Σοκάρει η πρόβλεψη Αμερικανού επιστήμονα: Νέος ιός θα είναι 100 φορές χειρότερος
Ο κορωνοϊός ίσως να μην είναι ο μόνος που απειλεί την ανθρωπότητα, καθώς επιστήμονας προειδοποιεί για την εμφάνιση άλλου ενός
που θα είναι «100 φορές χειρότερος».
Ο Αμερικανός επιστήμονας, Μάικλ Γκρέγκερ, χτυπά «καμπανάκι» για την ανθρωπότητα, αφού υποστηρίζει ότι δεν αποκλείεται η εμφάνιση ενός ιού, που θα είναι «100 φορές χειρότερος για την ανθρωπότητα» και θα έχει μεταδοθεί από τα ζώα.
Συγκεκριμένα, ο ίδιος αναφέρει στο βιβλίο του, με τίτλο «Πώς να επιβιώσετε από μια πανδημία», πως οι ζωονόσοι είναι τα κλειδιά για όλα τα δεινά όσον αφορά στους ιούς και ότι ο κορωνοϊός δεν είναι ο τελευταίος που θα πλήξει την ανθρωπότητα σε τέτοια κλίμακα.
Αυτός ο αποκαλυπτικός ιός θα είναι «100 φορές χειρότερος» όταν φτάσει και ο Γκρέγκερ επισήμανε πως ο νέος φορέας του ιού H5N1 είναι μια κότα, της οποίας το κρέας καταναλώνεται ευρέως. Το ανθρώπινο σώμα γίνεται όλο και πιο ευάλωτο στον ιό λόγω μη στείρων συνθηκών παρασκευής και των χημικών ουσιών που κάνουν τα πουλερικά να μεγαλώνουν.
Ο ίδιος, μάλιστα, γράφει στο βιβλίο του το εξής:
«Με πανδημίες όπου ένας ιός μεταδίδεται εξαιρετικά γρήγορα από άνθρωπο σε άνθρωπο, δεν τίθεται ζήτημα για το αν, αλλά για το πότε».
Ο ιός Η5Ν1 μοιάζει με εκείνον της ισπανικής γρίπης
Από την πλευρά του, ο ειδικός για τις μολυσματικές ασθένειες, Μάικλ Όστερχολμ, υπογραμμίζει πως ο ιός H5N1 μοιάζει με τον «ξάδελφό του, τον ιό του 1918» και θα μπορούσε να οδηγήσει στην επανάληψη της επιδημίας της ισπανικής γρίπης, που καταγράφηκε τον περασμένο αιώνα.Επίσης, ο επιστήμονας τονίζει πως όλα τα κοτόπουλα που γεννιούνται, μπορούν να επωάσουν τον προαναφερθέντα ιό.
Ο ειδικός ισχυρίστηκε, ακόμα, ότι το 1997 υπήρχε ένα νέο στέλεχος της γρίπης γνωστό ως H5N1. Το πρώτο μολυσμένο άτομο λέγεται ότι ήταν ένα αγόρι τριών ετών από το Χονγκ Κονγκ, το οποίο πονούσε στον λαιμό και στην κοιλιά και πέθανε από οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια.
Ευτυχώς, η εξάπλωσή του περιορίστηκε και μόνο 18 άτομα μολύνθηκαν, αλλά τρία από αυτά πέθαναν.
Ο Όστερχολμ, τέλος, κάνει λόγο εκτροφή ορνίθων, όχι σε τεράστια εργοστάσια, αλλά σε μικρά αγροκτήματα και με λιγότερα πουλιά σε πιο υγιεινές συνθήκες ώστε να αποφευχθεί μια νέα επιδημία.
ΠΗΓΗ
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου