Γ.Μπουτάρης και Μ.Νίμιτς:Έχουν κοινή διαδρομή που καταλήγει στο Ίδρυμα Σόρος

Αποκαλύψεις απο Ι.Μάζη για Γ.Μπουτάρη και Μ.Νίμιτς: «Έχουν κοινή διαδρομή που καταλήγει στο Ίδρυμα Σόρος» 


Κοινή διαδρομή που καταλήγει στις ΜΚΟ του διεθνούς κερδοσκόπου Τζορτζ Σόρος έχουν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης αλλά και ο ειδικός
διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το Σκοπιανό Μάθιου Νίμοτς σύμφωνα με τα όσα δηλώνει ο καθηγητής Ι.Μάζης σε συνέντευξή του.

Μάλιστα ο Γ.Μουτάρης είχε υποδεχθεί θερμά το Φεβρουάριο του 2014 στην Θεσσαλονίκη την ίδρυση του πρώτου «κέντρου αλληλεγγύης» της «Solidarity Now», της ΜΚΟ που ανήκει στον Τζορτζ Σόρος.

Στα εγκαίνια, Γιάννης Μπουτάρης είχε βγάλει έναν «πύρινο» λόγο υποστήριξης στον Σόρος, «αδειάζοντας», μάλιστα τους Έλληνες επιχειρηματίες και καλώντας να ακολουθήσουν το παράδειγμα του.

Ταυτόχρονα ο Γ.Μπουτάρης είχε παρουσιάσει και τις φιλοσκοπιανές θέσεις που έχει εκφράσει κατά καιρούς ο Ουγγροεβραίος Σόρος, προσφέροντάς του κάλυψη:

«Επειδή έχω προσωπική αντίληψη για το ίδρυμα και την έδρα που έχει κάνει στα Σκόπια πια και την έχω προ πολλών ετών, ο Σόρος δεν πήρε θέση ποτέ υπέρ των Σκοπίων ή υπέρ της Ελλάδας», είχε πει για να συμπληρώσει:

«Οι δράσεις του επιχειρηματία βοηθούν τις κοινωνίες να αναλάβουν μέρος της ευθύνης τους, ενώ αποκάλυψε πως οι δυο τους γνωρίζονται και προσωπικά»

Οι στενές σχέσεις του Ουγγροεβραίου κερδοσκόπου και φανατικού υποστηρικτή των μουσουλμάνων μεταναστών στην Ευρώπη και της ΝΤΠ με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης είναι γνωστές.

Το 2013  είχε ψηφιστεί μάλιστα από το Δημοτικό Συμβούλιο η πρώτη δωρεά του Σόρος στη Θεσσαλονίκη, που ήταν 50.000 λίτρα πετρέλαιο για να ενισχυθεί ο κοινωνικός τομέας του δήμου. Η πρόταση είχε έρθει έπειτα από εισήγηση του αντιδημάρχου Χασδάι Καπόν, που λέγεται ότι είναι ο συνδετικός κρίκος της γνωριμίας μεταξύ των δυο.

H MKO «Solidarity Now»

Η ΜΚΟ «Solidarity Now» είναι «θυγατρική» του γνωστού φορέα «Open Society Foundations» της «ναυαρχίδας»  του Σόρος, που πρόσφατα έδιωξε η Ουγγαρία από το έδαφός της μέσω της οποίας πραγματοποιεί όλες τις δραστηριότητές του.

Ο Ι.Μάζης τόνισε παράλληλα  για το θέμα του Σκοπιανού ότι «είναι απολύτως βέβαιο ότι οι σημερινές συνθήκες έχουν διαφοροποιηθεί απολύτως από εκείνες οι οποίες ήταν το 1994 και εντεύθεν», εξηγώντας ότι σήμερα η Τουρκία δεν συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των αξιόπιστων εταίρων της Δύσης, αναφερόμενος στις στενές της σχέσεις με το Ιράν και τη Ρωσία.

Ωστόσο, εξέφρασε ανησυχία ότι εάν τα Σκόπια ενταχθούν στο ΝΑΤΟ θα επιστρέψουν στους αλυτρωτισμούς τους και θα βρίσκονται στο πλευρό της Τουρκίας, η οποία όπως τόνισε παραμένει μέλος του ΝΑΤΟ.

Υπογραμμίζοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες το μόνο που θέλουν είναι ένα όνομα για να βάλουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, από εκεί και πέρα άφησε να εννοηθεί ότι είναι ζήτημα δικής μας διαπραγμάτευσης. Όπως είπε, «θα κατευθύνει εκείνος που έχει λιγότερη ανάγκη» και «ποιος αντικειμενικά έχει λιγότερη ανάγκη; η Ελλάδα».










ΠΗΓΗ














Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις