Καθαρίζω τον χώρο μου από ασύμμετρες ενέργειες.
Κάθε μας χώρος είτε είναι το σπίτι μας, είτε είναι το γραφείο μας, είτε το μαγαζί μας, γίνεται «συλλέκτης» ενεργειών.
Συνήθως όλες οι ενέργειες των χώρων μαζεύονται στις γωνίες των δωματίων. Την ενέργεια στον χώρο εμείς μπορεί να μην την αντιλαμβανόμαστε και να μην καταλαβαίνουμε πόσο έχει «φορτωθεί» η ατμόσφαιρά μας. Όσο φορτώνεται η ενέργεια του σπιτιού μας ή του χώρου
μας γενικά, γίνεται τοξική και αντί να μας ξεκουράζει και να μας ηρεμεί γίνεται ένας πόλος αντίθετός από την χαλάρωση και την ξεκούραση μας. Όχι όμως μόνο αυτό. Ενώ εμείς είμαστε στο σπίτι μας και θέλουμε να χαλαρώσουμε, νιώθουμε φορές ότι η ενέργειά του μας «πνίγει» και λέμε συχνά τη φράση «δεν με χωράει το σπίτι μου». Ναι έτσι είναι, όταν το σπίτι μας τετραπλασιάσει το «βάρος» του και αυτό το βάρος έρχεται και «κάθεται» επάνω μας.
Έτσι το σπίτι μας ή ο χώρος μας λειτουργεί ως εχθρός μας και ενισχύει καβγάδες, τσακωμούς, τυχόν ατυχήματα αλλά ακόμη και ζημιές. Η μία ιδέα είναι να γίνονται αραιά και που και η άλλη είναι να αρχίσουν να γίνονται όλο και πιο συχνά.
Το πώς και από πού μαζεύεται η ενέργεια στους χώρους μας μπορούμε λίγο πολύ όλοι να το καταλάβουμε. Για παράδειγμα όλων όσων ζουν σε πόλεις, το σπίτι μας γεμίζει τοξικότητα απλώς και μόνο όταν ανοίξουμε το παράθυρο μας για να ανανεώσουμε τον αέρα του. Όμως επειδή γενικά στις πόλεις η ενέργεια είναι από μόνη της τοξική, είτε από το άγχος που υπάρχει, είτε από τα καυσαέρια όλο αυτό μπαίνει μέσα στα σπίτια μας. Η ενέργεια αυτή αφομοιώνεται απόλυτα από τα έπιπλά μας, από τις κουρτίνες μας, κάθεται στους τοίχους αλλά και στις γωνίες του δωματίου. Έτσι ναι μεν εμείς αλλάξαμε τον αέρα, αλλά βάλαμε μέσα στα σπίτια μας ένα τοξικό δηλητήριο από την ενέργεια του έξω χώρου. Εκτός από αυτό εμείς παράλληλα θα κάνουμε μέσα στα σπίτια μας συζητήσεις που έχουν μέσα τους προβλήματα, άγχος, στεναχώριες κλπ. Σαν να μη φτάνουν αυτά έχουμε και έναν ακόμη «σύμμαχο» που ακούει στο όνομα τηλεόραση, την οποία την έχουμε σε κάθε δωμάτιο. Της «δώσαμε» τον ρόλο του «αρχηγού» μέσα στα σπίτια μας. Έτσι την βάλαμε και στην κρεβατοκάμαρά μας, τάχα για να μας νανουρίζει. Το τι μας κάνει η τηλεόραση κατά τη διάρκεια του ύπνου, θα έρθει σε επόμενο κείμενο.
Αυτή είναι η πραγματικότητα μας λοιπόν, αυτή είναι μία διαδρομή αλήθεια, που δεν μπορούμε να την αποφύγουμε. Δεν μπορούμε να αποφύγουμε δηλαδή να ανοίξουμε το παράθυρό μας, δεν μπορούμε να αποφύγουμε να αγχωθούμε, να συζητήσουμε μέσα στα σπίτια μας. Και αφού όλα αυτά δεν μπορούμε να τα αποφύγουμε, μπορούμε τουλάχιστον να λάβουμε τα μέτρα μας και να μάθουμε τους τρόπους «καθαρισμού» τους.
Η αλλαγή ενέργειας του χώρου λοιπόν ξεκινά από το τόσο ίσως βαρετό ξεσκόνισμα. Όταν ξεσκονίζουμε αυτόματα αλλάζουμε την ενέργεια του χώρου. Το σφουγγάρισμα κι εκείνο αλλάζει απόλυτα τη δόνηση του χώρου. Μπορούμε να ρίξουμε στον κουβά μας λίγες σταγόνες από αιθέριο έλαιο λεβάντας η οποία είναι αυτή που θα μας καθαρίσει και θα απολυμαίνει τον χώρο μας απόλυτα. Ενώ το άρωμά της θα κρατήσει για ώρες στο σπίτι μας. Μπορούμε να κάψουμε φύλλα από φασκόμηλο, το οποίο αλλάζει απόλυτα την ενέργεια στον χώρο. Ανάβουμε ξερά φύλλα από φασκόμηλο και τα βάζουμε σε ένα μεταλλικό μπολ και περνάμε το μπολ από κάθε γωνία του χώρου, από δεξιά προς τα αριστερά. Και το υπόλοιπο το αφήνουμε στο κέντρο του δωματίου για να το καθαρίσει απόλυτα. Μπορούμε επίσης να διαβάζουμε προσευχές μέσα στο σπίτι μας, αν το επιθυμούμε.
Αυτά όλα κάθε πότε να τα κάνουμε ? Μα αν καθαρίζουμε τα σπίτια μας μία φορά τη βδομάδα, έτσι θα κάνουμε και με όλο αυτό. Το σπίτι μας θα αποκτήσει μία εντελώς διαφορετική ενέργεια. Θα γίνει φιλικό, ζεστό, ήρεμο και θα νιώθουμε εκεί μέσα ότι είμαστε σε μία τρυφερή αγκαλιά.
Αν τώρα, υπάρξουν έντονες συζητήσεις μέσα στο σπίτι μας, μπορούμε να ανάψουμε ένα επιτραπέζιο κερί για να βοηθάει στην απορρόφηση της ενέργειας.
Αν θελήσουμε να δούμε μία εκπομπή στην τηλεόραση που έχει έντονο χαρακτήρα, ας κάνουμε πάλι το ίδιο με το κερί.
Μπορούμε φυσικά και μία φορά τον μήνα, στην πρώτη του μηνός να περνάμε από έναν ναό και να παίρνουμε Αγιασμό. Τον Αγιασμό τον ρίχνουμε σε όλες τις γωνίες του σπιτιού μας, αλλά και στη μέση των δωματίων σχηματίζοντας το σύμβολο του Σταυρού.
Αν πάλι νιώθουμε ότι έχουμε ανάγκη από κάτι πιο έντονο και εξειδικευμένο, τότε μπορούμε να ζητήσουμε την βοήθεια ενός Ιερέα για να μας κάνει Αγιασμό, Ευχέλαιο και να μας διαβάσει την Ευχή της Βασκανίας.
Με όλα αυτά τα σπίτια μας και οι χώροι μας θα είναι πάντα γεμάτοι από κατάνυξη. Θα είναι φιλικοί και θα γίνουν η «αιτία» να έρθουν όμορφα πράγματα στη ζωή μας. Γιατί το να αποφύγουμε να ζούμε, μέσα από τις συνθήκες του βίου μας δεν είναι εύκολο, αλλά το να προστατευτούμε από όλα αυτά είναι δικαίωμά μας. Γιατί η τοξικότητα ενός χώρου που μας δέχεται καθημερινά, μπορεί να γίνει ακόμη και η αιτία ασθενειών.
Αν για κάποιο λόγο δεν μπορείτε να αλλάξετε την δόνηση στον χώρο εργασία σας, γιατί απλώς ο χώρος δεν σας ανήκει. Μπορείτε να έχετε μαζί σας ένα σταυρουδάκι και όταν νιώθετε ότι βάλλεστε από ενέργειες να λέτε από μέσα σας την ευχή «Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον με». Όσο πιο πολλές φορές, μέχρι να νιώσετε ανακούφιση. Αυτή η ευχή είναι σαν ένα «ξίφος», θα διώξει μακριά σας κάθε τι το ασύμμετρο, θα μαλακώσει όλες σας τις σχέσεις και τις συναλλαγές σας.
ΠΗΓΗ
Δωροθέα
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου