Απειλούν τη ζωή του διοργανωτή του συλλαλητηρίου που θα γίνει στην Αθήνα για τη Μακεδονία

Απειλούν τη ζωή του διοργανωτή του συλλαλητηρίου που θα γίνει στην Αθήνα για τη Μακεδονία 

 

Ο διοργανωτής του συλλαλητηρίου, που θα γίνει στην Αθήνα, στις 4 Φεβρουαρίου, για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,

κ. Δημήτρης Μιχάκης, νομικός, αποκάλυψε, πως δέχθηκε ένα
απειλητικό για τη ζωή του τηλεφώνημα, σε συνέντευξή του σε εκπομπή του Real FM 97.8, στον δημοσιογράφο Ν. Στραβελάκη.

 Στο 8:24 λεπτό της συνέντευξής του αναφέρει ότι :

«Δηλώνω και το καταγγέλλω δημοσίως ότι σήμερα είχα ένα τηλεφώνημα απειλητικό εναντίον μου, δίνοντάς μου διορία να ακυρώσω το συλλαλητήριο. Απείλησαν τη ζωή μου. Θα πάω στον εισαγγελέα, Δεν φοβάμαι τίποτα, γιατί εδώ αφορά στην πατρίδα μας και την ενότητα όλων των Ελλήνων. Θα πάω στον Εισαγγελέα και θα βρούμε, ποιο άτομο ήταν αυτό και τι υποκρύπτεται από πίσω. Θα δώσω στοιχεία και θα διευκολύνω να βρεθούν αυτοί που ήθελαν να κάνουν κάτι τέτοιο».

Αρχικά απαντά, όπως θα διαπιστώσετε ακούγοντας το ηχητικό απόσπασμα, σε ερωτήσεις, για το πως και γιατί ανέλαβε μια τέτοια πρωτοβουλία, με ποιους συνεργάζεται και ποιοι θα συμμετάσχουν σε αυτό.

 Δηλώνει πως το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων αποτελεί εθνικό ζήτημα και πρέπει όλοι να είναι ενωμένοι στην αντιμετώπισή του, πως τα συλλαλητήρια αποτελούν συνταγματικό δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών, πως δεν τον πτοούν οι απειλές και οι αντιδράσεις και πως αναμένεται η συμμετοχή του κόσμου να ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

 "Εγώ δεν είμαι τίποτα μπροστά στην ιστορία, μπροστά στον Ελληνικό λαό.... Όλοι μόνο με την Ελληνική σημαία μας και με το σύνθημα ότι η Μακεδονία είναι Ελλάδα. Ελλάδα σημαίνει Μακεδονία. Δεν πρέπει να διαχωριζόμαστε οι Έλληνες σε αυτή την κρίσιμη εθνική στιγμή για την πατρίδα μας. Εκεί, το πόδι που θα πατήσει ο οποιοσδήποτε στην Πλ. Συντάγματος στην Αθήνα θα είναι πόδι Έλληνα πολίτη κι οποιουδήποτε άλλου θέλει να στηρίξει, ακόμα κι αν δεν είναι Έλληνας αλλά θέλει να μας υποστηρίξει."

 Στην ερώτηση, αν τα συλλαλητήρια βοηθούν στη διαφύλαξη της Ελληνικότητας της Μακεδονίας κι ότι το 2018 δεν είναι 1992, ενώ σήμερα πάνω από 140 χώρες αναγνωρίζουν τα Σκόπια ως Μακεδονία, ο κ. Μιχάκης απάντησε:

 "Ναι, αλλά δεν τα αναγνώρισε η Ελλάδα. Ουδεμία Ελληνική κυβέρνηση δεν έχει δεχθεί να τα αναγνωρίσει, λόγω αυτής της αντίδρασης του Ελληνικού λαού, μέσω των συλλαλητηρίων, μέσω του έργου Ελλήνων, πραγματικά άξιων ανθρώπων, είτε είναι ακαδημαϊκοί, είτε είναι σύλλογοι, είτε σωματεία, όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο τα συλλαλητήρια, αποτελούν συνταγματικό δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών... Παραδείγματος χάρη ο Τσίπρας γιατί έκανε συλλαλητήριο για το ΟΧΙ, στο τότε δημοψήφισμα, το οποίο έκανε ΝΑΙ; Μήπως θα πρέπει να κοιτάξουνε τα δικά τους χάλια; Να αφήσουν λοιπόν αυτό το συλλαλητήριο να γίνει, όπως έγινε και της Θεσσαλονίκης. Το φοβούνται, διότι ξέρουν ότι σύσσωμος ο Ελληνικός λαός θα υποστηρίξει αυτή τη θέση."

 Και καταγγέλει ο κ. Μιχάκης ότι:

 "Επίσης έχω πολύ μεγάλες υποψίες, για ποιο λόγο και ο κ. Βούτσης, που λέει τέτοια πράγματα, δεν ακούνε τον Ελληνικό λαό. Αυτή τη στιγμή το ποσοστό και με βάση τις δημοσκοπήσεις, αλλά και με βάση τις συμμετοχές που θα έχει και το συλλαλητήριο αυτό και όλη η γνώμη του Ελληνικού λαού είναι, ότι δε θέλουμε να παραχωρήσουμε το όνομα της Μακεδονίας μας. Αυτό σημαίνει λαϊκή κυριαρχία και εθνική κυριαρχία. Είναι έκφραση της βούλησης του Ελληνικού λαού. Γιατί δεν το ακούει ο κ. Τσίπρας, ο κ. Βούτσης, ο κ. Κοτζιάς; Για ποιο λόγο κάνουνε του κεφαλιού τους; Αυτό αφορά ένα εθνικό ζήτημα θα πρέπει όλοι να είμαστε ενωμένοι και τους καλούμε και αυτούς να αλλάξουνε θέση. Να μετανοήσουν."

 Στον επίλογό του καλεί τον Ελληνικό λαό να βοηθήσει τη Μακεδονία και να κατέβει στο συλλαλητήριο της Αθήνας, στις 4 Φεβρουαρίου στις 14:00 στο Σύνταγμα.











ΠΗΓΗ





































Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις