Διεθνώς ρεζίλι: «Η Ελλάδα στηρίζει την ανάπτυξή της στα...ναρκωτικά!»

Διεθνώς ρεζίλι: «Η Ελλάδα στηρίζει την ανάπτυξή της στα...ναρκωτικά!»


Δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Wirtschaftswoche αναφέρει τις αναξιόπιστες προσπάθειες τις Αθήνας να πείσει τους Ευρωπαίους ότι έχει ένα ισχυρό αναπτυξιακό πρόγραμμα για την
«επόμενη μέρα».

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται δε στο...στήριγμα του δίδυμου Τσίπρα-Τσακαλώτου που δεν είναι άλλο από τις...επενδύσεις στην ιατρική κάνναβη!

Πιο συγκεκριμένα:

«Η απάντηση από την Αθήνα είναι αρκετά περίεργη. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός του των Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος παρουσίασαν μια αναπτυξιακή στρατηγική που ποντάρει μεταξύ άλλων στα ναρκωτικά. 

Σύμφωνα με κύκλους της ΕΕ, στο 75σέλιδο κείμενο αναφέρεται ότι η νομιμοποίηση της ιατρικής κάναβης θα προσελκύσει επενδύσεις 1,5 δισ. ευρώ. 

Στις Βρυξέλλες το κείμενο προκάλεσε μικρή εντύπωση. "Οι προτάσεις δεν αξίζουν ούτε το χαρτί πάνω στο οποίο γράφτηκαν" λέει υψηλόβαθμος υπάλληλος της ΕΕ. Πρόκειται για απλή διακήρυξη προθέσεων, που δεν μπορούν να επαληθευτούν. Η Κομισιόν έστειλε πίσω το κείμενο με πολυάριθμες διορθώσεις και περιμένει βελτιώσεις».

Η συνέχεια είναι εξίσου καταδικαστική για το "success story" της ελληνικής κυβέρνησης, με το γερμανικό περιοδικό να προκαταβάλει πως η χώρα αμέσως μετά τη λήξη των προγραμμάτων στήριξης, δεν έχει κανένα μέλλον:

«Με το τρέχον ποσοστό επενδύσεων η χώρα δεν έχει κανένα μέλλον. Ο τουριστικός κλάδος έχει συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη, αλλά μέχρι τώρα παραμένει ασαφές ποιοι άλλοι κλάδοι μπορούν να προσδώσουν δυναμική. Κι ακόμη και στον τουριστικό κλάδο -αν το εξετάσει κανείς ακριβέστερα- δεν είναι τα πράγματα και τόσο αισιόδοξα».

Φαίνεται πως τα μεγαλεπήβολα σχέδια του Έλληνα ΥΠΟΙΚ, Ευκλείδη Τσακαλώτου, για την περίφημη "δίκαιη και ολιστική ανάπτυξη" στην μεταμνημονιακή Ελλάδα, όχι μόνο δεν πείθουν τους δανειστές, αλλά βάζουν σε επικίνδυνα μονοπάτια την χώρα.

Θυμίζουμε πως μετά το πέρας του προγράμματος στήριξης (στα τέλη Αυγούστου), η Ελλάδα θα αναγκαστεί να βγει στις διεθνείς αγορές, δανειζόμενη με ασφαλώς υψηλότερα ποσοστά, μέσα σε ένα κλίμα αβεβαιότητας και οικονομικής ανασφάλειας για την «επόμενη μέρα».








ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις