«Resident Evil» στην Κίνα: Σε καραντίνα πόλη 11 εκατομμυρίων λόγω του κοροναϊού - Κανείς δεν βγαίνει

«Resident Evil» στην Κίνα: Σε καραντίνα πόλη 11 εκατομμυρίων λόγω του κοροναϊού - Κανείς δεν βγαίνει (βίντεο) 

Εκτός ελέγχου φαίνεται πως είναι η κατάσταση στην Κίνα σε ότι αφορά την μετάδωση του φονικού κοροναϊού καθώς εκδόθηκε διαταγή να τεθεί μια
πόλη 11 εκατομμυρίων ανθρώπων όπως η Βουχάν, σε καραντίνα!
Διατάχθηκε απαγόρευση μετακινήσεων και απαγόρευση εξόδου των κατοίκων από την πόλη ενώ έχουν ξεκινήσει μαζικοί ψεκασμοί!
Η εντολή έχει δοθεί «ως σύσταση» από τις υγειονομικές αρχές, αλλά στην Κίνα οι «συστάσεις» έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα.
Είναι μια πρωτοφανής κατάσταση που θυμίζει την σειρά ταινιών «Resident Evil» όπου ένας θανατηφόρος ιος, ο «T-virus» ξεκίνησε από την φανταστική αμερικανική μεγαλούπολη «Racoon City» που αν και ετέθη σε καραντίνα, εν τέλει σχεδόν εξάλειψε το σύνολο του πληθυσμού στον πλανήτη.
Ένα τέτοιο σενάριο δεν είναι και τόσο φανταστικό ειδικά σε μια εποχή που η πλειοψηφία των ανθρώπων κατοικούν σε πυκνοκατοικημένες μεγαλουπόλεις.
Την ανησυχία του για το ενδεχόμενο μετάλλαξης του κοροναϊού που μέχρι στιγμής έχει προκαλέσει το θάνατο 9 ανθρώπων εξέφρασε ο αναπληρωτής διευθυντής της εθνικής υγειονομικής επιτροπής της Κίνας ανακοινώνοντας νέα περιοριστικά μέτρα.
«Ο ιός μπορεί να μεταλλαχθεί και υπάρχει κίνδυνος περαιτέρω εξάπλωσης» είπε χαρακτηριστικά ο Λι Μπιν.
Σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές η μάχη κατά του φονικού κοροναϊού βρίσκεται «στο κρισιμότερο στάδιο».
Αυτό που παραμένει άγνωστο ακόμα για τις κινεζικές αρχές είναι η ακριβής πηγή του κοροναϊού με ανεπιβεβαιώτες πληροφορίες να αναφέρουν ως πηγή μια αγορά θαλασσινών στην οποία γινόταν «παράνομο εμπόριο άγριων ζώων».
Ο Κινέζος αξιωματούχος ανακοίνωσε ότι οι άνθρωποι που πιστεύεται ότι έχουν έρθει σε επαφή με μολυσμένους ανθρώπους ανέρχονται σε 2.197 χωρίς μέχρι στιγμής να έχει υπάρξει κάποιος «σούπερ ασθενής», ένα πρόσωπο, δηλαδή, που να έχει μεταδώσει τον ιό σε περισσότερους από 10 ανθρώπους.










Να σημειώσουμε ότι ήδη υπάρχει το πρώτο κρούσμα του ιού στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην μητροπολιτική περιοχή του Σιάτλ.



















ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις