«Καληνύχτα» Ελλάδα: Οργανώνονται πολιτικά οι παράνομοι μετανάστες – Ένα «μουσουλμανικό» κόμμα «γεννιέται»



Παρουσιάζονται ως «η φωνή των ανθρώπων που ζουν επί μήνες εγκλωβισμένοι…
Παρουσιάζονται ως «η φωνή των ανθρώπων που ζουν επί μήνες εγκλωβισμένοι στην Μόρια, στο καμπ της Λέσβου που έχει
χαρακτηριστεί η «ντροπή της Ευρώπης»».
Υπάρχουν οι λεγόμενοι εκπρόσωποι των κοινοτήτων ή community leaders. Αποτελούν τον συνδετικό κρίκο με την διοίκηση του καμπ, τις ΜΚΟ, την Αστυνομία, την Υπηρεσία Ασύλου και τον γιατρό, όπως διαβάζουμε στο VICE.

«Ξεπήδησαν» από την ανάγκη της αυτο-οργάνωσης των παράνομων μεταναστών στην Μόρια.
Με πιο απλά λόγια, τους έφεραν εδώ στην χώρα μας και τώρα τους οργανώνουν πολιτικά, προκειμένου, αργότερα, γιατί όχι να δημιουργηθεί ένα αριστερό μουσουλμανικό κόμμα «κατατρεγμένων προσφύγων», ενώ πρόκειται για παράνομους μετανάστες. Τους εισάγουν δηλαδή στην λογική του Κοινοβουλευτισμού, προκειμένου, αργότερα, να ενσωματωθούν.
Σίγουρα βέβαια κάποιοι δεν φταίνε, καθώς ορισμένες ΜΚΟ και όσοι κρύβονται από πίσω, τους εκμεταλλεύονται.

Οι «αντιπρόσωποι» λοιπόν εκλέγονται από τους ίδιους τους παράνομους μετανάστες και συμμετέχουν στο συμβούλιο του καμπ μια φορά την εβδομάδα.
Το ξαναγράφουμε: Συμβούλιο του καμπ.
Μεσολαβούν από το πιο απλό ζήτημα μετάφρασης έως τις σοβαρές συγκρούσεις με τραυματίες και νεκρούς. Σε περιπτώσεις όπως τα αιματηρά επεισόδια στην πλατεία Σαπφούς στην Μυτιλήνη ή την απεργία πείνας των Κούρδων προσφύγων, έχουν καταλυτικό ρόλο.

Ενίοτε, συνεχίζει το VICE, «οι εκπρόσωποι των κοινοτήτων στην Μόρια ήταν σοβαρές προσωπικότητες, που απολάμβαναν την εμπιστοσύνη όλων, όπως η Αφγανή Γκαμάλ, πρώην υπάλληλος του Υπουργείου Πολιτισμού στη χώρα της, που σήμερα ζει στο Παρίσι. Υπήρχαν βέβαια κι εκείνοι που καταχράστηκαν την εξουσία που απολάμβαναν».

«Ο άτυπος θεσμός των community leaders, οι οποίοι αριθμούν 10-15 ανάλογα με τη χρονική περίοδο, ξεκίνησε στις αρχές του 2017. Το πρώτο διάστημα εμφανίζονταν στο συμβούλιο μόνο άντρες κι έτσι προέκυψε διαφορετική συνάντηση για τις γυναίκες, που σταδιακά όμως ατόνησε», συνεχίζει το ρεπορτάζ.

Το VICE παρουσιάζει τρεις από τους πιο δραστήριους σήμερα εκπροσώπους «μεταναστευτικών» κοινοτήτων στην Μόρια.

Ένα νέο κόμμα ίσως «γεννιέται» στην Λέσβο:

Ahmed Jawed Ahmady, Αφγανιστάν

Το επάγγελμά μου είναι μηχανικός και ζω τέσσερις μήνες στη Μόρια. Η κοινότητα των Αφγανών αριθμεί περίπου 11.000 άτομα, δηλαδή το 70% των ανθρώπων στο καμπ. Έχουμε ένα συμβούλιο και σε αυτό είμαι ο εκπρόσωπος των Αφγανών. Με τη σειρά μου συντονίζω 18 άτομα – οι περισσότεροι είναι ηλικιωμένοι και σεβαστοί από όλους και έχουν επιλεχθεί από την κοινότητα για να βοηθούν σε διάφορα σημεία του καμπ.

(…) Οι εκπρόσωποι των κοινοτήτων είναι η φωνή των ανθρώπων. Για παράδειγμα, όταν συμβαίνει κάτι, όπως ένας μικρός καβγάς, καθόμαστε να το συζητήσουμε, κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να λύσουμε το πρόβλημα και να εξομαλύνουμε την κατάσταση – κι επίσης λειτουργούμε προληπτικά, ώστε να αποτρέψουμε αντίστοιχα περιστατικά. Εξηγούμε στους ανθρώπους ότι εδώ ζουν ως πρόσφυγες και ότι δεν είναι καλό να μπλέκουν σε καβγάδες (σ.σ. αργότερα, όταν ενσωματωθούν στις ελληνικές πόλεις;).

Diego, Κονγκό

Είμαι ο αρχηγός της κοινότητας του Κονγκό. Είμαι εδώ από την προηγούμενη χρονιά. Προσπαθούμε ως κοινότητα να συζητάμε την καθημερινότητά μας, τα προβλήματα των οικογενειών ή αυτά μεταξύ των ζευγαριών. Οργανωνόμαστε για τις καινούριες αφίξεις και βρίσκουμε χώρο για να μείνουν. Όταν υπάρχουν προβλήματα με τα χαρτιά, τους φέρνουμε σε επαφή με δικηγόρους ή δημόσιους λειτουργούς όταν υπάρχει θέμα υγείας. Συνοδεύουμε ασθενείς στο νοσοκομείο. Η κοινότητά μου είναι γαλλόφωνη και λινγκαλόφωνη (Lingala, η γλώσσα Κονγκό).

Yasmin Said, Σομαλία

Έφτασα στη Λέσβο στις 8 Ιουλίου 2019, με τη μητέρα και τις τρεις μικρότερες σε ηλικία αδερφές μου. (…) Ήθελα να βοηθήσω και να στηρίξω τα μέλη της κοινότητάς μου. Δεν μιλούν άλλη γλώσσα από το Σομαλικά, εγώ γνωρίζω Αγγλικά και Αραβικά. Όταν ήρθα στη Μόρια, δεν υπήρχαν πολλοί Σομαλοί, ενώ σήμερα είμαστε περίπου 1.000 άνθρωποι. Οι πιο πολλοί αντιμετωπίζουν ιατρικά ζητήματα κι έτσι τους βοηθάω. Είναι πρόκληση να είσαι εθελοντής για το σύνολο της κοινότητάς σου, εδώ ζουν άνθρωποι διάφορων εθνικοτήτων που έχουν αντίστοιχα προβλήματα. Δοκιμάζομαι και επίσης διδάσκομαι από όλο αυτό, γίνομαι πιο ώριμη.
Αντιλαμβάνεστε πως οι μουσουλμάνοι που έρχονται στην Ελλάδα οργανώνονται ΠΟΛΙΤΙΚΑ και ετοιμάζονται να διεκδικήσουν στην νέα «πολυπολιτισμική» Ελλάδα, στην οποία απαγορεύεται να μιλήσει κανείς δυναμικά για Χριστό και Ελλάδα.

Η συνέχεια προσεχώς…














ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις