Το χρώμα των τροφών και η επίδρασή τους στον οργανισμό μας


 Λευκά προϊόντα - γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα, ρύζι, σκόρδο, λευκό λάχανο - ηρεμούν, ανακουφίζουν από την ευερεθιστότητα και απομακρύνουν τις τοξικές ουσίες μέσω των νεφρών.

 Οι πράσινες τροφές (μπρόκολο, φυλλώδεις σαλάτες, αρακάς, πράσινες πιπεριές) έχουν θετική επίδραση στην εγκεφαλική δραστηριότητα και ανακουφίζουν από τη νευρική ένταση.
 

 Οι κίτρινες τροφές (λεμόνια, ανανάδες, μπανάνες, καλαμπόκι, κίτρινο τυρί και κρόκοι αυγών) διεγείρουν την πέψη των τροφίμων, βελτιώνουν την όρεξη και βοηθούν στον καθαρισμό του αίματος.
 

 Τα πορτοκαλί λαχανικά (καρότα, βερίκοκα, μανταρίνια και πορτοκάλια) βοηθούν στην αποκατάσταση των νευρικών κυττάρων, βελτιώνουν τη διάθεση, ανακουφίζουν από πονοκεφάλους και βοηθούν επίσης τα νεφρά να απομακρύνουν τα τοξικά απόβλητα.
 

 Τα κόκκινα λαχανικά (παντζάρια, πιπεριές, ντομάτες και φράουλες) διεγείρουν τον μεταβολισμό και βελτιώνουν επίσης την κυκλοφορία του αίματος.

 Τα λαχανικά με μπλε χρώμα (σκούρα σταφύλια, δαμάσκηνα και βατόμουρα) περιέχουν την ουσία «ανθοσίνη», η οποία προστατεύει τα αιμοφόρα αγγεία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις