Ὅταν ἡ «σβάστικα» προβαλόταν ὑπερήφανα.

Ὅταν ἡ «σβάστικα» προβαλόταν ὑπερήφανα.3 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Εἰσαγωγικὰ στὴν λέξι «σβάστικα». Διότι ἡ λέξις ποὺ μᾶς ἀφορᾷ εἶναι ἡ τετραγάμμα κι ὄχι ἡ βαρβαρικὴ σβάστιξ.
Πανάρχαιον ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΟΝ σύμβολο, τὸ ὁποῖον βεβηλώθηκε κυριολεκτικῶς ἀπὸ μερικοὺς παρανοϊκούς. Ἀν τὶ λοιπὸν ἐμεῖς νὰ φροντίσουμε νὰ τὸ καθαρίσουμε ἀπὸ τὴν ὅποια παραποίησι, τὸ ἀποποιηθήκαμε καὶ τὸ ξεχάσαμε.
Καὶ μετὰ ἰσχυριζόμαστε πὼς θέλουμε ἐλευθερία! Χά!!!
Μά εἶναι δυνατόν νά θέλουμε ἐλευθερία καί νά μήν ἀναζητοῦμε τήν ἀλἠθεια; Ἤ, ἀκόμη χειρότερα, νά ἀποποιούμεθα τό παρελθόν μας;
Τί στό καλό μυαλό ἤ «μυαλό» ἔχουμε μέσα στό κεφάλι μας;


Φιλονόη
Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΒΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ!

ΔΕΝ ΑΠΕΜΠΟΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ… ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ!

Ὅταν ἡ «σβάστικα» προβαλόταν ὑπερήφανα.1

Ποιοι όμως γνωρίζουν ποιο ήταν το σήμα της ιστορικής ομάδος του Απόλλωνα Σμύρνης;

Όπως μας ενημερώνει η Βικιπαιδεία, «Πρώτο έμβλημα του συλλόγου, από το 1894, ήταν οι τρεις δρομείς. Το 1910 έμβλημα της ποδοσφαιρικής ομάδας γίνεται ο αρχαιοελληνικός αγκυλωτός σταυρός, ο οποίος θα αφαιρεθεί πριν ακόμη το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, δεδομένης της ήδη αρνητικής ταύτισής του με τον εθνικοσοσιαλισμό και τον Αδόλφο Χίτλερ. Τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια οι φανέλες της ομάδας γράφουν απλά ΓΣΑ (Γυμναστικός Σύλλογος Απόλλων). Aργότερα υιοθετείται το σημερινό έμβλημα με την προτομή του θεού Απόλλωνα, εμπνευσμένο από το άγαλμα του Απόλλωνα Μουσηγέτη».

Βλέπετε λοιπόν ποιο ήταν το σήμα του Απόλλωνα Νέας Σμύρνης από το 1910 μέχρι λίγο πριν από την επιδρομή του Χίτλερ στην Ευρώπη; Η σβάστικα! Ιστορικό αρχαιοελληνικό σήμα, το οποίο οι …προοδευτικοί της σημερινής εποχής θέλουν να το καταργήσουν από την ελληνική ιστορία επειδή το χρησιμοποίησε ο κανίβαλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, Χίλτερ! Και οι σύγχρονοι κανίβαλοι της ελληνικής Ιστορίας μάς λένε ότι «αυτό ανήκει στον Χίτλερ»! Και έτσι, νέτα-σκέτα …απέδειξαν ότι ο Κασιδιάρης είναι νεοναζιστής επειδή έβαλε στο μπράτσο του τη σβάστικα! «Του Χίτλερ» λένε «είναι, άρα ο Κασιδιάρης είναι ναζιστής»! Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής τους απάντησε με φωτογραφίες μέσα από τη Βουλή όπου το σήμα του μαιάνδρου κυριαρχεί. Υπάρχει όμως καλύτερη απάντηση από την φωτογραφία του Απόλλωνα Σμύρνης με τη σβάστικα στο στήθος, ως έμβλημα της ομάδος; ‘Όχι!

Τα σύγχρονα απόβλητα της χώρας που επιπλέουν στην ζωή μας και θέλουν να μας μεταλλάξουν ως έθνος, τούς λέμε ως εδώ και μη παρέκει! Με τη λογική τη δική σας ρε τσίφτηδες, θα πρέπει να απαλλαγούμε και από το σύμβολο της Βεργίνας και τον Μέγα-Αλέξανδρο και το όνομα της Μακεδονίας επειδή το χρησιμοποιούν μετά μανίας οι Σκοπιανοί! Και επειδή το… μολύνουν, όπως ο Χίτλερ μόλυνε τον μαίανδρο, καλύτερα να το ξεχάσουμε! Τι λογική είναι αυτή ρε κανίβαλοι; Ο μαίανδρος, η σβάστικα όπως και το έμβλημα της Βεργίνας, ο Μέγα-Αλέξανδρος και η Μακεδονία, είναι όλα ελληνικά. Το αν υπάρχουν κανίβαλοι της ιστορίας σαν τον Χίτλερ ή τους Σκοπιανούς και τους παγκοσμιοποιητές που μολύνουν ελληνικά εμβλήματα και την ελληνική ιστορία, αυτό δεν σημαίνει ότι θα τα απεμπολήσουμε χάριν των ολετήρων ντόπιων και ξένων!

Ιδού τι μας ενημερώνει  το yannisk.wordpress.com για τον λοξό αγκυλωτό σταυρό:

Ο λοξός αγκυλωτός σταυρός υπήρξε αρχαίο ελληνικό σύμβολο. Παρεξηγημένο σύμβολο.

Ήταν παντού…

Η λέξη «σβάστικα» βγαίνει από την σανσκριτική Svastikah, έννοια που απεικονίζει την ειρήνη (!) και την καλή τύχη (!). Αποτελεί μια μορφή του σταυρού που έχει ανακαλυφθεί από τους αρχαιολόγους σε βυζαντινές κατασκευές, σε βουδιστικές επιγραφές, σε κελτικά χειρόγραφα, σε ελληνικά νομίσματα, στους ινδιάνους της φυλής Οκλαχόμα, ακόμα και στα τοιχώματα των μεγάλων πυραμίδων της Αιγύπτου. Με λίγη προσοχή θα το ανακαλύψετε ακόμα και στα διαζώματα ως σύμβολο των αρχαίων Εβραίων, ενώ προτού τη χρησιμοποιήσει, ο Χίτλερ, ήταν ένα δημοφιλές σύμβολο στις ΗΠΑ στις αρχές του 20ού αιώνα. Πολλοί Αμερικανοί πιλότοι το φορούσαν σαν γούρι στον Α’ Παγκόσμιο Πό­λεμο, ενώ το 1925 η Coca Cola σε μια δια­φημιστική καμπάνια της έδινε δώρο ένα «τυ­χερό» ρολόι τσέπης, με σκαλισμένη πάνω του μια σβάστικα.
Το σήμα του Απόλλωνα πριν και μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο
Το σήμα του Απόλλωνα πριν και μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο
Θα έλεγε κανείς ότι όταν ο Χίτλερ διάλεγε τη σβάστι­κα για έμβλημα του Τρί­του Ράιχ, βεβήλωνε την ελληνική ιστορία, αλλά και την ιστορία άλλων πολιτισμών, πον διεκδικούν την πατρότητα του συμβόλου.

Και το συνέδεε με τη μεγαλύτερη φρίκη του περασμένου αιώνα. Μά­λιστα, ο λοξός αγκυλωτός σταυρός ήταν το σήμα του Απόλλωνα Αθη­νών, όπως βλέπετε στη φωτογρα­φία. Η φωτογραφία είναι από καρ­φίτσα της συλλογής του Γιώργου Λογοθέτη, όπως και η άλλη, με την κεφαλή του θεού Απόλλωνα. Ο Απόλλων ιδρύθηκε το 1891 στη Σμύρνη, στην αρχή ως φιλαρμονι­κός σύλλογος. Το 1893 γίνεται α­θλητικός σύλλογος. Το 1910 ιδρύε­ται το ποδοσφαιρικό τμήμα και πρώτο έμβλημα ήταν ο αγκυλωτός σταυρός. Το 1923, μετά τη Μικρα­σιατική Καταστροφή ο Απόλλων έρχεται στην Αθήνα και συγκεκρι­μένα στο Ρουφ. Το σήμα άλλαξε με­τά τον Πόλεμο.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό παρά­δειγμα της αποποίησης αυτού του συμβόλου ήταν ότι, ενώ είχε ορι­στεί ως σύμβολο της εθνοφρουράς της Οκλαχόμα, ήδη από το 1923 η αμερικανική κυβέρνηση το αντικα­τέστησε με το «πουλί του κεραυ­νού» το 1938, όταν διαπίστωσε ότι ο Χίτλερ το χρησιμοποιούσε σαν ση­μαία της ιδεολογίας του. Είναι πανάρχαιο σύμβολο, που χρησιμοποιήθηκε από αρκετές αρ­χαίες θρησκείες. Ανάλογα με τη φο­ρά του, συμβόλιζε την αρσενική η­λιακή ύπαρξη και τη θηλυκή σελη­νιακή ύπαρξη. Κατά μια άλλη ερμη­νεία συμβόλιζε τις 4 βαθμίδες ύπαρ­ξης. Κατά τον βουδισμό συμβολίζει την καρδιά του Βούδα. Οι θρησκευτικές ερμηνείες του είναι πάμπολ­λες, αλλά δυστυχώς παρέμεινε γνω­στός στη σύγχρονη ιστορία από τους ναζί ως σύμβολο των Αρίων και μαζικής σφαγής που προκάλε­σαν.

Θεωρείται ότι για τους Έλληνες συμβόλιζε το 1ο τετράγωνο, το τέ­λειο σχήμα, τα 4 στοιχεία της φύ­σης, τον τροχό του ήλιου και του χρόνου. Είχε το όνομα «τετρακτίς» και βρίσκεται σε πήλινες σφραγίδες του 3000 π.Χ., στις περιοχές Λέρνα, Μυκήνες και Κρήτη.
παρατηρητής
φωτογραφία

filonoi.gr 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις