Οι Σκοπιανοί προκαλούν αλλά τους «πουλάμε και τους αγοράζουμε» - Η συμφωνία με την ΔΕΗ
Τα Σκόπια είναι περισσότερο γνωστά στην Ελλάδα λόγω των αξιώσεων που έχουν.
στην Ελληνική ιστορία. Ειδικά το τελευταίο διάστημα υπάρχει μεγάλη κινητικότητα του Έλληνα ΥΠΕΞ και του Σκοπιανού ομολόγου του. Ακούμε διάφορα από τους γείτονες οι οποίοι ούτε λίγο, ούτε πολύ εκτός από το ότι διεκδικούν την ιστορία μας, διεκδικούν και Ελληνική Γη.
Οι Σκοπιανοί πέρα από το ότι είναι ανύπαρκτοι στρατιωτικά, είναι γενικότερα σε δύσκολη θέση. Οκτώ Ελληνικές εταιρίες ανήκουν στους μεγάλους «παίκτες» της αγοράς των Σκοπίων.
Εκτός από όλα τα παραπάνω σήμερα ήρθε μια είδηση η οποία τάραξε τα νερά για τους γείτονες.
Η συμφωνία με την ΔΕΗ
Εγκρίθηκε και τυπικά από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ, μετά την ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων οικονομικών και νομικών ενεργειών, η εξαγορά της εταιρείας εμπορίας και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας EDS στα Σκόπια, έναντι τιμήματος 4,8 εκατ. ευρώ.
Όπως επισημαίνει η ΔΕΗ, «η συγκεκριμένη εξαγορά εντάσσεται στη στρατηγική διεθνοποίησης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της ΔΕΗ και ειδικότερα στην περιοχή των Βαλκανίων όπου επιδιώκει να καταστεί ηγετική δύναμη ενόψει και της επερχόμενης ενοποίησης των αγορών ενέργειας που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση».
Τονίζεται ακόμη ότι ο Όμιλος EDS, αποτελεί μία δυναμικά ανερχόμενη εταιρεία στον τομέα της εμπορίας και προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας, στα Σκόπια. Ιδρύθηκε το 2012 και έχει θυγατρικές στη Σερβία, στη Σλοβακία και στο Κόσσοβο. Είναι μέλος του Ουγγρικού Χρηματιστηρίου Ηλεκτρικής Ενέργειας (HUPX) και διαθέτει άδειες εμπορίας (trading) Ηλεκτρικής Ενέργειας στη Σερβία, στο Κόσσοβο, στην Κροατία, στη Βουλγαρία και στην Ουγγαρία.
Είναι από τους σημαντικότερους συμμετέχοντες στο απελευθερωμένο τμήμα της Ηλεκτρικής Αγοράς προμήθειας της γειτονικής χώρας και παρέχει ηλεκτρική ενέργεια κυρίως σε μεγάλες βιομηχανίες και επιχειρήσεις.
Το χαρτοφυλάκιο των πελατών της περιλαμβάνει το 40% των εταιρειών με περισσότερους από 50 υπαλλήλους, για τις οποίες διαθέτει ισχύ συνολικά 320 μεγαβάτ. Τέλος, διαθέτει χαρτοφυλάκιο πελατών 10 μεγαβάτ στην αγορά προμήθειας (λιανική) της Σερβίας.
Με βάση όλα τα παραπάνω νιώθετε ότι τα Σκόπια μπορούν να έχουν αξιώσεις;
Αν δεν υπήρχε έντονο το Ελληνικό στοιχείο, δεν θα είχαν στον ήλιο μοίρα. Όταν λοιπόν ακούμε ότι οι Σκοπιανοί θέλουν το ένα και το άλλο δεν μπορούμε να μην σκεφτούμε το εξής:
Εξαρτώνται από εμάς οικονομικά, ρεύμα θα παίρνουν από την ΔΕΗ, στρατό αξιόλογο δεν έχουν, ε λοιπόν τι έχουν και κοντεύουν να μας πάρουν το όνομα;
Τα Σκόπια έχουν μόνο ένα πράγμα: Tην στήριξη των Διεθνών λαμογιών (για την ώρα), τα οποία λαμόγια δεν συμπαθούν την Ελλάδα και θέλουν να την τιμωρήσουν με το ξεπούλημα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
Τα Σκόπια δεν έχουν καμία απολύτως δύναμη. Βέβαια βλέπουμε ότι οι Έλληνες πολιτικοί (εξαίρεση ο Καραμανλής), έχουν την τάση να κάθονται στο τραπέζι του διαλόγου με τους Σκοπιανούς με κύριο θέμα, το ξεπούλημα του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
Επομένως, η Ελλάδα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τα Σκόπια, μόνο από τους πολιτικούς έχει να φοβηθεί οι οποίοι ακολουθούν εντολές και ευτυχώς σε πολλές περιπτώσεις δεν τις ακολουθούν πιστά διότι έχουν και τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.
Συμπέρασμα:
Τα Σκόπια δεν έχουν καμία δύναμη, δεν μπορούν να συγκριθούν με την Ελλάδα σε καμία περίπτωση. Πρόβλημα ηγεσίας έχουμε και τίποτα παραπάνω.
ΠΗΓΗ
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου