5 Γελοίοι Μύθοι Για Το Αγελαδινό Γάλα...........!!!!!!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 
Παρά την αγνή, αθώα και κρεμώδη όψη του, το γάλα έχει μια πολύ πιο σκοτεινή πλευρά και μάλιστα μια που η βιομηχανία γάλακτος και γαλακτοκομικών δε θέλει να ανακαλύψεις.
Το γάλα είναι κάτι περισσότερο από απλά ένα ποτό, είναι ένα πολιτιστικό φαινόμενο που χρονολογείται εδώ και χιλιάδες χρόνια, αλλά παρ όλες τις έρευνες που αποδεικνύουν ότι το γάλα είναι επιβλαβές τόσο για τις ζωές μας όσο και για τις ζωές των αγελάδων, οι μύθοι του γάλακτος ακόμα ηχούν δυνατά και καθαρά.
Μύθος 1:
Χρειάζεσαι Αγελαδινό Γάλα Για Να Πάρεις Ασβέστιο.


(Δείτε την εικόνα)

Είτε σου αρέσει είτε όχι, το γάλα δεν είναι η καλύτερη πηγή ασβεστίου. Μπορεί να είναι δύσκολο να το πιστέψεις αλλά το ασβέστιο που περιέχεται στο αγελαδινό γάλα είναι ελάχιστα απορροφήσιμο από το ανθρώπινο σώμα.

Ευτυχώς, μια διατροφή χωρίς γαλακτοκομικά δε θα σε αφήσει χωρίς ασβέστιο. Οι πιο πλούσιες σε ασβέστιο τροφές του πλανήτη είναι από φυτά, ειδικά τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το kale, το σπανάκι και το μπρόκολο.

Μύθος 2:
Το Αγελαδινό Γάλα Κάνει Γερά Κόκκαλα.

Φωτό από: pefkimed.gr

Περίπου τα ίδια ισχύουν με το θέμα του ασβεστίου, μας έχει ειπωθεί επίσης ότι το γάλα μας δίνε ωραία, γερά και υγιή κόκκαλα. Δυστυχώς, αυτό δε θα μπορούσε να είναι πιο μακριά από την αλήθεια. Στην πραγματικότητα,αυτός ο γελοίος μύθος είναι τόσο επικίνδυνος που δεν μπορώ να πιστέψω ότι έμποροι επιτρέπεται να τον διαδίδουν χωρίς να τιμωρούνται γι” αυτό.

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι το γάλα στην πραγματικότητα αποστραγγίζει από τα κόκκαλά μας το ασβέστιο και αυξάνει τον κίνδυνο κατάγματος, αυτός είναι και ο λόγος που οι χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά οστεοπόρωσης είναι και αυτές όπου οι άνθρωποι καταναλώνουν το περισσότερο γάλα!

Μύθος 3:
Το Αγελαδινό Γάλα Δεν Είναι Βία.

Όσοι συμπαθείς διάσημοι και να το διαφημίσουν έχοντας χαρούμενα πρόσωπα με λευκά μουστάκια από το γάλα, δεν μπορούν να κρύψουν την απαίσια πλευρά της βιομηχανίας γάλακτος. Παίρνουν τα μοσχαράκια από τις μητέρες τους σε μόλις λίγες ώρες αφού γεννηθούν όπου ταΐζονται με υποκατάστατα γάλακτος και συχνά πωλούνται σα μοσχαράκια γάλακτος μετά από μερικούς μήνες που περνούν αλυσοδεμένα από το λαιμό, ανίκανα να περπατήσουν, να τεντώσουν τα πόδια τους, ακόμα και να στρίψουν.


Οι μητέρες εξαναγκάζονται να υπομένουν ατέλειωτα βασανιστήρια και βία. Το στρες που προκαλείται από τις κακές συνθήκες στις βιομηχανικές φάρμες οδηγεί σε αδυναμία να βαδίσουν, ασθένειες και αναπαραγωγικά προβλήματα καθιστώντας τες άχρηστες σε 4-5 χρόνια (ο φυσιολογικός τους χρόνος ζωής είναι 25 χρόνια) και τότε τις στέλνουν στο σφαγείο.

Μύθος 4:
Οι Αγελάδες Χρειάζεται Να Αρμέγονται.

Για κάποιο λόγο, ολόκληρος ο κόσμος ζει στην ψευδαίσθηση ότι οι αγελάδες έχουν ανάγκη το άρμεγμα αλλιώς οι μαστοί τους θα εκραγούν, με άλλα λόγια αρμέγοντάς τες βασικά τους κάνουμε και χάρη. Αυτός ο μύθος είναι κατάφωρο ψέμα.

Οι αγελάδες παράγουν γάλα μόνο για να ταΐσουν τα μικρά τους. Αν δεν έχουν μωρά, δεν παράγουν γάλα. Απλό. Για να συνεχίσουν οι αγελάδες να παράγουν γάλα, οι κτηνοτρόφοι τις γονιμοποιούν τεχνητά μία φορά το χρόνο. Αυτή η τραυματική διαδικασία διεξάγεται ακινητοποιώντας τις αγελάδες στο «χώρο βιασμού» όπως είναι γνωστός στη βιομηχανία.

Μύθος 5:
Το Αγελαδινό Γάλα Είναι Για Ανθρώπους.



Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι το αγελαδινό γάλα είναι μια τέλεια διατροφική πηγή… για μοσχαράκια. Αυτή η απίστευτη τροφή είναι απαραίτητα για τα μωρά μοσχαράκια στους πρώτους μήνες της ζωής τους, αλλά όταν απογαλακτιστούν δε θα ξαναπιούν ποτέ γάλα,

και αυτό ισχύει για όλα τα θηλαστικά είδη στον πλανήτη. Και γι” αυτό δε βγάζει κανένα νόημα για εμάς τους ανθρώπους να το πίνουμε.


Σα να μην έφτανε αυτό, το αγελαδινό γάλα περιέχει κατά μέσο όρο τρεις φορές περισσότερη πρωτεΐνη από το ανθρώπινο γάλα, συμβάλλοντας έτσι σε μια ποικιλία ασθενειών και νοσημάτων. Αυτό ίσως να είναι το κίνητρο που χρειάζεσαι για να βοηθηθείς να κόψεις τα γαλακτοκομικά.

(Αυτό το περιεχόμενο που παρέχεται παραπάνω, είναι για πληροφοριακούς σκοπούς και δεν υποκαθιστά την ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή αγωγή.)





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις