Σαρδέλα – το ταπεινό θαύμα της φύσης!!
Σαρδέλα, ένα πολύ καλό φαγητό σε θρεπτικές ουσίες και εύγευστο που πρέπει να καταναλώνουμε. Πάμε να δούμε την δύναμη της σαρδέλας…
1. Πρώτα απ’ όλα είναι πλούσια σε εξαιρετικής ποιότητας ωμέγα 3 λιπαρά. Το καλό με τη σαρδέλα είναι ότι έχει το λιγότερο υδράργυρο από όλα τα άλλα ψάρια.
Για να μάθετε περισσότερα για τα πολύτιμα ωμέγα-3 λιπαρά πατήστε εδώ!
2. Η σαρδέλα είναι από τις λίγες καλές και φυσικές πηγές σε σπάνιο συνένζυμο Q10.
Για το συνένζυμο Q10 αξίζει να μάθετε
κάποια πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία: Συνένζυμο Q10: Τι είναι, που το βρίσκουμε και πόσο σημαντικό είναι για την υγεία μας.
3. Η σαρδέλα είναι επίσης πλούσια σε υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνες. Ο συνδυασμός τους με τα ωμέγα-3 λιπαρά τους δίνει μεγάλη ικανότητα κορεσμού και κάνουν τη σαρδέλα ιδιαίτερα κατάλληλη για δίαιτες αδυνατίσματος.
4. Τέλος η σαρδέλα είναι πολύ πλούσια σε φώσφορο, ασβέστιο, σελήνιο (επίσης πολύτιμο, δείτε περισσότερα εδώ!) καθώς και σε βιταμίνες D και B12. Η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες που έχει τόσο πολλή, καλή και φθηνή σαρδέλα.
enallaktikidrasi


Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου