Ω-3 ΛΙΠΑΡΑ ΟΞΕΑ.....ΜΙΑ ΒΟΜΒΑ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ....!!!
Διαβαστε αναλυτικα παρακατω ερευνες γυρω απο την βομβα υγειας που
λεγεται Ω-3 λιπαρα οξεα....
το ιχθυέλαο βοηθα:
α) Την καρδιά
β) Το αίμα
γ) Τους συνδέσμους
δ) Το γαστρεντερικό
ζ) Τον εγκέφαλο
Το ιχθυέλαιο είναι μοναδικό..πανίσχυρο φάρμακο(;)..πολλαπλής χρησιμότητος που μας προσφέρει η φύση και ΟΧΙ το χημικό οπλοστάσιο!
Ανήκει στην κατηγορία των..απαραιτητων λιπαρων οξεων μακρας αλυσσιδας με 25+ μόρια άνθρακα..
Το ιχθυέλαιο το βρίσκουμε στα λιπαρά, ταπεινά, ψάρια,που ευτυχώς μας παρέχει άφθονα ο τόπος μας!
Μακροχρόνιες και επίπονες έρευνες έδειξαν ότι;
Αυτό το εντελώς ιδιαίτερο λίπος ειναι τόσο απαραίτητο για τα κύτταρα, ώστε αυτά να δυσλειτουργούν χωρίςτην παρουσία του..προκαλώντας μιαν αλυσσιδωτή αντίδραση που τα φθειρει ανεπανόρθωτα..τοσο ώστε σήμερα να μπορούμε με μεγάλη βεβαιότητα να πούμε οτι:
χωρις ω3 λιπαρα οξέα, το σώμα – σε κυτταρικό επίπεδο- καταρρεει..
Ο λόγος αυτής της δραματικής, πλήν όμως όχι ορατής, άμεσα αισθητής κατάρευσης,είναι ότι: το ιχθυέλαιο , ουσιαστικά, ελεγχει την συμπεριφορά των κυττάρων..και κατ επέκταση τη λειτουργία όλου του σώματος!
Μιά μικρή ανισορροπία αυτών των τόσο παρεξηγημένων λιπαρών οξέων στα κύτταρα μπορει να απορρυθμίσει όλο το σώμα!
Τα ω3 λιπαρά οξέα ρυθμιζουν τις βίαιες φλεγμονωδεις επιθεσειςτων κυττάρων σε άλλα κύτταρα..ενισχυουν την αντιοξειδωτική άμυνα του οργανισμού..ρυθμιζουν την δίοδο των ηλεκτρο-χημικών μηνυμάτων στον εγκέφαλο και στα κύτταρα της καρδιάς..
copyright http://kosmaser.wordpress.com/
Οι θεραπευτικές ιδιότητες του ιχθυελαίου , έχουν απίστευτη ευρύτητα και το πιό σπουδαίο : ειναι απολυτα τεκμηριωμενεςεπιστημονικά, άλλο αν οι διάφορες σκοπιμότητες ,δεν επιτρεπουννα προβληθεί το θέμα..
ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ Ω3 ΛΙΠΑΡΑ ΟΞΕΑ..
Είναι μακρές αλυσσίδες λιπαρών οξέων, που απαντώνται κυριως στα λιπαρά ψάρια:
σκουμπρι , σαρδελλα, σολομο, ρεγγα
αλλά και στα καρυδια, στο λινέλαιο, και στην ελαιοκράμβη.
Διακρίνονται σε δύο τύπους:
ΤΟ ΕΡΑ (Εκοσιπεντανοϊκό οξύ, με 25 μορια ανθρακα),
και το DHA (Εικοσιεξανοϊκό οξύ, με 26 μόρια άνθρακα).
Εκτός απ τα ψάρια , μπορούμε να τα βρούμε στο
φαρμακευτικοιχθυελαιο.
Τα ω3λιπαρά οξέα καταπολεμουν:
ΦλεγμονεςΓενικως, οι οποίες προκαλούνται από χημικές ενώσεις καιδινουν πονο
ΣτιςΑρθρωσεις Και
Στο ΒλενογονοΤου Εντερου..
Προκαλώντας:
αρθριτιδες
ασθμα
κολιτιδες
ψωριαση
αρτηριτιδες
Ολα τα παραπάνω νοσογόνα στοιχεία, δημιουργούνται από τη μεγάλη συγκέντρωση ενός άλλου είδους λιπαρών
οξέων μακράς αλυσίδας, συγγενικού με τα ω3
τα ω6 λιπαρά οξέα, που βρίσκονται :
στα φυτικα λαδια, καλαμποκελαιο,ηλιελαιο,βαμβακελαιο,σογελαιο.
αναλογισθείτε τώρα πόσα βιομηχανοποιημένα τρόφιμα καταναλώνουμε
ΜΗ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ οτι περιέχουν άγνωστες ποσότητες αυτών των ω6 λιπαρών οξέων…
Ενα μπισκότο, ένα κουλουράκι, μια τυρόπιτα, κάθε τι που φτειάχνεται με φύλλο κρούστας, κάθε σνάκ , που στα συστατικά του αναγράφει:
φυτικα ελαια..ή φυτικο λιπος.. εννοει.. τα φοβερα trans λιπαρα ..μαργαρινεςκλπ,
ή στην πιό..αθώα του έκδοση..ηλιέλαιο, σογιέλαιο, ή αραβοσσιτέλαιο..
Κι αυτό γιατί όλα τα παραπάνω αντεχουν στο χρόνο και στα ράφια των καταστημάτων..ενώ το ελαιόλαδο ταγγίζει και το σκεύασμα χαλάει.
Χαμηλα επίπεδα DHA συνδέονται με :
καταθλιψη
επιθετικη συμπεριφορα
εγκεφαλικες βλαβες
αλτσχαϊμερ
αννοια
Αν οι μεμβράνες των εγκεφαλικών κυττάρων έχουν DHA είναι υγρές και ευέλικτες, σε σχέση με το ζωϊκό κεκορεσμένο λίπος, όπου είναι σκληρές και άκαμπτες..
Αν οι μεμβράνες των εγκεφαλικών κυττάρων δεν παίρνουν τον κατάλληλο τύπο λιπαρων οξέων, η μεταφορά των μηνυμάτων δεν ολοκληρωνεται..Αυτό σημαίνει:
διαταραχες στη διαθεση….στη συγκεντρωσηστη μνημη στη προσοχη στη συμπεριφορα..
Τα ω3 λιπαραοξέα ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ για την σωστή ανάπτυξη του εγκεφάλου:
στα εμβρυαστα βρεφη στα παιδια, αλλά και για τη λειτουργία του εγκεφάλου στους ενηλίκους..
Το ψάρι είναι ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ…
Τώρα σχετικά με την καρδιά, 300.000 αμερικανοί, πεθαίνουν ξαφνικά κάθε χρόνο, από καρδιακές αρρυθμίες..και η αιτία είναι ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του συστήματος ενεύρωσης του καρδιακού μυός, δηλαδή ελαττωματική ηλεκτρική διέγερση του τριπλού συστήματος διέγερσης:
κολποκοιλιακος κομβος..φλεβοκομβος..δεματιο του χις
Το ιχθυέλαιο ΜΠΟΡΕΙνα ρυθμίσει τον καρδιακό μύ..
αποτρέποντας την εμφάνιση αυτών των επικινδύνων αρρυθμιών..
Αυτό το συμπέρασμα είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΡΟΣΦΑΤΟ..και δυστυχως
δεν δημοσιοποιείται και με την..μεγαλύτερη χαρα από τις φαρμακευτικές εταιρείες, των οποίων ο τζίρος από τα σχετικά με τον εγκέφαλο φάρμακα, είναι τεράστιος, και όχι ανάλογος με το κόστος έρευνας..
Το παράδοξο είναι ότι εδω και 10χρόνια πιστεύονταν οτι το ιχθυέλαιο
απέτρεπε τη στεφανιαια νοσο
λόγω δράσης του στα στεφανιαία αγγεία, και την αθηρωματική πλάκα..
Σημερα κορυφαίοι ερευνητές πιστεύουν ότι η ευεργετική δράσις του ιχθυελαίου στην καρδιά οφείλεται στην αμεση προστασιατης…ηλεκτρικης δραστηριοτητας της, που οταν δυσλειτουργεί μπορεί να οδηγήσει σε αιφνίδιο θάνατο..
Είναι πλέον βέβαιο ότι:
το ιχθυέλαιο βοηθά και αυτούς που ήδη είχαν καποιο καρδιακό επεισόδιο..
αναστελλοντας την εμφανιση επικινδυνων αρρυθμιών..
ΤΟ αξιοσημείωτο..είναι ότι τα ω3 λιπαρά οξέα ως….φάρμακο παρέχουν προστασία από ξαφνικό θάνατο και από καρδιακή ανακοπή..
Αν όλα αυτά σας κίνησαν την προσοχή…δεν μένει παρα να δοκιμάσετε..
Τα ω3 λιπαρά οξέα, προστατεύουν μέσα σε ενα μολις μηνα
απο τη λήψη ηυξημένης ποσότητος..
ΕΝΩ απαιτούνται 2-3 χρόνια προσπαθειας μειωσης της χοληστερίνης, προκειμένου να προστατευτεί κανείς από πιθανόν εμφραγμα..
Οπως φαίνεταιτα Ω3 και η βιταμίνη C προκαλούν απελευθέρωση νιτρικού οξειδίου, μιας χημικής ενώσεως, που συμβάλλει στην καλή φυσιολογία των αρτηριών..
Και τώρα η πιο σημαντική ιδιότητα των Ω3 λιπαρών οξέων ..
διαλυουν τα τριγλυκεριδια..
δηλαδή, χαμηλώνουν τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων στο ορό του αίματος ασφαλέστερα απο οποιοδήποτε φαρμακευτικό σκεύασμα
( π.χ. φιμπράτες)..χωρίς τις..παρενέργειες..τους
Προσέξτε..Τα ρεβύθια είναι πολύτιμα απο μόνα τους…Αν τους προσθέσουμε λίγο κριθαράκι, ή ακόμα καλύτερα λίγο ρύζι καρολίνα..τότε γίνονται πλήρης, απόλυτα ισοροπημένη, σε πρωτεϊνη, υδατάνθρακα και λίπος ( με προσθήκη παρθένου ελαιολάδου…) τροφή..
3-4 φορές τον μήνα είναι αρκετά…
ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΤΟ..
Η δόση ιχθυελαίου, που μπορεί να το επιτύχει αυτό είναι 3-4 γραμμ. τη μέρα..
Διαφορετικά…τους σαργούς αυτούς ψητούς…δεν είναι απαραίτητο να έχετε κάρβουνα, άλλωστε οι 400 βαθμοί Κελσίου, μάλλον κακό σας κάνουν..
Μια απλή ηλεκτρική ψηστιέρα και 200 βαθμοί, τους κάνουν νοστιμότατους…
Και μια σαλάτα με αντράκλα και κρεμμυδι κλπ , θα σας ολοκληρώση τη ΣΩΣΤΗ απόλαυση..
Η πιθανή παρενέργεια:
αύξηση της LDL Xoληστερίνης, είναι άνευ σημασίας αν ασκούμεθα,
με αποτέλεσμα υψηλή HDL ,
και με το πηλίκον τριγλυκεριδίων πρς HDLνα είναι ,όσο το δυνατόν πλησιέστερα στη 1 μονάδα !
ΤΟΤΕ τα μόρια της LDL ,κακής χοληστερίνης, μοιάζουν με μεγάλες , αφράτες ,μπάλες, που ΔΕΝ
προξενούν βλάβες αν σε χτυπήσουν,
αντίθετα αν το πηλίκον είναι μεγαλύτερο του 2,
τότε η LDL, μοιαζει με μπάλες του τένις, δηλαδή μικρές και σκληρές που τραυματίζουν,
και mutatis mutandis τραυματίζουν το ενδοθήλιο των αγγείων μας,
αποσταθεροποιώντας την αθηρωματική πλάκα…
Τα Ω3 λιπαρά οξέα,
μειωνουν τον πόνο από την αρθρίτιδα..όπως έδειξαν δεκάδες μελέτες, που έγιναν τα τελευταία χρόνια,
το ιχθυέλαιο, βοηθά στην ανακούφιση του πόνου, του πρηξίματος και της ακαμψίας, που συνοδεύουν την..ρευματοειδη αρθριτιδα..
Οι δόσεις ιχθυελαίου είναι υψηλές : 3-5 γραμμ την μέρα για περίοδο
12 μηνών, συνεχώς.
Ο τρόποςλειτουργίας των Ω3 είναι απλός:
Επεμβαίνουν στη φλεγμονώδη διαδικασία των κυττάρων..
μειωνοντας την παραγωγή προσταγλαδινων και λευκοτριενιων,
που είναι υποκατηγορίες των Ω6 λιπαρών οξέων, προερχομένων από
το αραχιδονικοοξυ, ένα ω6 λιπαρό οξύ,
Τα Ω3λιπαρά οξέα, είναι …αντίδοτο.. για την κολιτιδα και τη νοσο του κρον..
Το ιχθυέλαιο διασπά τα λευκοτριένια Β4 που δημιουργούνπροφλεγμονωδειςκυτοκινες,
σε ποσοστό μεγαλλίτερο του 60%.
Οντως εκπληκτικο..Συνήθως , όσο περισσότερα Λευκοτριένια μαζεύονται στο έντερο,
τόσο σοβαρότερη είναι η κολίτιδα..
Και τώρα το πιό σοβαρό σημείο:
ποσο ιχθυελαιο πρεπει να παιρνουμε..
Δεν είναι κάτι σταθερό η δοσολογία.
Εξαρτάται από το πόσο ψάρι καταναλώνουμε εβδομαδιαίως.
Αν τρώμε λιπαρά ψάρια, όπως σκουμπρί, σαρδέλλα, γαύρο(όχι τηγανητο), σολομό, τρείς φορές την εβδομάαδα, καλύπτουμε τις ανάγκες του οργανισμού σε Ω3λιπαρά οξέα.
Η προφύλαξη πάντως σε κάθε περίπτωση, από στεφανιαία νόσο, κ.λ.π.
ειναι το ιχθυελαιο…
απόφραξης των αρτηριών και στην αποτροπή καρδιακών ανακοπών..
Πόσο ασφαλές είναιτο ιχθυέλαιο που κυκλοφορεί στην αγορά;
Ο Δρ Lift καθηγητής στο Harvart Univercity δηλώνεικατηγορηματικά ότι:
Το ιχθυέλαιο σε υγρή μορφή, ή σε κάψουλες..ισως είναι…ασφαλέστερο απ την κατανάλωση ωρισμένων ψαριών, που αλιεύονται σε ύποπτα νερά..
Το ιχθυέλαιο που παίρνουμε στα φαρμακεία, καθαρίζεται απο τις επικίνδυνες ουσίες, όπως είναι ο υδράργυρος και άλλα βαρειά μέταλλα , που δυστυχώς γεμίζουν τις θάλασσες οι διάφορες βιομήχανίες με τα απόβλητά τους.
Ας κάνουμε ένα απλό πείραμα με το ιχθυέλαιο που προμηθευτήκαμε από το φαρμακείο μας:
Το βάζουμε σ ένα μικρό ποτηρακι στο ψυγείο στους +8 βαθμούς.
Πρέπει να παραμείνει λεπτορευστο και να μην γαλακτοποιηθεί, όπως ας πούμε το ελαιόλαδο, που είναι μονοακόρεστο..
Ακόμα το χρώμα του πρέπει να είναι ανοικτόχρωμο,όχι σκούρο..
ΠΡΟΣΟΧΗ:
Το μουρουνελαιο, δεν είναι σωστό να χρησιμοποιείται περισσότερο από 2 μήνες το χρόνο.
Περιέχει λιποδιαλυτές βιταμίνες, που μπορεί να είναι τοξικές για το συκώτι.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου