ΑΙΣΧΟΣ.ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ. "ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ" Η ΑΙΜΟΜΙΞΙΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ

Γερμανία: «Θεμελιώδες δικαίωμα» η αιμομιξία 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Πιθανώς να επιτραπεί στη χώρα-Πρόταση κυβερνητικής επιτροπής δεοντολογίας
Πιθανώς να επιτραπεί η αιμομιξία μεταξύ αδερφών στη Γερμανία, έπειτα από πρόταση κυβερνητικής επιτροπής δεοντολογίας η οποία υποστηρίζει ότι η υπάρχουσα νομοθεσία που την απαγορεύει αποτελεί απαράδεκτη προσβολή του δικαιώματος της σεξουαλικής αυτοδιάθεσης.

«Ο νόμος δεν μπορεί από μόνος του να διατηρεί μια κοινωνική προκατάληψη»
, ανέφερε το Γερμανικό Συμβούλιο Δεοντολογίας, συμπληρώνοντας μάλιστα πως «το θεμελιώδες δικαίωμα των ενήλικων αδερφών για σεξουαλική αυτοδιάθεση πρέπει να ληφθεί περισσότερο υπόψη από την αφηρημένη ιδέα της προστασίας της οικογένειας».

Η παρέμβαση έγινε με αφορμή περιστατικό αιμομιξίας στη Σαξονία. Το ζευγάρι μεγάλωσε ξεχωριστά και γνωρίστηκε όταν ο Πάτρικ ήταν ενήλικος ενώ η Σούζαν 16 ετών. Απέκτησαν μαζί τέσσερα παιδιά. Ο Πάτρικ καταδικάστηκε σε τριετή κάθειρξη γιααιμομιξία και απέτυχε επανειλημμένως να ανατρέψει την ετυμηγορία από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το ζευγάρι υποχρεώθηκε να ζήσει ξεχωριστά, έπειτα από δικαστική απόφαση που είχε ως σκοπό την προστασία των παιδιών τους από τις συνέπειες της σχέσης τους. Μάλιστα δύο από τα παιδιά τους είναι ειδικών αναγκών, επιβεβαιώνοντας τις απόψεις που θέλουν τηναιμομιξία υπεύθυνη για τη γέννηση παιδιών με γενετικές ανωμαλίες.
Ωστόσο, το συμβούλιο αντέταξε το επιχείρημα πως δεν έχει απαγορευτεί η τεκνοποίηση σε άλλα ζευγάρια με γενετικές δυσλειτουργίες. Πρόσθεσε ότι βάσισε την γνωμοδότησή σε εκτενή έρευνα που έδειξε πως πολλά αιμομικτικά ζευγάρια, μη έχοντας άλλη επιλογή, καταφεύγουν στη μυστικότητα.  

Σε μια περίπτωση μάλιστα, γυναίκα δέχθηκε απειλές από τον πατέρα της και τον πρώην σύζυγό της ότι θα της στερούταν η επιμέλεια των παιδιών της αν δεν σταματούσε άμεσα την κρυφή σχέση που διατηρούσε με τον ετεροθαλή αδερφό της.

Η αιμομιξία παραμένει παράνομη στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και η συζήτηση για το θέμα εξακολουθεί να αποτελεί ταμπού στη Γερμανία. Μάλιστα, σε έρευνα του γερμανικού Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ, το 2-4% των Γερμανών παραδέχθηκε πως έχει «αιμομικτικές εμπειρίες».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις