Επιχείρηση αφελληνισμού της Β. Ηπείρου - Ανατινάζουν σπίτια και επιχειρήσεις Ελλήνων


xeimaraspitiaagra


Στο Πύλιουρι της Χιμάρας, κατεδαφίστηκε πριν λίγες μέρες, το κτήριο που φιλοξενούσε το παντοπωλείο του χωριού. Όπως μεταδίδει το himara.gr, ηλικιωμένοι κάτοικοι του χωριού παρακαλούσαν να μην τους χαλάσουν την
μοναδική πηγή ζωής, ενώ ο δυστυχής ιδιοκτήτης του κτηρίου, ο μόνος κάτω των 65 ετών και πατέρας των δύο μοναδικών ανήλικων παιδιών του χωριού, περιφερόταν τριγύρω αμήχανα.
Προσπάθησαν μάταια να εμποδίσουν την κατεδάφιση. Ο κατεστραμμένος οικονομικά ιδιοκτήτης του παντοπωλείου σίγουρα θα κόψει ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή για την Αθήνα γι' αυτόν και την οικογένειά του.
Το παντοπωλείο στο Πύλιουρι γκρεμίστηκε για να φτιαχτεί δήθεν μια καινούργια πλατεία.
Αντίστοιχο σκηνικό, συνεχίζει η ενημερωτική ιστοσελίδα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, και στο χωριό Δρυμάδες όπου έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις και συνεργεία με εκρηκτικά για να ανατινάξουν τα καινούργια σπίτια του χωριού καθώς δεν συνάδουν με τα νέα κριτήρια που επέβαλλε η αλβανική Κυβέρνηση, έπειτα από την ανακήρυξη του χωριού ως Ιστορικό Κέντρο.
Ακολουθούν το χωριό Βουνό και το παλιό χωριό της Χιμάρας, ενώ κανείς δεν ξέρει μπροστά σε ποιου την πόρτα θα σταματήσουν την επόμενη μέρα οι μπουλντόζες αλλά και ο στρατός που ανατινάζει σπίτια κι επιχειρήσεις.





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις