Ερντογάν: «Με τον Α.Τσίπρα συζητήσαμε και το θέμα της Δυτικής Θράκης»!




Μετά την Μακεδονία και την Βόρεια Ήπειρο, ακολουθούν οι....επιλύσεις μία σειρά εθνικών θεμάτων που αφορούν τον Τουρκία. Σ  αποκαλύψεις για
την κατ’ιδίαν συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες με τον Αλέξη Τσίπρα προέβη ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο «σουλτάνος» άφησε να εννοηθεί πως το κλίμα της συνάντησης ήταν αρκετά καλό, παρά τα της «δύσκολης συνάντησης» στα οποία είχε αναφερθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός, ενώ ξεκαθάρισε πως στο θέμα των 8 Τούρκων πραξικοπηματικών και των 2 Ελλήνων στρατιωτικών αποφασίσθηκε να γίνουν διμερείς συζητήσεις με «καλές προθέσεις»:
«Ο Τσίπρας γνωρίζει πόσο αποφασιστικά δίνουμε τη μάχη κατά των Γκιουλενιστών. Του εξήγησα για το θέμα της έκδοσης των 8 που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα και εκείνος έμεινε στο θέμα των 2 που παραβίασαν τα σύνορα. Συμφωνήσαμε να κάνουμε μια προσπάθεια με καλή πρόθεση για να αντιμετωπίσουμε τα θέματα αυτά».
Οι αποκαλύψεις ωστόσο δεν τελείωσαν εκεί, με τον Τούρκο πρόεδρο να προαναγγέλλει εμμέσως ποια θα είναι τα εθνικά θέματα που θα….περιλάβει αμέσως μετά το αλβανικό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Ως εκ τούτου ο Ερντογάν μιλώντας σε δημοσιογράφους πρόσθεσε:
«Συζητήσαμε και το θέμα της Δυτικής Θράκης. Του υπενθύμισα το θέμα του μουφτή. Ελπίζω ότι ο μουφτής θα εκλέγεται. Δεν μου είπε όχι.
Μου είπε ότι θα αλλάξουμε το σύστημα, θα καταργήσουμε το διορισμό του μουφτή. Οπότε ας περιμένουμε το «πράσινο φως» για το θέμα».








ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις