Τουρκάλα συγγραφέας: Γεμάτη από Έλληνες κρυπτοχριστιανούς η Τουρκία

prison 102


Η αλήθεια που μας κρύβουν...
Στην Τουρκία υπάρχουν εκατομμύρια ελληνογενών πολιτών, οι οποίοι αποτελούν απογόνους Ελλήνων που ζουν από τα πανάρχαια χρόνια στην περιοχή. Η τουρκική ηγεσία με την μέθοδο του γεννιτσαρισμού κατόρθωσε να
εκτουρκίσει όσους δεν έσφαξε. Παρ' όλα αυτά υπάρχουν οικογένειες που έστω και κρυφά γνωρίζουν την ελληνική τους καταγωγή και ασκούν την χριστιανική του πίστη.
Επιβεβαιώνοντας το προαναφερθέν, η τουρκάλα συγγραφέας-δημοσιογράφος, Yasemin Güç, γράφοντας άρθρο στην τουρκική εφημερίδα Expres, αναφέρει πως «στην Ανατολία υπάρχουν χιλιάδες κρυμμένες από το παρελθόν χριστιανικές οικογένειες».

prison 103

Η Güç , η οποία μπορεί φυσιογνωμικά να είναι και αυτή ελληνικής καταγωγής, αναφέρει πως μετά την γνωστή συμφωνία της Λοζάννης, το 1923, αναγκάστηκαν χιλιάδες Έλληνες της Ανατολίας, που υπολογίζονταν στο 1.500.000, να εκριζωθούν από τις πατρίδες τους. Ωστόσο, πολλοί χριστιανοί Ρωμιοί που δεν ήθελαν να αφήσουν το βιός τους, που με τόσους κόπους είχαν αποκτήσει, παρέμειναν στις πατρογονικές τους εστίες δηλώνοντας πως δεν είναι χριστιανοί αλλά μουσουλμάνοι.
Οι απόγονοι των Ελλήνων, σύμφωνα πάντα με την συγγραφέα, επίσημα δηλώνουν ότι είναι Τούρκοι μουσουλμάνοι, στα σπίτια τους όμως εξακολουθούν να είναι χριστιανοί και να ακολουθούν τις χριστιανικές θρησκευτικές εορτές.
Μάλιστα η Güç ονομάζει και τις περιοχές όπου υπάρχουν χιλιάδες τέτοιες οικογένειες κρυπτοχριστιανών Ελλήνων: Άδανα, Αδριανούπολη, Μπαλίκεσίρ, Σαμψούντα, Κωνσταντινούπολη, Τεκίρνταγ (Ραιδεστός), Κιρκλαρελί (Σαράντα εκκλησιές), Σμύρνη, Κοτζαελί, Μερσίνα, Μαγνησία, Τσανάκαλέ, Προύσα, Καισάρεια, και Προκόπη, (Καππαδοκία).





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις