Πανικός λόγω Brexit

12137prisonplanetgr



Οι φόβοι για μια βρετανική έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το δημοψήφισμα στις 23 Ιουνίου  πιέζει τους Βρετανούς που ζουν στην Ευρώπη να υποβάλουν αίτηση για γαλλικά διαβατήρια.
Πολλά από τα κατ 'εκτίμηση 1,2 εκατομμύρια Βρετανούς που
ζουν και εργάζονται στην ΕΕ ανησυχούν για το τι θα σημαίνει το Brexit  για το νομικό τους καθεστώς στις χώρες που κατοικούν.
Μεταξύ αυτών είναι χιλιάδες Βρετανών που ζουν στη Γαλλία οι οποίοι τώρα αναζητούν γαλλική υπηκοότητα.
Η επί πολλά χρόνια κάτοικος Παρισιού Louise Garavaglia, 47 ετών, δήλωσε στο Bloomberg ότι είναι σπεύδει να υποβάλει αίτηση για γαλλικό διαβατήριο πριν από το δημοψήφισμα, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει χρόνος για να "περιμένουμε και να δούμε." Η ίδια πρόσθεσε ότι « Υπάρχουν ρίσκα που δεν μπορούμε να πάρουμε όταν η ζωή της οικογένειας σου είναι σε κίνδυνο».
Η Ισπανία είναι η πιο δημοφιλής χώρα διαμονής για τους Βρετανούς ευρωπαϊστές, με 381.000 πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου που ζουν εκεί. Αυτό ακολουθείται από τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας (253.000), τη Γαλλία (172.000) και τη Γερμανία (97.000).
Οι Βρετανοί ζουν στην ΕΕ δεν είναι οι μόνοι άνθρωποι που ανησυχούν για τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει ένα Brexit .Πάνω από 2,9 εκατ. πολίτες γεννημένοι στην ΕΕ που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο ανησυχούν επίσης για το πώς η έξοδος από την ΕΕ θα επηρεάσει τη ζωή τους.





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις