Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου
ΠΡΟΣΟΧΗ...ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΑΝΩΝΥΜΑ ΚΙ ΑΠΡΕΠΗ ΣΧΟΛΙΑ...!!!
Δημοφιλείς αναρτήσεις
ΠΟΣΟ ΠΟΙΟ ΚΑΘΑΡΑ ΝΑ ΣΤΟ ΠΕΙ ...?
- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
ΠΡΟΣΟΧΗ...ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΑΝΩΝΥΜΑ ΚΙ ΑΠΡΕΠΗ ΣΧΟΛΙΑ...!!!
.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΡΙΣΗ.
ΔΕΝ ΕΙΣΑΓΕΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΟΥΤΕ ΠΑΝΤΡΕΥΕΙ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΗ.
Έχει τον χαμηλότερο ρυθμό γεννήσεων στον κόσμο (0,72). Κήρυξε «Εθνική Δημογραφική Κρίση» και δημιούργησε νέο υπουργείο «Γεννήσεων Κορεατών».
Έτσι το 2024 αυξήθηκε ο ρυθμός γεννήσεων για πρώτη φορά μετά από 9 χρόνια. Μάλιστα οι γάμοι και ο κορυφαίος δείκτης νέων γεννήσεων, εκτινάχθηκαν ισόποσα στο 14,9% το 2024, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τότε που άρχισαν να δημοσιεύονται τα στοιχεία το 1970.
26 Φεβρουαρίου 2025
.
Η Νότια Κορέα φαίνεται πως έχει αντιστρέψει τη δυστοπική πραγματικότητα που βρισκόταν αναφορικά με την υπογεννητικότητα, προχωρώντας σε μια σειρά πολιτικών που ενισχύουν τον θεσμό του γάμου και της οικογένειας.
Για πρώτη φορά μετά από 9 χρόνια, το 2024 το ποσοστό γονιμότητας αυξήθηκε και ο μέσος ο μέσος αριθμός μωρών που αναμένεται να έχει μια γυναίκα κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής της ζωής, ανήλθε σε 0,75, σύμφωνα νοτιοκορεατικά ΜΜΕ που επικαλούνται προκαταρκτικά στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας.
Σημειώνεται πως το 2023, ο ρυθμός γεννήσεων μειώθηκε για όγδοη συνεχή χρονιά στο 0,72, το χαμηλότερο στον κόσμο, από 1,24 που βρισκόταν το 2015, εγείροντας ανησυχίες για το οικονομικό και δημογραφικό σοκ που θα βρισκόταν αντιμέτωπη η νοτιοκορεατική κοινωνία, με γοργούς ρυθμούς.
Από το 2018, η Νότια Κορέα είναι το μόνο μέλος του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) με ποσοστό κάτω του 1.
Το σχέδιο για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας
Η Νότια Κορέα έχει εφαρμόσει διάφορα μέτρα για να ενθαρρύνει τους νέους να παντρευτούν και να κάνουν παιδιά, μετά την προεδρική ανακήρυξη «εθνικής δημογραφικής κρίσης» και το σχέδιο δημιουργίας ενός νέου υπουργείου αφιερωμένου στην αντιμετώπιση των χαμηλών ποσοστών γεννήσεων.
«Υπήρξε μια αλλαγή στην κοινωνική αξία, με πιο θετικές απόψεις για τον γάμο και τον τοκετό», είπε η Park Hyun-jung, στέλεχος της Στατιστικής Υπηρεσίας της Κορέας.
Παράλληλα έκανε λόγο για τον αντίκτυπο της αύξησης του αριθμού των ανθρώπινων σχέσεων στις αρχές της ηλικίας των 30, μετά από τις καθυστερήσεις της πανδημίας.
«Είναι δύσκολο να μετρηθεί πόσο πολύ κάθε παράγοντας συνέβαλε στην αύξηση των νέων γεννήσεων, αλλά και οι ίδιοι είχαν αντίκτυπο ο ένας στον άλλο», είπε η Park.
Μάλιστα οι γάμοι και ο κορυφαίος δείκτης νέων γεννήσεων, εκτινάχθηκαν ισόποσα στο 14,9% το 2024, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τότε που άρχισαν να δημοσιεύονται τα στοιχεία το 1970.
Οι γάμοι εμφανίστηκαν για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια το 2023 με αύξηση 1,0% λόγω της ώθησης μετά την πανδημία.
Σε ολόκληρη τη χώρα, το ποσοστό γεννήσεων πέρυσι ήταν το χαμηλότερο στην πρωτεύουσα, Σεούλ, με 0,58, με τα τελευταία στοιχεία να δείχνουν ότι υπήρχαν 120.000 περισσότεροι άνθρωποι που πέθαναν πέρυσι από εκείνους που γεννήθηκαν, σηματοδοτώντας την πέμπτη συνεχή χρονιά της φυσικής συρρίκνωσης του πληθυσμού.
Αξίζει να αναφερθεί πως στη Νότια Κορέα, υπάρχει υψηλή συσχέτιση μεταξύ γάμων και γεννήσεων, με χρονική καθυστέρηση ενός ή δύο ετών, καθώς ο γάμος θεωρείται συχνά ως προϋπόθεση για την απόκτηση παιδιών.
ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
Αναρτήθηκε από ΖΗΝΩΝ στις 11:13 π.μ.
.
1 σχόλιο:
ΖΗΝΩΝ26 Φεβρουαρίου 2025 στις 1:48 μ.μ.
Η πλούσια Ελλάδα των έξυπνων και η φτωχή Αμερική των χαζών.
Το ανώτατο Δικαστήριο Ελλάδας, ο ‘Αρειος Πάγος, έχει 86 (ογδόντα έξι) μέλη. Το ανώτατο Διαστήριο ΗΠΑ, μόνο 9 (εννέα). Επίσης, η Ελλάδα έχει ακόμα δύο ανώτατα Δικαστήρια (οι ΗΠΑ, δυστυχώς, μόνο ένα):
– Ελεγκτικό Συνέδριο, με 94 μέλη.
– Συμβούλιο Επικρατείας, με 59 μέλη.
https://www.kalami.us/sxolia/kalamo-rapismata.html
Ζ.Π.
https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2025/02/072-2024-9-149-2024-1970.html
.