Πανδημίες, υπερθέρμανση και κατευθυνόμενοι ηγέτες

 

Πανδημίες, υπερθέρμανση του πλανήτη και κατευθυνόμενοι πολιτικοί ηγέτες. Πριν από 10 χρόνια προειδοποίησα τι κάνουν. Έτσι, όπως σήμερα, είναι
μια πραγματικότητα”.
Αυτό το απολύτως αληθινό σχόλιο και άκρως ανησυχητικό παράλληλα ανήκει στην γνωστή ερευνήτρια της Λέσχης Μπιλντερμπεργκ, Cristina Martín Jiménez με αφορμή την έξαρση του κοροναϊού παγκοσμίως.
“Γνωρίζω ότι είπα πώς χρησιμοποίησαν την τακτική της πανδημίας για να προκαλούν παγκόσμιο συναγερμό, γιατί ο φόβος είναι ο βασικός πυλώνας του ελέγχου της κοινωνίας” αναφέρει η ερευνήτρια και χρησιμοποιεί ως βασικό επιχείρημα τα στοιχεία για το πως η ασθένεια που προέρχεται από την Κίνα μπορεί να πλήξει όχι μόνο την υγειονομική πραγματικότητα χωρών πολύ μακριά, σε άλλες ηπείρους, αλλά ακόμη και αυτήν την οικονομική ζωή τους.
Η Μαρτίν Χιμένεθ επικαλείται όσα ανακοίνωσε η Deutsche Bank, η οποία προειδοποίησε πως ο κοροναϊός θα μπορούσε να οδηγήσει τη Γερμανία σε ύφεση.
"Η επιδημία COVID-19 είναι ένας κίνδυνος για την παγκόσμια ανάκαμψη", προσθέτει η μελέτη ης τράπεζας.
Ο κοροναϊός θα μπορούσε να οδηγήσει τη γερμανική οικονομία, η οποία είναι ήδη πολύ αδύναμη , σε ύφεση, λέει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank για τη Γερμανία, Στέφαν Σνάιντερ.
Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε χθες, η Deutsche Bank αναφέρει ότι «η κατάσταση στη Γερμανία είναι ολοένα και πιο επίπεδη» και ότι τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή, την είσοδο στην αγορά και το λιανικό εμπόριο για τον Δεκέμβριο ήταν πολύ αδύναμα και υποδηλώνουν ελαφρά πτώση του εγχώριου ακαθάριστου προϊόντος (ΑΕΠ) το τέταρτο τρίμηνο.
"Επιπλέον, ο κοροναϊός είναι ένας κίνδυνος για την παγκόσμια ανάκαμψη ", επειδή οι ελπίδες για ανάκαμψη στην κινεζική οικονομία μειώνονται, προσθέτει ο Schneider.
Αυτός ο παράγοντας θα μπορούσε επίσης να κοστίσει το γερμανικό ΑΕΠ κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες το πρώτο τρίμηνο , επομένως φαίνεται πιθανή μια τεχνική ύφεση το χειμερινό εξάμηνο, το τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους και το πρώτο από αυτό.
Μια τεχνική ύφεση συμβαίνει όταν η οικονομία συρρικνώνεται σε δύο τρίμηνα στη σειρά.
Πέρυσι, η γερμανική οικονομία απέφυγε την τεχνική ύφεση την τελευταία στιγμή, επιτυγχάνοντας μια μικρή αύξηση το τρίτο τρίμηνο, μετά τη σύναψη συμβάσεων στη δεύτερη.
Το ξέσπασμα του κοροναϊού μπορεί να αυξήσει την προσοχή των κινεζικών εταιρειών και έτσι να περιορίσει την ανάκαμψη της ζήτησης από τον ασιατικό γίγαντα επί των γερμανικών αγαθών , γεγονός που θα έβλαπτε περαιτέρω τις εξαγωγές γερμανικών εταιρειών, οι οποίες είναι ήδη εξασθενημένες.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ευρωπαϊκών Οικονομικών Ερευνών Αχίμ Γουμπάτς δήλωσε χθες το βράδυ σε συνάντηση με δημοσιογράφους στη Φραγκφούρτη ότι εάν η μόλυνση από κοροναϊό είναι παρόμοια με αυτή που προκλήθηκε από τον SARS "Θα υπάρξουν μόνο βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα."














ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις