Αποκάλυψη: Το εφιαλτικό σενάριο που προβλέπει 1 δισ. μετανάστες τα επόμενα χρόνια!

Αποκάλυψη: Το εφιαλτικό σενάριο που προβλέπει 1 δισ. μετανάστες τα επόμενα χρόνια! 


Για ένα εφιαλτικό σενάριο προειδοποιεί η νέα έκθεση της Αναπτυξιακής Τράπεζας Ασίας και του Ινστιτούτου Κλιματικής Έρευνας Πότσνταμ, σχετικά με τη μετανάστευση η οποία
θα προκληθεί.. φαινομενικά από την κλιματική αλλαγή. Μάλιστα, οι επιστήμονες αναφέρουν το εκπληκτικό νούμερο των 1 δισ. ανθρώπων (!) που θα αναγκαστούν να μεταναστεύσουν σε χώρες με ευνοϊκότερες συνθήκες.
«Η μετανάστευση είναι ένα διαρκές φαινόμενο, αλλά η αμείωτη υπερθέρμανση του πλανήτη θα οδηγήσει σε μετακίνηση ίσως και πάνω από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους», δήλωσε ο καθηγητής Χανς Γιόακιμ Σελνχούμπερ, διευθυντής του ερευνητικού ινστιτούτου σε συνέντευξη Τύπου.
Η εν λόγω έκθεση έδειξε ότι ειδικά η περιοχή της Ασίας που βρέχεται από τον Ειρηνικό αντιμετωπίζει σοβαρά περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής. Για αυτό το λόγο, οι λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες της Ασίας δεν θα είναι έτοιμες να υποδεχτούν μεγάλες εισροές μεταναστών και κλιματικών προσφύγων.
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η περιοχής της νοτιοανατολικής Ασίας θα δεχθεί μία αύξηση της θερμοκρασίας κατά έξι βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα έως το έτος 2100. Αυτή η αύξηση της θερμοκρασίας θα προκαλέσει δραστικές αλλαγές στις καιρικές συνθήκες της περιοχής, τη γεωργία και την αλιεία, τη βιοποικιλότητα, το εμπόριο και την αστική ανάπτυξη. Επιπλέον, ακραία φαινόμενα θερμοκρασίας που συμβαίνουν κάθε εκατοντάδες ή και χιλιάδες χρόνια ίσως γίνουν συνηθισμένα σε τροπικές χώρες ως τα τέλη του 21ου αιώνα.
Αυτές οι δραματικές αλλαγές θα καταστήσουν τις συνθήκες διαβίωσες ανυπόφορες για τους κατοίκους αυτών των χωρών, ωθώντας τους σε μαζική μετανάστευση. Καταλήγοντας η έρευνα τονίζει πως οι πιο ευάλωτες περιοχές με υψηλότερo κίνδυνο μετανάστευσης λόγω κλιματικής αλλαγής είναι το Μπαγκλαντές, οι Φιλιππίνες, οι περιοχές της Κίνας που υποφέρουν από ξηρασία, το Δέλτα του Ποταμού Μεκόνγκ, το Δέλτα του Ποταμού Ινδού και μικρά νησιωτικά κράτη όπως το Τουβαλού, οι Μαλδίβες και τα Φίτζι.






ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις