Koρυφαίος ασφαλιστής προειδοποιεί για εξάπλωση αναταραχών στις πόλεις σε Παγκόσμια Κλίμακα

riot-cops-2



Koρυφαίος ασφαλιστής της Lloyds προειδοποιεί για «πανδημία» της παγκόσμιας πολιτικής αναταραχής, που απειλεί τη διεθνή σταθερότητα.
Η Lloyds ανέθεσε σε κορυφαίους συμβούλους παγκόσμιας διαχείρισης κινδύνων της Συμβουλευτικής Ομάδας Κινδύνου να εκπονήσει
έκθεση που αναλύει ποιοι παράγοντες θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην εξάπλωση της πολιτικής αναταραχής σε όλο τον κόσμο.
Η έκθεση διαπίστωσε ότι, «Η παρουσία μετάδοσης της πολιτικής βίας γίνεται όλο και πιο συχνή και η επίδραση αυτής της μετάδοσης όλο και πιο γρήγορη και ισχυρή", κάνοντας τον επικεφαλής της έκθεσης, Trevor Maynard, να προειδοποιήσει ότι τα παγκόσμια ξεσπάσματα βίας είναι όλο και πιο πιθανό να εξελιχθούν σε "πανδημίες" εμφυλίων μαχών.
Αυτή η μετατροπή θα οδηγήσει σε "εκτεταμένη αναστάτωση που προς το παρόν είναι εξαιρετικά δύσκολο να προβλεφθεί», και απειλεί "τη διεθνή σταθερότητα", σύμφωνα με την έκθεση.
Οι προετοιμασίες για τέτοια σενάρια είναι σήμερα ανεπαρκείς.
Όπως έχουμε επισημάνει πρόσφατα στο prisonplanet.gr, η ελίτ ανησυχεί πολύ για την πολιτική αναταραχή και κάνει κινήσεις για να προετοιμαστεί για την κοινωνική αναταραχή.
Οι ελιτιστές αγοράζουν πολυτελείς υπόγειες κατασκευές επιβίωσης, και η εταιρία που τις κατασκευάζει δηλώνει ότι: "Αυτά είναι για τους πλούσιους ανθρώπους που ανησυχούν για διάφορα σενάρια καταστροφών, αλλά ένα κοινό θέμα μεταξύ τους είναι ο φόβος της πολιτικής αναταραχής, ο φόβος μιας εξέγερσης από το 99%», είπε ο δημοσιογράφος Lynn Parramore, ο οποίος επισκέφθηκε μία από τις εγκαταστάσεις στην Ιντιάνα.
Εκατομμυριούχοι φεύγουν από το Σικάγο και άλλες μεγάλες πόλεις, λόγω ανησυχιών για τις φυλετικές εντάσεις και την αυξανόμενη εγκληματικότητα.
"Περίπου 3.000 άτομα με περιουσία πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια έφυγαν από το Σικάγο μόνο το τελευταίο έτος, σύμφωνα με την Chicago Tribune.
Το Παρίσι καιη Ρώμη, έχουν δει επίσης μια μαζική φυγή των εκατομμυριούχων, ενώ πλούσιοι, εγκαθιστούν δωμάτια πανικού στα μεγάλα διαμερίσματα στην πόλη τους λόγω των φόβων για πιθανές πολιτικές αναταραχές και εκτίναξη της εγκληματικότητας.
Σπίτια σε απομακρυσμένα μέρη της Γης, όπως η Νέα Ζηλανδία είναι επίσης δημοφιλή και οι μεσίτες επικαλούνται την απειλή της παγκόσμιας οικονομικής αστάθειας και των εγχώριων αναταραχών ως παράγοντες-κίνητρα πίσω από τις αγορές.






ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις