2015: ΑΠΑΡΧΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΑΙ Η ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ {ΒΙΝΤΕΟ}
Βαδίζουμε πρός μια αχρήματη κοινωνία;
Οχι απλά βαδίζουμε, αλλά βρισκόμαστε μόνο μισό βήμα από το να το δούμε στην πράξη.
Ολο αυτό, έχει σχεδιαστεί να προωθηθεί μαζί με το χάραγμα του θηρίου – το οποίο θα είναι το επόμενο βήμα τους, ώστε κανείς να μην τρομοκρατηθεί, η να του έρθει με μιάς κατακέφαλα και ξαφνικά βρεθεί τσιπαρισμένος χωρίς καν να προλάβει να
το συνειδητοποιήσει.
Εχουν μελετήσει τα πάντα με την παραμικρή λεπτομέρεια.
Μόλις εισέλθουν για τα καλά τα ψηφιακά νομίσματα στην ζωή μας, θα μας πούν ότι παρότι είναι ασφαλές το σύστημα αυτό, πάντα θα υπάρχει ο κίνδυνος να δεχθεί το σύστημα συντονισμένες επιθέσεις από κέντρα εξουσίας και τελικά να απαγορευτεί.
Τότε θα είναι η στιγμή που θα μπεί σε εφαρμογή ενα σύστημα τύπου RFID όπου ο περισσότερος κόσμος θα το δεχτεί για να μην έχει φόβο ότι θα του κλέψουν τα ψηφιακά φράγκα, μιάς και το σύστημα θα είναι εμφυτεμένο στο σώμα του και δεν θα χρειάζεται να κουβαλάει μαζί του κανείς τίποτα απολύτως για να μπορεί να πραγματοποιεί τις όποιες συναλλαγές του.
Η επίσημη εμφάνιση του Bitcoin έγινε στις 03/01/2009 και συνεπώς είναι ένα σχετικά νέο νόμισμα. Παρόλα αυτά, χρησιμοποιείται ήδη από μερικά εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο.
Πως πληρώνετε με Bitcoin πηγαίνοντας σε κάποιο κατάστημα; Με το smartphone σας που αναγνωρίζει τον κώδικα QR (QR Code) κι έχει τη δυνατότητα σύνδεσης στο Internet.
Το Bitcoin υποτίθεται ότι δημιουργήθηκε από κάποιον (ή κάποιους) με το ψευδώνυμο Satoshi Nakamoto στις αρχές του 2009. Δυστυχώς δεν είναι γνωστά περισσότερα για αυτόν (ή αυτούς) τον άνθρωπο, ο οποίος εξαφανίστηκε σχεδόν δύο χρόνια μετά τη δημιουργία του Bitcoin. Μετά από καιρό, εμφανίστηκε ο ίδιος να δίνει συνέντευξη και να αρνείται τα πάντα δηλώνοντας ότι δεν έχει ιδέα για όλα αυτά.
Κάτι ανάλογο με όσα επιβλήθηκαν στην Κύπρο το Μάρτιο του 2013, ενδέχεται να συμβούν και στην Ελλάδα κάποια στιγμή. Η κεντρική τράπεζα της Κύπρου αναγνώρισε ότι το bitcoin δεν είναι παράνομο. Επίσης ενα μηχάνημα ανάληψης Bitcoin εγκαταστάθηκε στην Κύπρο αμέσως μετά το κούρεμα των καταθέσεων.
Τυχαίο?
Το Bitcoin θα μας πούν ότι είναι η λύση για την τρέχουσα οικονομική κρίση. Αυτό προτείνεται μετά το κυπριακό κούρεμα των καταθέσεων, και αυτό θα προταθεί και για την Ελλάδα.
Θα αρχίσουν τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ να προπαγανδίζουν στον ελληνικό λαό σχετικά με το ψηφιακό νόμισμα να μετατρέψουν όλα τους τα χρήματα σε bitcoins ώστε να μην τους επηρεάσει μια πιθανή έξοδος της χώρας από τη ζώνη του ευρώ ή ένα κούρεμα τραπεζικών καταθέσεων.
Εν τω μεταξύ, έξοδος από το Ευρώ, όπως έχουμε επισημάνει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια από την Αθέατη γνώση, δεν υφίσταται νομικά.
Ας δούμε τώρα ορισμένες εταιρείες κι επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες (και) στην Ελλάδα:
Carena Bar – Restaurant
ΙΚΤΕΟ Ιστιαίας «Εκήβολος ΑΕ»
Order Optix
gyft.com
bitpremier.com
Overstock.com
Expedia.com
Dell – Ο Michael Dell
Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Παρόμοια ψηφιακά νομίσματα αυτή την στιγμή βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο τα οποία θα μπούν σε ισχύ από το 2015.
TradeQoin – Άμστερνταμ, Ολλανδία
Spice Time Credits - Νότια Ουαλία, Ηνωμένο Βασίλειο
Makkie – Άμστερνταμ, Ολλανδία
E-Portmonnee – Limburg, Βέλγιο
Brixton £ in Lambeth - Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
SoNantes , Νάντ, Γαλλία
Εμεις θα αναφερθούμε στο Γαλλικό SoNantes. Το SoNantes είναι ένα ψηφιακό νόμισμα που στοχεύει στην οικονομική ανάπτυξη των τοπικών επιχειρήσεων.
Εμπνευσμένο από το σύστημα WIR που βρίσκεται σε ισχύ στην Βασιλεία, της Ελβετίας περιλαμβάνει ενα αμοιβαίο πιστωτικό σύστημα που θα επιτρέπει στις επιχειρήσεις να παρέχουν αγαθά και υπηρεσίες ο ένας στον άλλο χωρίς να ξοδέψουν ούτε ενα ευρώ, με ατομικούς αγοραστές που θα είναι επίσης σε θέση να συμμετάσχουν με το άνοιγμα ενός λογαριασμού στην τοπική πιστωτική ένωση.
Οι κάρτες SoNantes μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν στα μέσα μαζικής μεταφοράς, σε καταστήματα και καφετέριες, καθώς και για την αμοιβή ορισμένων υπηρεσιών του Δήμου.
Προωθείται από την Γαλλική πόλη Νάντ και την Αστική Κοινότητα της Νάντ, και το νόμισμα έχει τεθεί σε εφαρμογή σε ολόκληρη την περιοχή του Ναντ.
Ως ένα σύστημα για την ανταλλαγή αγαθών και υπηρεσιών μεταξύ των επιχειρήσεων (B2B) και ιδιωτών (B2C) η χρήση αυτών των χρημάτων των καταθέσεων ρυθμίζεται από ενα αμοιβαίο πιστωτικό σύστημα με στόχο την καταγραφή των πιστώσεων κάθε χρήστη και χρεώσεις, εντός των ορίων που καθορίζονται κατά περίπτωση.
Τα άτομα θα είναι σε θέση να κάνουν τις αγορές από κάθε εταιρεία που συμμετέχει στο σχήμα (έμποροι, καταστήματα, τεχνίτες, κλπ) μέσα από ένα σύστημα πληρωμών που δεν βασίζεται σε κέρματα ή χαρτονομίσματα, αλλά επιτρέπει σε όλες τις συναλλαγές να πληρώνονται μέσω μιας κάρτας SoNantes όπου συνδέεται άμεσα σε έναν online λογαριασμό.
Το νόμισμα της Νάντ, θα βρίσκεται σε λειτουργία μέσα στους 24 δήμους του τοπικού αστικού συγκροτήματος. Οι στόχοι του είναι να συμπληρώσει το Ευρώ ως ένα εργαλείο που θα βοηθά στην προώθηση των ανταλλαγών μεταξύ των τοπικών οικονομικών παραγόντων, που με τη σειρά τους συμβάλλουν στην ισορροπημένη ανάπτυξη της τοπικής περιοχής.
Το SoNantes βρίσκεται σήμερα στο Αλφα στάδιο δοκιμής και έχει οριστεί να προωθηθεί στο κοινό τον Ιανουάριο του 2015.
Δείτε μια προεπισκόπηση του πώς θα λειτουργήσει, στο βίντεο που ακολουθεί μεταφρασμένο από την Αθέατη γνώση.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου