Αλαλούμ με τη μεταφορά των λαθρομεταναστών- Τους πάνε από στάδιο σε στάδιο!






 Μπορεί χθες να ανακοινώθηκε πώς οι λαθρομετανάστες που βρίσκονται στο Τάε Κβον Ντο στο Παλαιό Φάληρο θα μεταφερθούν στο γήπεδο χόκεϊ, ωστόσο, η απομάκρυνσή τους έχει ήδη ξεκινήσει και σύμφωνα με πληροφορίες, ο χώρος στο Ελληνικό δεν είναι έτοιμος για να τους υποδεχθεί.
Σύμφωνα με πηγές, είχε ζητηθεί να αδειάσει ο χώρος στο Τάε Κβον Ντο μέχρι τις 11, σήμερα το πρωί. Ήδη, οι περισσότεροι λαθρομετανάστες βρίσκονται έξω από τον χώρο, ενώ την ίδια ώρα απομακρύνθηκαν και οι εθελοντικές οργανώσεις που
βρίσκονταν εκεί για να τους βοηθήσουν, όπως ο Ερυθρός Σταυρός.

Μιλώντας σε διαδικτυακή ιστοσελίδα, άτομα από τις οργανώσεις αυτές είπαν ότι στους λαθρομετανάστες που έφτασαν στην Αττική από την Ειδομένη δόθηκε πρωινό και στη συνέχεια τους ζητήθηκε να μαζέψουν τα υπάρχοντά τους και να αποχωρήσουν.

Ωστόσο, είναι άγνωστο το πού θα μεταφερθούν αφού, όπως ανακοίνωσαν και χθες οι δήμαρχοι Γλυφάδας, Ελληνικού-Αργυρούπολης και Αλίμου μετά τη συνάντηση που είχαν με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, ο χώρος στο γήπεδο χόκεϊ θα είναι έτοιμος την Πέμπτη ή την Παρασκευή.

Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές, τα σκουπίδια στο γήπεδο χόκεϊ έχουν τέτοιο όγκο που είναι αδύνατο να ανοίξουν ακόμη και οι πόρτες!

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν την ίδια ώρα ότι η εντολή που είχε δοθεί ήταν να αδειάσει ο χώρος στο Τάε Κβον Ντο μέχρι τις 11 και να αρχίσει η μετακίνηση των λαθρομεταναστών. Ωστόσο, οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι δεν γνωρίζουν το πού θα μεταφερθούν οι μετανάστες ή πώς θα φύγουν από το Τάε Κβον Ντο.

Άλλωστε, από αύριο, Πέμπτη, η πρώην ολυμπιακή εγκατάσταση πρέπει να παραδοθεί στην εταιρεία αξιοποίησης ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΑΔ), αφού το ερχόμενο Σάββατο ξεκινούν στο συγκεκριμένο γήπεδο πανευρωπαϊκοί αγώνες.

Πάντως, παρά τις εντάσεις που προκλήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, σήμερα επικρατούσε ηρεμία στο Τάε Κβον Ντο και όλα κυλούν -μέχρι στιγμής- ομαλά.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις εγκαταστάσεις του Τάε Κβον Ντο δεν έχουν σημειωθεί σημαντικές ζημίες, παρά μόνο σε καζανάκια και βρύσες. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν κύκλοι της ΕΤΑΑΔ πρόκειται για φυσιολογικές φθορές σε χώρο όπου φιλοξενήθηκαν περισσότερα από 2.000 άτομα. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην απολύμανση και στον καθαρισμό των εγκαταστάσεων. Οι εργασίες αυτές μαζί με την αποκατάσταση των ζημιών εκτιμάται ότι θα στοιχίσουν περί τα 20.000 ευρώ και θα ξεκινήσουν αμέσως μετά την απομάκρυνση των λαθρομεταναστών.


Σημειώνεται ότι χθες το βράδυ δια στόματος του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, ανακοινώθηκε ότι ο χώρος μετεγκατάστασής τους θα είναι το γήπεδο χόκεϊ στο Ελληνικό, όπως συμφωνήθηκε κατά την τρίτη συνάντηση που είχε με τους δημάρχους Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτο, Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη και Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου. Ωστόσο, ερωτήματα προκύπτουν για το εάν οι λαθρομετανάστες που βρίσκονται στο Τάε Κβον Ντο και θα απομακρυνθούν θα μετακινηθούν από στο γήπεδο του χόκεϊ, καθώς οι τρεις δήμαρχοι του παραλιακού μετώπου δήλωσαν χθες ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη ή την Παρασκευή.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση για τη συμφωνία Μουζάλα-δημάρχων πρόκειται για μια "κοινή και αποδεκτή λύση που αντιμετωπίζει την προσωρινή στέγαση προσφύγων και λαθρομεταναστών στην πρώην ολυμπιακή εγκατάσταση του γηπέδου χόκεϊ στο Ελληνικό και συγχρόνως φροντίζει και διασφαλίζει την ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση για τους κατοίκους της περιοχής".

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Μουζάλας "θεωρούμε αυτό το γεγονός ένα εξαιρετικό παράδειγμα δημιουργικής συνεργασίας που και οι δυο πλευρές θα υποστηρίξουν με συνέπεια. Η προσωρινή συνέχιση της χρησιμοποίησης του άνω χώρου για διάστημα ακόμη τριών μηνών θα τελεί υπό τη φύλαξη της ελληνικής αστυνομίας υπό την ευθύνη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και υπό τη συνεργασία των δήμων της περιοχής και της Περιφέρειας Αττικής. Τίποτα βέβαια από όλα αυτά δε θα μπορούσε να συμβεί χωρίς τη συμβολή της Ελληνικό Α.Ε. και του ΤΑΙΠΕΔ στο πλαίσιο των δεσμεύσεων του για την αξιοποίησή του".

Σημειώνεται πως οι χώρες προέλευσης των λαθρομεταναστών που βρίσκονται στο Τάε Κβον Ντο είναι το Αφγανιστάν, το Μαρόκο και η Αλγερία. Αρχικώς καταγεγραμμένοι ήταν 2.500, σήμερα ωστόσο, ο αριθμός τους δεν ξεπερνούσε τους 1.000.





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις