Όταν η καρδιά προχωράει μόνη της στο αντίθετο ρεύμα
Περπατώντας μόνος με τις δικές σας βασικές αξίες, δημιουργούνται κυμματισμοί και οι άλλοι τις αντιλαβάνονται σαν ειδοποίηση.
Στο Πανεπιστήμιο του Buffalo μελέτησαν και αξιολόγησαν τις σωματικές αντιδράσεις που δείχνουν ότι όταν εκφράζουμε και υπερασπιζόμαστε τις
πεποιθήσεις και τις απόψεις μας,έχουμε μια θετική ψυχολογική εμπειρία, και αποδεικνύονται οι βασικές αξίες της προσωπικότητας.
Η ευτυχία, και η ζωή μας, καθορίζονται από τις επιλογές που κάνουμε. Όταν αφήσουμε άλλους ανθρώπους να μας πουν τον τρόπο που πρέπει να αισθανόμαστε, κάνουν αυτοί τις επιλογές για εμάς, και εμείς τους χαρίζουμε την αλήθεια μας. Με δεδομένο ότι όλες οι γνώμες, και απόψεις είναι σεβαστές, εμείς πρέπει να καθορίσουμε αν μπορούμε να σταθούμε όρθιοι και να υπερασπίσουμε τη δική μας σκέψη.
Σχόλιο: Μερικές αλήθειες στηρίζονται σε αντικειμενικές αποδείξεις, ενώ άλλες «αλήθειες» είναι απλά προωθούμενες από κάποια συστήματα πεποιθήσεων ή απόψεων του παγκόσμιου γενικευμένου συστήματος, που αποκρύπτουν την αλήθεια, ή περιέχουν κάποια ψήγματα αλήθειας. Ως γνωστό η μισή αλήθεια είναι ένα προφανές ψέμα.
"Υπάρχει μια σαφής διαφορά ανάμεσα σε αυτό που κάνουν λένε,και αισθάνονται οι άνθρωποι" σύμφωνα με τον Mark Seery, αναπληρωτή καθηγητή στο Τμήμα Ψυχολογίας.
"Οι άνθρωποι αποδέχονται τη συμμόρφωση, αλλά ακόμη κι όταν δεν συμβαδίζει με την ομάδα δεν σημαίνει ότι μπαίνουν στη λίστα των αντικοινωνικών και απόκληρων της κοινωνίας. Παρόλα αυτά η τυπική κοινωνική συμπεριφορά δεν είναι απαραίτητα μια καλή ένδειξη της εσωτερικής κατάστασης του καθενός."
Όταν κάποιος πιστεύει με πάθος σε κάτι, θα πρέπει να σεβόμαστε την άποψή του,όπως και το λόγο που υποστηρίζει αυτά τα πιστεύω. Δεν μπορεί να αλλάξει τη νοοτροπία του για τους άλλους, αλλά μπορούμε να αλλάξουμε τον τρόπο συνομιλίας ή συνεργασίας.
Σχόλιο: Όταν με πάθος πιστεύουμε σε κάτι, μπορούμε να δώσουμε στους ανθρώπους να καταλάβουν τις πεποιθήσεις μας, αν έχουν πραγματικά ειλικρινή διάθεση συζήτησης. Η δυσκολία βρίσκεται στο θέμα της ειλικρίνειας, καθώς πολλοί έχουν την τάση να αναγνωρίζουν στην έννοια σαν αδυναμία. Υπάρχουν στιγμές που είναι φρόνιμο να κρατηθούν οι πεποιθήσεις μέσα μας, για να προστατεύσετε την ψυχική ακεραιότητα (ειδικά στο κράτος στο οποίο ζούμε). Η σημερινή κοινωνία επίσης έκανε τρόπο ζωής το ψέμα που έχει καλύτερη πορεία δράσης.
Υπάρχει μια πολύχρονη παράδοση στην κοινωνική ψυχολογική έρευνα σχετικά με το πώς οι άνθρωποι επηρεάζονται από την πίεση για να συμμορφώνονται με μια ομάδα. Η συντριπτική πλειοψηφία επικεντρώνεται στην συμπεριφορά και τις κοινωνικές τάσεις που επιβάλλουν την παραδοχή, ότι είναι πολύ δυσάρεστη ιδιοτροπία να είσαι μοναχικός, και να διαφοροποιείσαι, διαφωνώντας με την κοινή γνώμη των ανθρώπων. Υπάρχει επίσης μια σειρά απο ψυχαναγκαστικά κίνητρα για όσους δεν συμμορφώνονται.
Ο θυμός είναι συχνά μια συναισθηματική ένδειξη της ασέβειας και της αδικίας. Κρύβοντας το θυμό, επιδεινώνετε η συναισθηματική καταπίεση. Πολλοί συγχέουν την αμυντική πράξη, χρησιμοποιώντας μια λεκτική φράση στην αρχή, με επεκτατική επιθετική στάση και εγωιστικό κέρδος σε βάρος των άλλων. Αυτό το είδος της αυτοάμυνας κρύβει κακόβουλη πρόθεση.
Σχόλιο: Ο δίκαιος θυμός μπορεί πράγματι, να αποτελέσει μια δημιουργική αλλαγή. Όταν οι άνθρωποι παραμένουν σιωπηλοί και υποκρίνονται τους αδιάφορους, αντιμετωπίζονται με περισσότερη συγκατάβαση από άλλους, όχι μόνο στο εργασιακό περιβάλλον αλλά και την οικογένεια.
Στο όνομα της συμπόνιας, της αγάπης, και διατήρησης της ενέργειας , δεν επιτρέπεται να γίνει αντιληπτή η διαφορετικότητα καθώς θεωρείται ότι αποτελεί μια ανεξέλεγκτη απειλή εις σε βάρος των άλλων.Είναι πολύ προτιμότερο να αφήσετε να καταλάβουν ότι αποδέχεστε την προοπτική των άλλων χωρίς να προκαλείτε αισθήματα άγχους, ακόμη και αν διαφωνούν μαζί σας.
Συχνά γίνεται μεγάλος αγώνας για να κερδίσουμε μια ανταγωνιστική αντιπαράθεση.Μερικές φορές οι καταστάσεις δεν είναι απόλυτες, με μαύρο και άσπρο φόντο. Εξαρτάται απο τη διάκρισή σας να ξέρετε πότε είναι η ώρα να μιλήσετε, ή απλά να αφήσετε να περάσει η άβολη στιγμή.
Στην περίπτωση μιας επίθεσης , σκεφτείτε ότι δεν ψάχνετε για νίκη, αλλά ευγένεια. Δεν ψάχνετε την κατάκτηση, αλλά συμπόνια και αγάπη. Η κατανόηση της προοπτικής των άλλων δεν μειώνει, ούτε αποκλείει το δικό σας κόσμο. Η αμφισβήτηση, και η επανεξέταση των πάντων μέσα απο μια συζήτηση αναταλλαγής απόψεων, αναζωογονεί και δεν διαλύει τον κόσμο
ΠΗΓΗ
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου