Το σύνδρομο της..."ξένης βοήθειας": Για αυτό η Ελλάδα θα είναι μόνη της σε πόλεμο με την Τουρκία

Το σύνδρομο της..."ξένης βοήθειας": Για αυτό η Ελλάδα θα είναι μόνη της σε πόλεμο με την Τουρκία


Τα πράγματα είναι απλά. Επί πολλές δεκαετίες, οι ελληνικές κυβερνήσεις και σύσσωμοι οι Έλληνες πολιτικοί, στηρίζοντας πάντα στο όραμα της Ενωμένης Ευρώπης, στην έξωθεν βοήθεια της
Δύσης και στην σταθερότητα που προσφέρει το ΝΑΤΟ.
Μέχρις ενός σημείου είναι λογικό το αίτημα για διεθνείς συμμαχίες με ισχυρούς οργανισμούς και κράτη, τα οποία θα πρόσφεραν στην Ελλάδα μία τρόπον τινά "ασφάλεια".
Ωστόσο σήμερα ,περισσότερο από ποτέ , οι ελληνικές διοικήσεις έχουν αναλωθεί στο να επικαλούνται συνέχεια τόσο την Ευρωπαϊκή Ένωση και την "ευρωπαϊκή αλληλεγγύη", όσο και διεθνείς κανόνες και συμβάσεις, αποκλειστικά και μόνο προκειμένου να προστατέψει την εθνική της κυριαρχία.
Τα πρόσφατα επεισόδια με τους Τούρκους στα Ίμια (με τον εμβολισμό ελληνικού σκάφους) και στον Έβρο (με την σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτών), απέδειξαν περίτρανα ότι καμία έξωθεν βοήθεια από τους "συμμάχους" μας δεν πρόκειται να δοθεί για την Ελλάδα σε έναν πόλεμο που θα εμπλέκεται η ίδια η Ελλάδα.
Πόσο μάλλον όταν ο πόλεμος που θα δοθεί θα είναι εναντίον της (χώρας-εταίρου στο ΝΑΤΟ) Τουρκίας.
Την καλύτερη ίσως απάντηση -και την πιο άβολη για κάποιους- την δίνει το σημερινό δημοσίευμα της Le Monde, που αποκάλυψε την στάση των Ευρωπαίων "συμμάχων" στον ΥΠΑΜ, Πάνο Καμμένο:
«Στις Βρυξέλλες, όπου συναντήθηκαν την Δευτέρα οι Ευρωπαίοι υπουργοί Αμυνας, η αμηχανία ήταν έκδηλη. Ο Ελληνας υπουργός Πάνος Καμμένος έδωσε λεπτομέρειες για το ζήτημα, ενώπιον των ομολόγων του, ελπίζοντας σε στήριξη εκ μέρους τους. Ωστόσο, το μόνο που πέτυχε ήταν ένα ψυχρό ενδιαφέρον και μια ευχή, την οποία εξέφρασε ο εκπρόσωπος τύπου της Κομισιόν και η Φεντερίκα Μογκερίνι, να επιλυθεί το θέμα με τρόπο «ταχύ και θετικό».
Η κυρία Μογκερίνι έκανε μάλιστα λόγο, με προσεκτικούς όρους, για την ανάγκη ύπαρξης «καλών σχέσεων μεταξύ γειτόνων, συμμάχων στο ΝΑΤΟ».
Για τις Βρυξέλλες πρόκειται για «ένα ατύχημα στα σύνορα» και δεν υπάρχει λόγος να παίξει τον ρόλο διαμεσολαβητή. Επίσης, δεν τίθεται θέμα, όπως υπογραμμίζουν οι υπεύθυνοι της Κομισιόν, να ματαιωθεί ή να αναβληθεί η συνάντηση που θα γίνει στις 26 Μαρτίου, στην Βουλγαρία, μεταξύ του προέδρου του Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ και του Ταγίπ Ερντογάν».
Και ενώ η Τουρκία απειλεί πλέον Κύπρο και Ελλάδα σοβαρά με πόλεμο, τις παραπάνω δηλώσεις θα πρέπει να τις ξανασκεφτούν όλοι εκείνοι που αποφασίζουν εν καιρό ειρήνης για την τύχη των Ελλήνων, πόσο μάλλον όταν μπροστά στον κίνδυνο αντιδρούν κάπως έτσι:


















ΠΗΓΗ






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις