Αποκάλυψη: Απειλούν οι λαθρομετανάστες με εξεγέρσεις

metanduo


Σύμφωνα με ανακοίνωση της η "ιρανική αντίσταση", εξαπολύει πυρά εναντίων της Ελλάδας, κάνοντας λόγο για βίαιη μεταχείριση Ιρανών προσφύγων επί ελληνικού εδάφους από τις αρχές, οι οποίες αναφέρεται πως είναι υπεύθυνες για τον τραυματισμό ενός αριθμού
μεταναστών. Στη συνέχεια της ανακοίνωσις της τονίζει την ευθύνη που φέρει η ελληνική πλευρά σχετικά με την ασφάλεια των Ιρανών αιτούντων άσυλου και των προσφύγων στην Ελλάδα. Τέλος η Ιρανική Αντίσταση προτρέπει την Ελλάδα , ως κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συμβαλλόμενο μέρος της Σύμβασης της Γενεύης για τους Πρόσφυγες του 1951, να παραχωρήσει άσυλο στους Ιρανούς  πρόσφυγες και να μην επιτρέψει  αυτοί να  αντιμετωπιστούν άδικα, ούτε να πέσουν θύματα προκατάληψης ή βίας, σε χώρα εκτός της δικαιοδοσίας του καθεστώτος των μουλάδων. Μερικοί από αυτούς τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα για πολλά χρόνια ακόμα δεν απολαμβάνουν του καθεστώτος του πρόσφυγα.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στα ιρανικά ΜΜΕ ανέφερε ότι: «η  ιρανική αντίσταση καλεί επίσης  την ελληνική βουλή, τα πολιτικά κόμματα και τις οργανώσεις για τα δικαιώματα των προσφύγων, καθώς και το Συμβούλιο της ΕΕ, αλλά  και την επιτροπή Μετανάστευσης καθώς και τους υπερασπιστές του ιερού δικαιώματος ασύλου σε όλη την Ευρώπη, να λάβουν  άμεσα μέτρα για τη στήριξη των προσφύγων και ειδικότερα των Ιρανών προσφύγων στην Ελλάδα,  και να μην επιτραπεί να καταπατηθούν  τα δικαιώματα των Ιρανών  αιτούντων ασύλου , σύμφωνα με τις οικουμενικές αξίες στην Ευρώπη».

Σε συνέχεια της ανακοίνωσής της η "Ιρανική αντίσταση" επιτίθεται με σοβαρές κατηγορίες εναντίων του υπάρχοντος ιρανικού καθεστώτος, κάνοντας λόγο για, βασανιστήρια εναντίων του  ιρανικού λαού, δίνοντας έμφαση στη ιρανική νεολαία. Επιπλέον συμπληρώνει πως μέρα με τη μέρα διογκώνεται το κύμα  καταστολής, κάνοντας χρήση εκτελέσεων, κόψιμο των άκρων των διαφωνούντων και ράντισμα με  οξύ.  Τέλος η ανακοίνωση κλείνει με την ανάγκη σεβασμού των δικαιωμάτων των Ιρανών αιτούντων ασύλου, ενώ η αναγνώριση του δικαιώματος αυτού πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα.

Οι δηλώσεις της "Ιρανικής Αντίστασης", σε συνδυασμό με τις Τουρκικές κατηγορίες και τη διόγκωση των ταραχών στο εσωτερικό της Ελλάδος από την αδυναμία της κυβέρνησης να διαχειριστεί το μαζικό κύμα λαθρομεταναστών, φαίνεται να δημιουργούν ανησυχία καθώς σιγά σιγά χτίζονται οι συνθήκες για πιο έντονα φαινόμενα.



ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις