Οι Αλβανοί αρπάζουν τους τίτλους ιδιοκτησίας από τους Έλληνες της Χιμάρας

prison50136


Σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση κατά των Ελλήνων προχωρούν τα Τίρανα, ξεκινώντας την διαδικασία ακύρωσης των τίτλων ιδιοκτησίας 123 οικογενειών στο χωριό Δρυμάδες της Χιμάρας. Πρόκειται για τίτλους ιδιοκτησίας που
εκδόθηκαν 22 χρόνια πριν, το 1994, σε ελληνικές οικογένειες των Δρυμάδων, με βάση το νόμο 7501.
Αναλυτικότερα, με μια απλή ανακοίνωση που τοιχοκολλήθηκε σ' ένα καφενείο στις Δρυμάδες, «το Δημαρχείο Χιμάρας ανακοίνωσε πως από την Επιτροπή Ελέγχου Τίτλων Ιδιοκτησίας που λειτουργεί στη Νομαρχία Αυλώνας και από την Επιτροπή (Task Force) που έχει συσταθεί από τον Πρωθυπουργό για τον ίδιο σκοπό, έχουν εντοπιστεί "παρατυπίες" σε 123 τίτλους ιδιοκτησίας που εκδόθηκαν το 1994 από τις τοπικές επιτροπές διανομής αγροτικής γης με βάση το νόμο 7501. Για το λόγο αυτό το Δημαρχείο Χιμάρας θα προχωρήσει στη διοικητική διαδικασία "έρευνας" (=ακύρωσης) των τίτλων», αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Όπως σχολιάζει η ενημερωτική ιστοσελίδα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, με μια πρώτη ανάγνωση προκύπτει πως πρόκειται για τους τίτλους ιδιοκτησίας ελληνικών οικογενειών, που αντιπροσωπεύουν περίπου τις μισές οικογένειες του παλιού χωριού Δρυμάδες, ενώ εκτιμάται πως η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί και στα χωριά Γκιλεκάτες, Κοντράκια, Άγιος Ηλίας και Πάλασα.
Έπειτα από τις επιτυχημένες πειραματικές αρχικές προσπάθειες του Αλβανικού κράτους για την αφαίρεση των τίτλων ιδιοκτησίας ελληνικών οικογενειών της Χιμάρας και την απουσία μαζικών αντιδράσεων από τις τοπικές κοινότητες, «η αρπαγή των περιουσιών των ελληνικών οικογενειών της Χιμάρας έχει πλέον ανέβει επίπεδο. Τώρα το Αλβανικό κράτος προχωρά σε μαζική αφαίρεση τίτλων ιδιοκτησίας από ελληνικές οικογένειες στη Χιμάρα»






ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις