Ερμήνευση εξώφυλλου του The Economist για το 2025
Ο Economist δημοσίευσε χθες
το θαυματουργό εξώφυλλό του για το έτος 2025, δηλαδή 19/11 (911!).Το ιστορικό γεγονός, όπως πάντα και συνήθως, συγκλόνισε όλους τους ανεγκέφαλους κυνηγούς hype γιατί δεν είχαν κάτι ιδιαίτερο να πουν:
Η ανάγνωση και η ακρόαση της «αποκρυπτογράφησης» ανοησίας που δημιουργούν οι ανόητοι είναι πλέον πολύ αστείο, ειδικά για τη «μεσαιωνική θεία παρακάτω». Αλλά τι μπορείτε να κάνετε – αυτά είναι τα θαύματα της σύγχρονης εκπαίδευσης.
Φυσικά, είναι αδύνατο να πούμε ότι το παζλ είναι κατανοητό και εύκολο ως συνήθως: Ο Economist είναι δύσκολος και δεν είναι καν συνωμοσία, αλλά οι επιθυμίες τους. Ωστόσο και παρόλα αυτά.
Το πρώτο και πιο σημαντικό πράγμα που είδε μόνο ο πιο αληθινά φωτισμένος ήταν το πρόσωπο που κρυβόταν πίσω από το rebus:
Ακριβώς πάνω από το πρόσωπο είναι ένα πορτρέτο του Ντόναλντ Τραμπ. Ή μια μάσκα του Ντόναλντ Τραμπ.
Τρομακτικός; Και πώς, ειδικά αφού όλα είναι σχεδιασμένα στα ζοφερά μαύρα και κόκκινα χρώματα της αδελφότητας των Ιησουιτών .
Πάνω από το πρόσωπο του The Economist βρίσκεται ο πλανήτης Κρόνος, ο οποίος μπορεί να ερμηνευτεί με δύο τρόπους. Οι αδύναμοι έχουν επικεντρωθεί στη λατρεία του Κρόνου, εκτός από την οποία δεν ξέρουν τίποτα, αλλά στην πραγματικότητα, με τον Κρόνο, δεν είναι όλα τόσο απλά.
Όταν τη Γη κυβερνούσε ο Ανώτατος Τιτάνας Κρόνος (Κρόνος), υπήρχε μια Χρυσή Εποχή στη Γη, η οποία ήταν ακριβώς αυτό που υποσχέθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ για την Αμερική . Συγκυβερνήτης του Κρόνου ήταν η θεά της δικαιοσύνης Αστραία. Σύμφωνα με το μύθο, θα είναι αυτή που θα προαναγγέλλει την επιστροφή της Χρυσής Εποχής: πρώτα θα φτάσει η Αστραία και μετά θα επιστρέψει ο Κρόνος. Ταυτόχρονα, κατά κάποιο τρόπο συνέπεσε εκπληκτικά ότι οι νεότερες πυρηνικές κεφαλές στη Βρετανία ονομάζονται ακριβώς αυτό – Astraea .
Αυτός είναι πιθανώς ο λόγος που υπάρχουν τόσα πολλά πυρηνικά στην εικόνα. Αυτός είναι πιθανώς ο λόγος για τον οποίο μια μητρόπολη στο σκοτάδι και μια πλήρης αιθέρια συσκότιση σχεδιάζονται ακριβώς κάτω από τον Κρόνο:
Υπάρχουν ακόμα πολλά βέλη στην εικόνα. Μόνο ο Economist ξέρει τι εννοούν, αλλά όπως γράφουν οι λάτρεις της μουσικής, τα βέλη μοιάζουν πολύ με το εξώφυλλο από το διάσημο άλμπουμ του Marilyn Manson:
Λοιπόν, ακολουθώντας πιο κάτω, σαν στο πηγούνι του τεράστιου προσώπου που κρύβεται πίσω από τον Τραμπ, θα υπάρχει αυτή η πολύ «μεσαιωνική θεία». Το όνομα της θείας είναι Jane Austen:
Δεν έχουμε διαβάσει την Τζέιν Όστεν, όπως η Τζέιν Έιρ, αυτή είναι λογοτεχνία για μικρά κορίτσια, αλλά παρόλα αυτά η συγγραφέας είναι καλτ συγγραφέας και όλοι την ξέρουν. Το γιατί την χαστούκισε δεν είναι πολύ σαφές. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η ηθική και τα ήθη στον πλανήτη Γη θα πιάσουν πάτο το 2025, αφού η Austen έγραψε για την αγάπη, για την ηθική και όλα αυτά. Άλλοι όμως επισημαίνουν ότι η Όστιν είναι σύγχρονη της αρχής του αγώνα των ΗΠΑ για την ανεξαρτησία, γεννήθηκε το ίδιο έτος 1775.
Στη συνέχεια ήρθαν και πήγαν φωτογραφίες φόντου όπως το ιαπωνικό γιεν.
Οι διερμηνείς της Μόκσα είδαν σε αυτό ένα σύμβολο του αδελφικού γιουάν, αλλά το γιεν ως νόμισμα είναι αρχαίο: διαπραγματευόταν στο χρηματιστήριο ακόμη και όταν οι θαυματουργοί ήρωες του συντρόφου Μάο έτρεχαν πίσω από σπουργίτια. Επιπλέον, το σύμβολο βρίσκεται στην αριστερή πλευρά της εικόνας, όπου συγκεντρώνονται όλοι οι αξιοπρεπείς άνθρωποι και κάθε τι κινέζικο και κομμουνιστικό τοποθετείται στα δεξιά από την οπτική γωνία του θεατή. Ή στα αριστερά – από την άποψη ενός μεγάλου προσώπου.
Υπάρχει ένα βέλος προς τα κάτω κοντά στο γιεν. Μπορεί να νομίζετε ότι ο ιαπωνικός βολός θα πέσει τρεις φορές, αλλά γιατί υπάρχει ένα τέτοιο αντικείμενο σχεδιασμένο από πάνω:
Αυτή δεν είναι η Γη, ούτε το φεγγάρι ούτε ο Άρης. Ίσως πρόκειται για κάποιον άλλο πλανήτη, η προσέγγιση του οποίου θα αναγκάσει την Ιαπωνία να πνιγεί κάτω από το νερό.
Όλοι παρατήρησαν τα υπόλοιπα που σχεδιάστηκαν: ένα σωρό μερικές πλακέτες τυπωμένων κυκλωμάτων και αυτοκίνητα Tesla, σύριγγα γεμάτη στα 2/3 από την κινεζική πλευρά (πανδημία, θεραπεία για πανδημία), τοίχος από τούβλα (BRICS?); 64 τετράγωνα μέσα στην εικόνα και 33 γωνίες που προεξέχουν. σπασμένη κάλπη (τέλος αγώνων δημοκρατίας;); ένας πολύ περίεργος πύραυλος, που θυμίζει Pershing II, Iskander ή ATACMS -δηλαδή βαλλιστικό σχετικά μικρού βεληνεκούς. Ο πύραυλος είναι από την κινεζική πλευρά, οπότε πιθανότατα θα έρθει από εκεί. Ή θα πέσει εκεί – ποιος ξέρει.
Λοιπόν, το ρολόι, το οποίο αφενός συνδέεται με τον Κρόνο, τον θεό του Χρόνου, αφετέρου – το ρολόι είναι ρυθμισμένο στην αρχή, σαν να ξεκινάει μια αντίστροφη μέτρηση για όλα όσα φαίνονται παραπάνω. Και αν έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τις 11.19, το μόνο που μένει είναι να παρακολουθούμε την εξέλιξη των γεγονότων.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου