Απαγόρευση κυκλοφορίας: Το έντυπο που πρέπει να συμπληρώνουν οι πολίτες

Αυτό είναι το έντυπο δήλωσης μετακίνησης που έχει εισηγηθεί η Πολιτική Προστασία να συμπληρώνουν οι πολίτες σε περίπτωση που τελικώς αποφασιστεί
η απαγόρευση κυκλοφορίας στη χώρα.
Από νωρίς το πρωί, επικρατεί «πυρετός» συσκέψεων στο Μέγαρο Μαξίμου, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ενημερωθεί για όλες τις εξελίξεις επί της εξάπλωσης του κορoνοϊού στη χώρα μας και τώρα αναμένεται με διάγγελμά του στις 18;00 να ανακοινώσει γενικό lockdown στην χώρα.

 Μάλιστα, όπως αποδεικνύεται με το εν λόγω έγγραφο, η κυβέρνηση είναι καθ’ όλα έτοιμη να υιοθετήσει άμεσα το εν λόγω μέτρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη - εντός της ημέρας κατά πάσα πιθανότητα - θα ανακοινωθεί η ολική απαγόρευση της κυκλοφορίας, καθώς δεν εισακούστηκαν ποτέ οι παραινέσεις των αρμοδίων φορέων για να παραμείνουν οι πολίτες στα σπίτια τους.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι την απαγόρευση μετακινήσεων θα ανακοινώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός με διάγγελμά του σήμερα στις 18:00.
Σύμφωνα με πληροφορίες θα επιτρέπεται η μετακίνηση και μετά την αποστολή SMS σε πενταψήφιο αριθμό (13033), στο οποίο θα αναφέρει ο κάθε πολίτης το όνομά του, τη διεύθυνσή του και τον κωδικό του σημείου στο οποίο επιθυμεί να μεταβεί (π.χ. φαρμακείο, σούπερ μάρκετ κλπ, όπως οι κωδικοί αυτοί θα έχουν ανακοινωθεί).
Σε διαφορετική περίπτωση, αν δηλαδή κυκλοφορήσουν χωρίς τη σχετική άδεια, τότε οι πολίτες κινδυνεύουν με βαρύ πρόστιμο.

Για βόλτα σε συνωστισμό πολλοί πολίτες

Θυμίζουμε ότι παρά τις δραματικές εκκλήσεις της κυβέρνησης και των επιστημόνων να μείνουμε στα σπίτια μας, χιλιάδες συμπολίτες μας συνεχίζουν να αγνοούν τους πάντες και αδιαφορούν.
Την Παρασκευή χιλιάδες «έξυπνοι» έφυγαν για την επαρχία με κίνδυνο φυσικά να μεταφέρουν εκεί τον ιό, ενώ χθες, Σάββατο (21 Μαρτίου), εκατοντάδες Αθηναίοι έσπευσαν να χαρούν τη λιακάδα στις παραλίες της Αττικής.

 













ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις