του τελευταίου ορόφου και τη βεράντα του τελευταίου ορόφου προσέφεραν 24 ώρες ζωντανές λήψεις καθώς οι ρουκέτες των μαχητών έφτασαν προς το Ισραήλ και οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές πλήττουν την πόλη και τα περίχωρά της.

     "Δεν είχαμε καμία ένδειξη ότι η Χαμάς βρισκόταν στο κτίριο ή ότι δραστηριοποιήθηκε στο κτίριο", δήλωσε σε δήλωση του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της AP Gary Pruitt. «Αυτό είναι κάτι που ελέγχουμε ενεργά στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας. Ποτέ δεν θα θέλαμε εν γνώσει μας τους δημοσιογράφους σε κίνδυνο. "

Αλλά αυτό φαίνεται να είναι ένα κατάφωρο ψέμα.

Ένας πρώην δημοσιογράφος του AP έγραψε για τις επιχειρήσεις της Χαμάς και τις εκτοξεύσεις πυραύλων «ακριβώς δίπλα στο γραφείο τους» το 2014. 

Περα απ αυτο το Ισραήλ ειχε ενημέρωσει τους κατοίκους του κτιρίου πριν από τον βομβαρδισμό.


 

 Παρά το ότι το Ισραήλ έδωσε μια προειδοποίηση, το AP αντέδρασε με αγανάκτηση, εκφράζοντας «σοκ» και «φρίκη» ότι «ο ισραηλινός στρατός στοχευσε και κατεστρεψε το κτίριο που στεγάζει το γραφείο του AP και άλλους ειδησεογραφικούς οργανισμούς στη Γάζα», "δημοσίευσε ο David Lange, χειριστής του τον δημοφιλή ιστότοπο Israellycool.

"Πιστεύω ότι λένε ψέματα και ήξεραν απόλυτα ότι η Χαμάς βρισκόταν στο κτίριο", πρόσθεσε ο Λάντζε, αναφέροντας σχόλια από τον ιδιοκτήτη του κτιρίου αμέσως πριν από την επίθεση και παρατηρήσεις από τον πρώην δημοσιογράφο του AP Μάτι Φρίντμαν που δημοσιευσε ενα tweet επιμενοντας στην άρνηση του πρακτορείου να πει την αλήθεια για τη Χαμάς απο το 2014.

Ο Λάντζε ανέφερε τα σχόλια του Φρίντμαν το 2014: «Το προσωπικό του AP στην Πόλη της Γάζας θα παρακολουθούσε μια εκτόξευση πυραύλων ακριβώς δίπλα στο γραφείο τους, θέτοντας σε κίνδυνο δημοσιογράφους και άλλους πολίτες κοντά - και το AP δεν θα το ανέφερε, ούτε καν σε άρθρα του AP σχετικά με Ισραηλινούς ισχυρισμούς ότι η Χαμάς εκτόξευε πυραύλους από κατοικημένες περιοχές. "

Ο Φρίντμαν συνέχισε: "Οι μαχητές της Χαμάς θα εμφανιζοντουσαν στο γραφείο της Γάζας του AP και θα απειλούσαν το προσωπικό - και το AP δεν θα το ανέφερε. . . Οι κάμερες που περιμένουν έξω από το νοσοκομείο Shifa στην πόλη της Γάζας θα μαγνητοσκοπούσαν την άφιξη αμάχων και στη συνέχεια, μετά από σήμα ενός αξιωματούχου, απενεργοποίησαν τις κάμερές τους όταν μπήκαν τραυματίες και νεκροί μαχητές, βοηθώντας τη Χαμάς να διατηρήσει την ψευδαίσθηση ότι μόνο οι πολίτες πέθαναν. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

 

 

 

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις