Η θρυλική Σμαραγδένια Πινακίδα και τα μυστήριά της
Ένας από τους σημαντικότερους χαρακτήρες στην ιστορία της αλχημείας είναι ο Ερμής Τρισμέγιστος. Η Πινακίδα, γράφτηκε από τον ίδιο τον Ερμή και θεωρείται η βάση της δυτικής αλχημικής φιλοσοφίας και πρακτικής.
Ο Σμαραγδένιος Πίνακας λέγεται ότι είναι μια πλάκα από σμαράγδι ή άλλη πράσινη πέτρα στην οποία είναι γραμμένα τα μυστικά του σύμπαντος. Η προέλευση της αρχικής Σμαραγδένιας Πινακίδας είναι ασαφής και περιβάλλεται από θρύλους. Η πιο συνηθισμένη ιστορία υποστηρίζει ότι η πινακίδα βρέθηκε σε έναν σπηλαιώδη τάφο κάτω από το άγαλμα του Ερμή στην Τιάνα, πιασμένη στα χέρια μιας μούμιας του ίδιου του Ερμή Τρισμέγιστου.
Ο δημιουργός της σμαραγδένιας πινακίδας παρουσιάζεται στο μύθο ως ο αιγυπτιακός θεός Θωθ, ο οποίος φέρεται να χώρισε τις γνώσεις του σε 42 σμαραγδένιες πινακίδες, κωδικοποιώντας τις μεγάλες επιστημονικές αρχές που διέπουν το σύμπαν.
ΚΑΙ ΚΑΠΩΣ ΈΤΣΙ ΣΟΥ ΠΕΡΝΟΎΝ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΌΝΙΑ ΟΙ ΧΑΖΑΡΟΚΡΟΝΙΟΙ Κ ΝΑ "ΕΛΈΓΧΟΥΝ" ΔΙΆΦΟΡΑ... ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΜΑ! ΤΟΣΟ ΛΕΠΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΝΑ ΤΑΦΗΣΑΝ ΕΤΣΙ.ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΜΆΘΕΙΣ ΤΙ Κ ΠΩΣ Κ ΓΙΑΤΊ.
ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΩΡΑ... ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΔΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΎΡΩ ΣΟΥ ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΘΡΩΠΕ,ΝΑΝΑΙ ΜΕ ΑΝΙΔΙΟΤΈΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ
ΣΟΦΙΑ Κ ΟΧΙ ΞΟΥΠΝΙΟΙ... ΜΥΑΛΟ! Κ ΟΧΙ ΚΟΥΤΟΠΌΝΗΡΟΙ...
ΤΙΜΙΟΙ! ΚΙΟΧΙ ΓΥΦΤΕΜΠΟΡΟΙ
Ε ΤΟΤΕ Κ ΠΑΛΙ ΠΑΡΕ 10' Κ ΣΚΕΨΟΥ.
Ι'Μ ΠΩΣ!
Οι πλάκες δε αυτές (άγνωστο πώς) είναι έτσι η δομικη κατασκευή τους όπου δεν υπόκειται σε καμία είδους φυσικής η αλλης (π.χ. πυρηνικής) καταστροφής..
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι εδώ λες ότι ήρθαν για να μείνουν ως μια αιώνια ιστορικη και πνευματική παρακαταθηκη..
Τίποτα τυχαίο, ούτε καν η ατυχία.