Στο Βέλγιο η αντιπολίτευση παραπέμπει στο Συμβούλιο Επικρατείας το νόμο για την πανδημία!!

 

Στο Βέλγιο στην καρδιά της ΕΕ η αντιπολίτευση παραπέμπει το νομοσχέδιο πανδημίας

στο Συμβούλιο της Επικρατείας.To νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβερνώσα συμπολίτευση αποσκοπεί στο να καλύψει με κοινοβουλευτικό μανδύα μια σειρά αμφιλεγόμενων μέτρων της υγειονομικής κρίσης και να τα παγιώσει ως νόμους του κράτους την ώρα που επέχουν απλά θέση υπουργικών διαταγμάτων. Η κυβέρνηση ζητά να τα αναβαθμίσει, παγιώσει η αντιπολίτευση ζητά να τ΄αναιρέσει ή μετριάσει να τα κάνει πιο αναλογικά ….(σσ. Εκεί τουλάχιστον έστω για τήρηση προσχημάτων υπάρχει αντιπολίτευση και λειτουργεί διαφοροποιείται αν και βασίλειο δεν παριστάνει τη βασιλικότερη του Βασιλέως.Στοιχειωδώς λειτουργεί το πολίτευμα…Εδώ “‘μονοκομματική” Βουλή!!)


Στη Βουλή, η αντιπολίτευση, προέβη στην παραπομπή μιας σειράς τροπολογιών στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Η La Vivaldi πιστεύει ότι μπορεί να εγκρίνει το νομοσχέδιο για την πανδημία την επόμενη εβδομάδα.


Όπως αναμενόταν, το νομοσχέδιο πανδημίας θα περιμένει. Στη Βουλή την Πέμπτη, σε σύνοδο ολομέλειας, η αντιπολίτευση, σε θέση εναντίωσης,και είναι και θεμιτό και κατανοητό, προέβη σε μια σειρά τροπολογιών και ζήτησε να εξεταστούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Ομοίως: ήθελε να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με τον ίδιο τρόπο, βάσει των τροποποιήσεων που έγιναν πρόσφατα στο δικό της κείμενο από την Annelies Verlinden, Υπουργό Εσωτερικών, για ελιγμούς σε αυτόν τον φάκελο. 




Coronavirus: η ψηφοφορία για τον νόμο πανδημίας δεν είναι καθόλου σίγουρη

Εν ολίγοις, εν τέλει, 60 βουλευτές (χρειάζονταν 50) – με ανάμιξη των κομμάτων N-VA, PTB, Vlaams Belang, CDH, Défi… – ψήφισαν στη σύνοδο για την παραπομπή τροπολογιών στο δικαστικό σώμα. Ο La Vivaldi δεν απελπίζεται και προσδοκά να μπορέσει να επικυρωθεί το κείμενο την επόμενη εβδομάδα. Το νομοσχέδιο πανδημίας στοχεύει, αφενός, να νομιμοποιήσει, κατά κάποιον τρόπο, τα μέτρα κρίσης που ελήφθησαν μετά το ξέσπασμα της πανδημίας (περιορισμός, αναστολή ελευθεριών, κυρώσεις, κ.λπ.), που βασίζονται μέχρι τώρα σε απλά υπουργικά διατάγματα. Από την άλλη πλευρά, θέλει να διαιωνίσει τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν, με στόχο την αναπαραγωγή του μοντέλου σε περίπτωση ανάλογου φαινομένου στο μέλλον. Τίτλος άρθρου “Αδιανόητο να ψηφίσουμε έναν τόσο διφορούμενο νόμο”: το νομοσχέδιο πανδημίας παραπέμφθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας από το N-VA (και το υπόλοιπο της αντιπολίτευσης)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις