Δαμάσκηνα για διατήρηση των οστών
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η καθημερινή κατανάλωση 100 γραμμαρίων δαμάσκηνων - δέκα τεμάχια αποξηραμένων φρούτων για ένα χρόνο βελτίωσε την οστική πυκνότητα στο αντιβράχιο και το κάτω μέρος της σπονδυλικής στήλης και επίσης μείωσε την οστική απώλεια.
Θετικό αποτέλεσμα παρατηρήθηκε επίσης με την τακτική κατανάλωση δαμάσκηνων για έξι μήνες.
Ένας πιθανός λόγος για αυτό το αποτέλεσμα είναι ότι τα δαμάσκηνα έχουν θετική επίδραση στην εντερική μικροχλωρίδα, μειώνοντας τη φλεγμονή σε όλο το σώμα.
Ως αποτέλεσμα, μειώνεται το καταστροφικό στρες, το οποίο επηρεάζει την οστική πυκνότητα



Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου